I kissed a girl (και μου άρεσε)

I kissed a girl (και μου άρεσε)

Ξέρετε πώς λέγονται τα κορίτσια που αν και straight συμμετέχουν που και που σε τρυφερά ενσταντανέ με άλλα κορίτσια;

Ολόκληρη λέξη δημιουργήθηκε για να περιγράψει την άνωθι σεξουαλικότητα που, ξάφνου, συνέστησε ολόκληρη κατηγορία. Flexisexual, λοιπόν, λέγονται κορίτσια σαν την Katy Perry που, ντυμένη με ρούχα που ξυπνούν διάθεση παλιμπαιδιστική ακόμη και στους ωριμότερους εξ ημών άδει για εκείνο το κορίτσι που φίλησε (και της άρεσε). Αλλά και για κορίτσια σαν τη Britney Spears που δέχτηκε πάνω στη σκηνή το παθιασμένο φιλί της βασίλισσας της pop Madonna (που δε χρειάζεται νέες λέξεις μια που στο παρελθόν έχει ενδώσει χωρίς φόβο και πάθος σε ομοφυλοφιλικές σχέσεις και το έχει παραδεχτεί δημοσίως) αν και εντελώς straight κατά τα άλλα.

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους οι γυναίκες αποκτούν πιο ανοιχτό ορίζοντα όσον αφορά στη σεξουαλικότητά τους καθώς μεγαλώνουν, εκεί γύρω στα 40. Μπορεί να μην επιζητούν μια ομοφυλοφιλική εμπειρία αλλά αν η ευκαιρία παρουσιαστεί στο δρόμο τους ίσως και να αντιδράσουν με ένα «γιατί όχι» και να κάνουν το μακροβούτι στο άγνωστο. Η Angelina Jollie, η Drew Barrymore και η Anna Paquin είναι ορισμένες μόνο από τις διάσημες κυρίες που έχουν παραδεχτεί ανοιχτά τη διττή σεξουαλικότητά τους δηλώνοντας πως νιώθουν ερωτική έλξη και για ομόφυλές τους. Οι προαναφερθείσες κυρίες, όμως, ανήκουν στην κατηγορία bisexual. Flexisexual θεωρούνται κορίτσια σαν τη Lindsay Lohan που αν και κυκλοφορούσε α λα μπρατσέτα για πολύ καιρό με την DJ Samantha Ronson αρνείτο σθεναρά τον χαρακτηρισμό της bisexual, πολλώ μάλλον δε της ομοφυλόφιλης.

H flexisexuality έχει πλέον γίνει μόδα εξ αιτίας των σταρ που ανέδειξαν τη συγκεκριμένη σεξουαλική κατεύθυνση τελευταίως αν και υφίστατο ανέκαθεν, απλώς δεν διέθετε και ονοματάκι. «Οι γυναίκες είναι πολύ πιο ελαστικές στο θέμα σεξουαλικότητα» λέει η ψυχολόγος Cecelia D'Felice στη Daily Mail σε ρεπορτάζ που καταπιάνεται με το θέμα. Και ο Sam Rodick, ιδιοκτήτης της διάσημης αγγλικής ερωτικής μπουτίκ Coco de Mer συμπληρώνει πως «πολλές γυναίκες που δε θέλουν να αποκαλούνται bisexual έχουν γνωρίσει, κάποια στιγμή στη ζωή τους, κάποια ομοφυλοφιλική εμπειρία». Σε μια έρευνα που έγινε από την Coco de Mer το 1/3 από τις 6.000 συνολικά γυναίκες που απάντησαν σε μια σειρά ερωτήσεων παραδέχτηκαν πως η top φαντασίωσή τους περιλαμβάνει μία ακόμα γυναίκα.