Αναζωπυρώστε τη φλόγα της σχέσης σας στις διακοπές!

Αναζωπυρώστε τη φλόγα της σχέσης σας στις διακοπές!

Αλλά κάντε το σωστά

Σύµφωνα µε έρευνες, το 2/3 των ζευγαριών που φεύγουν για διακοπές µε σκοπό να ανανεώσουν την τελματώδη σχέση τους, χωρίζουν! Δεν είναι καθόλου απίθανο να συµβεί, όταν υπάρχουν υπερβολικές προσδοκίες από αυτές τις λίγες µέρες και τα πράγματα έχουν παγώσει. Δεν μπορούμε να περιμένουμε θάυματα και συναρπαστικές στιγμές όταν έχουμε λίγες μόνο μέρες στη διάθεσή μας. Χρειάζεται προσπάθεια σε όλα τα επίπεδα, απλά οι κοινές διακοπές είναι η πρώτη ευκαιρία να επανασυσφίξουμε το δεσμό με το ταίρι μας, μακριά από άγχη και με περισσότερο χρόνο στη διάθεσή μας.

Και όταν έχετε το χρόνο τελικά, τι μπορεί να συμβεί; Συνηθισµένοι στην αυτονοµία και την αποµάκρυνση, δεν ξέρετε πώς ακριβώς να διαχειριστείτε την κατάσταση. Πολλά ζευγάρια αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια των διακοπών δεν ξέρουν τι να κάνουν µαζί ή δεν έχουν τι να πουν. Κάποιοι µάλιστα ανακαλύπτουν ότι δίπλα τους έχουν έναν σύντροφο που πιθανόν δεν τους ελκύει τόσο γιατί είναι βαρετός, γκρινιάρης ή µίζερος. Πολύ συχνά λοιπόν αντί για θετικά συναισθήµατα έρχονται στην επιφάνεια αρνητικά µε αποτέλεσµα να αρχίζουν ανεξήγητοι καβγάδες. Και τότε η φαντασίωση για ονειρεµένες διακοπές καταρρέει.

Κατ' αρχάς συνειδητοποιήσετε τη σοβαρότητα της κατάστασης μιας και περισσότερο οι γυναίκες παρά οι άντρες έχουν την τάση να πιστεύουν ότι το ειδυλλιακό τοπίο, ο περισσότερος χρόνος που περνούν µαζί, ακόµα και τα δυο-τρία καινούργια ρούχα που φοράνε προκειµένου να ανανεώσουν την εµφάνισή τους, αρκούν για να βρουν τη χαµένη επαφή µε τον σύντροφό τους. Κι όµως, είναι βέβαιο ότι αυτό δεν συµβαίνει. Στην πραγµατικότητα οι διακοπές εξασφαλίζουν µια καλή ευκαιρία για να χαλαρώσετε, να περάσετε καλά και να έρθετε πιο κοντά ο ένας στον άλλο, αφήνοντας τα προβλήµατα πίσω σας και όχι επιδιώκοντας να τα λύσετε.

Θα πρέπει επίσης να τονιστεί ότι προβλήµατα που υπάρχουν όλο το χρόνο, συσσωρευµένα παράπονα, ανάγκες καταπιεσµένες και ανέκφραστες είναι λάθος να εξωτερικεύονται και να επιζητούν λύση την περίοδο των διακοπών, µέσα σε λίγες µέρες. Όταν λοιπόν µε την άφιξή σας στον τόπο των διακοπών αρχίζετε να ρωτάτε τον σύντροφό σας πώς αισθάνεται για εσάς ή τον πιέζετε να συζητήσετε για τα προβλήµατά σας, είναι φυσικό να νιώσει εγκλωβισµένος και να γίνεται αµυντικός και απόµακρος. Προσπαθήστε τουλάχιστον αυτές τις λίγες µέρες να αποδεχτείτε τον σύντροφό σας όπως είναι, χωρίς να γκρινιάζετε ή να παραπονιέστε για τα ελαττώµατά του.

Δράστε πιο απλά και αφήστε τον εαυτό σας να λάµψει. Θυµηθείτε πώς προσπαθούσατε να τον γοητέψετε στα πρώτα σας ραντεβού και κάντε ξανά το ίδιο. Επίσης φροντίστε να εκµεταλλευτείτε τις φάσεις οικειότητας που εξασφαλίζουν οι διακοπές προκειµένου να κάνετε πιο συχνά σεξ και να πλησιάσετε περισσότερο τον σύντροφό σας. Μην περιµένετε να κάνει εκείνος την πρώτη κίνηση για την αναθέρµανση της σχέσης. Αν εσείς πρώτη κάνετε µια αλλαγή προς το καλύτερο, πιθανόν εκείνος να το εκτιµήσει και να κάνει το ίδιο. Εγωισμός δεν χωρά σε τέτοιες καταστάσεις. Αν η σχέση σας περνά κρίση και έχετε παιδιά, θα ήταν προτιµότερο να προγραµµατίσετε να φύγετε για λίγες µέρες οι δυο σας χωρίς αυτά και να δεσµευτείτε ότι θα προσπαθήσετε να βρείτε λύσεις µετά την επιστροφή σας.

Καλές διακοπές!

DPG Network