Χωρίσαμε. Λέει ότι με αγαπάει αλλά πίνει, βγαίνει με άλλες και παίρνει ουσίες. Τι να κάνω;

Χωρίσαμε. Λέει ότι με αγαπάει αλλά πίνει, βγαίνει με άλλες και παίρνει ουσίες. Τι να κάνω;

Το Queen.gr απαντά στις αναγνώστριές του

Το γράμμα της αναγνώστριας

Γειά σας με αφορμή το γράμμα μιας κοπέλας πήρα το θάρρος να στείλω και εγώ το δικό μου προβληματάκι.. Λοιπόν είμαι σε σχέση από το 2004 τα τελευταία χρόνια το αγόρι μου εργάζεται ως μπάρμαν.. μου πήρε καιρό μέχρι να καταφέρω να συγκρατώ τα νεύρα μου με τις διάφορες κοπελίτσες που τον γυροφέρνανε και η κουβέντα του ήταν πάντα είναι η δουλεία μου τέτοια μην τσαντίζεσαι.. τέλος καλοκαιριού έχουμε απομακρυνθεί αρκετά ο ένας απο τον άλλον, έχω μάθει διάφορα γι αυτόν (ότι έπαιρνε κάποιες ουσίες) κ παίρνω την απόφαση να τον αφήσω για λίγο μόνο ως ''τιμωρία''.. (να σημειώσω ότι είναι τρομερά εσωστρεφής κ δεν του παίρνεις κουβέντα) ρωτάω κοινούς μας φίλους αν πράττω σωστά οι μισοί έλεγαν να μην το κάνω διότι ενδέχεται να κυλήσει περισσότερο κ οι άλλοι μισοί μου έλεγαν ναι καν' το.. εν τέλει τον αφήνω κ μετά από 2-3 ημέρες μαθαίνω ότι είναι άρρωστος κ του στέλνω μήνυμα εάν θέλει να περάσω να τον δω απαντάει όχι κ λήγει εκεί, την επομένη το βράδυ κ ενώ είμαι σε κλαμπ τυχαίνει να μιλήσουμε κ εκεί μου ανοίγει την καρδία του (2 φορές έχει γίνει αυτό στα τόσα χρόνια) ότι είμαι τα πάντα για εκείνον ό τι δεν έπρεπε να τον είχα αφήσει ενώ να τον βοηθήσω να το ξεπεράσει κτλ κτλ κ μετά από αυτό είμαστε πάλι μαζί ως που μετά από 2 εβδομάδες έχει αρχίσει πάλι να απομακρύνεται (σε σημείο συναντιόμαστε στο ίδιο κλαμπ κ ήμουν άγνωστη για εκείνον τελείως!!! να χορεύει με την μία κ την άλλη κ να είναι τέρμα μεθυσμένος..! αυτό ήταν κ το τελευταίο μας μετά απο κει άρχισε να μου πετάει ότι μ' αγαπάει κ πάντα θα το κάνει αλλά περνάει καλά μόνος του κ τα έχει βρει με τον εαυτό του κ μάλλον θα κρατήσει καιρό.. μαθαίνω ότι κάθε βράδυ είναι έξω με το αφεντικό του ο οποίος χώρισε επίσης απο μακροχρόνια σχέση κ γίνετε λιώμα για να ξεχάσει λέει.. να ξεχάσει τι;;; έχω προσπαθήσει 2 φορές να τα ξαναβρούμε αλλά τίποτα.. τον αγαπάω πολύ όμως κ δεν μπορώ να δεχτώ ότι τελείωσε έτσι απλά γιατί μ' αγαπάει κ εκείνος κ το καταλαβαίνω όσες φορές τον βλέπω έξω.. απλά δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι αυτό που τον θέλει να είναι μακρυά απο εμένα.. Ευχαριστώ για το χρόνο σας

Η απάντηση του Queen.gr

Δύσκολη κατάσταση και σηκώνει πολλή κουβέντα. Δεν γνωρίζω την ηλικία σας, πάντως είστε 8 χρόνια μαζί. Είναι πολλά. Αυτές οι σχέσεις ή καταλήγουν μαζί ή τελειώνουν. Αν είστε μικροί ίσως έχει φθαρεί. Σίγουρα υπάρχει πολλή αγάπη και νοιάζεστε ο ένας για τον άλλο.

Το μπαρ έχει αυτούς τους κινδύνους για έναν άντρα ιδίως αν είναι εμφανίσιμος. Υπάρχει υπερπροσφορά από γυναίκες- είναι η αλήθεια. Το σε αφήνω για τιμωρία είναι άσχημο. Επίσης είναι λάθος να παίρνεις τη γνώμη των φίλων για το τι να κάνεις μαζί του. Αυτό αφορά εσένα κι εκείνον.

Το αν έπαιρνε ή παίρνει ουσίες, είναι ένα μεγάλο θέμα. Όπως και το τι ουσίες παίρνει. Κι αυτές έχουν τον αντίκτυπό τους στη συμπεριφορά του τόσο σεξουαλικά όσο και συναισθηματικά. Αν έχουμε θέμα εξάρτησης- ή τέλος πάντων μίας φάσης που θέλει να συνεχίσει όπως λέει, δεν μπορείς να τον 'σώσεις'. Ποτέ δεν μπορείς να σώσεις έναν άνθρωπο που δεν θέλει να σωθεί. Αν αυτό που ήθελε είναι να είστε μαζί, θα είχε δεχτεί τις 2 προσπάθειές σου.

Το ότι δεν είναι δίπλα σου δεν σημαίνει ότι δεν σε αγαπά. Στην παρούσα φάση του (δεν λέω ότι είναι μία φυσιολογική φάση αλλά δεν μπορώ να αναιρέσω- ασχέτως με τις ουσίες και το ποτό- ότι συνειδητά δεν την έχει επιλέξει ο ίδιος) δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Στην παρούσα φάση του, θέλει να ζήσει αυτό ακριβώς που ζει. Το να ξεπεράσει το χωρισμό σας έτσι από τη στιγμή που τον θες πίσω δεν έχει λογική. Κατά βάθος απολαμβάνει αυτή την ανεξέλεγκτη ελευθερία και τώρα όντως βρίσκει μόνος του- έστω κι έτσι τον εαυτό του.

Προσπαθώ να σου εξηγήσω ότι αυτό είναι μία φάση που αφορά αυτόν κυρίως και μάλλον πρέπει να την περάσει για να καταλάβει ποιος είναι και τι θέλει από τη ζωή του. Θα σε συμβούλευα ίσως να κρατήσεις την απόστασή σου και να προσπαθήσεις να ηρεμήσεις. Μην μπλεχτείς σε αυτή την κατάσταση, μην προσπαθήσεις να τον αποτρέψεις, άστον να κάνει ό, τι νιώθει. * χρόνια μέσα σε μία σχέση, ζώντας σε συνάρτηση με μία σχέση, έναν άλλον άνθρωπο ίσως σε αλοιώσουν και δεν βγάζεις τον πραγματικό σου εαυτό προς τα έξω εξαιτίας του άλλου.

Σίγουρα είναι δύσκολο και για εκείνον να αποκοπεί και να κόψει τη συνήθεια της σχέσης σας ιδίως όταν υπάρχει αγάπη, αλλά μάλλον στην παρούσα φάση τον γεμίζει το να είναι μόνος και ελεύθερος να κάνει τα πάντα, ακόμη και να βρεθεί στα άκρα. Ίσως είναι ο μόνος τρόπος να καταλάβει τι του γίνεται. Μεγάλο παιδί είναι και έκανε την επιλογή του. Μετά από αυτές τις κενές εμπειρίες του (οι οποίες αν καταφέρει να τις αξιολογήσει μόνο κενές δεν θα αποβούν), ίσως γυρίσει σε σένα. Αυτό βέβαια, δεν είναι κάτι που εσύ θα πρέπει να θεωρείς δεδομένο και να το περιμένεις. Ο άνθρωπος αυτός, ίσως μέσα του έχει άλλες ανάγκες και τις ανακαλύψει τώρα.

Δώσε χρόνο και στους δύο σας να αξιολογήσετε όσο πιο αντικειμενικά αν αυτή η σχέση έχει μέλλον ή αν έχει κάνει τον κύκλο της- παρά την αγάπη που υπάρχει. Δεν είναι κάτι εύκολο, όμως καλό είναι να προσπαθήσεις κι εσύ να δεις τον εαυτό σου έξω από το πρίσμα της σχέσης. Δεν σημαίνει πως δεν του λείπεις και δε σε αγαπά σαν άνθρωπο τώρα που είναι μόνος- όμως μπορεί να τελμάτωσε η κοινή σας πορεία. Αυτό θα φανεί στην απόσταση. Δεν σου λέω ότι κάνει καλά που πίνει και παίζει με τη μία και την άλλη, αλλά πρέπει να το δεχτούμε σαν επιλογή του, εφόσον αυτό αποφάσισε. Αν είναι αυτό η απάντηση στο 'θέλω να ζήσω τη ζωή μου' πρέπει να τον αφήσουμε να το κάνει και να προχωρήσουμε.

Σε κάθε περίπτωση ο χρόνος θα δείξει. Σε κάθε περίπτωση καλύτερα να κάνει αυτά που του... βγαίνουν αυθόρμητα παρά να καταπιέζεται δίπλα μας. Θέλουμε ανθρώπους που είναι δίπλα μας από επιλογή και αισθάνονται γεμάτοι και ελεύθεροι μαζί μας. Που όσα ερεθίσματα κι αν παίζουν τριγύρω απλά δεν τα βλέπουν- γιατί δεν έχουν ανάγκη να τα δουν...

Μην βασανίζεσαι. Άφησέ τον να βρει τον εαυτό του. Αν αυτός είναι ο εαυτός που βρήκε τότε ίσως απλά δεν ήσασταν ο ένας για τον άλλον... Αν καταλάβει κάτι άλλο στην πορεία, ίσως σε προλάβει και μείνει δίπλα σου πιο αποφασισμένος από ποτέ- ίσως πάλι έχεις ανακαλύψει εσύ κάτι καλύτερο για σένα. Μην περιμένεις ελπίζοντας. Θα πάρει χρόνο αλλά κάνε πράγματα για σένα και χαλάρωσε. Θα καταλάβεις κι εσύ πολλά μόνη. Χρησιμοποίησε αυτό το χρόνο για να βρεις τη δική σου θέση και θέλω μέσα στις καταστάσεις.

Μπορείτε να μας στέλνετε τις ερωτήσεις σας εδώ