5 σημάδια-συναγερμοί που δείχνουν ότι χρειάζεστε «ανακαίνιση» στη σεξουαλική σας ζωή

5 σημάδια-συναγερμοί που δείχνουν ότι χρειάζεστε «ανακαίνιση» στη σεξουαλική σας ζωή

Μήπως σας έχει «φάει» η ρουτίνα και δεν το έχετε καταλάβει;

Κάθε μέρα ξοδεύουμε χρόνο για να βγάλουμε εις πέρας διάφορα πράγματα, τις δουλειές μας, την εξωτερική μας εμφάνιση, το συγύρισμα του σπιτιού μας, αλλά παρόλα αυτά οι περισσότεροι από εμάς θεωρούμε πως το σεξ είναι κάτι τόσο φυσικό, τόσο δεδομένο, που δε χρειάζεται να του αφιερώσουμε καθόλου χρόνο για να το προσέξουμε ή να το βελτιώσουμε -από κάθε άποψη. Αυτό όμως που δεν καταλαβαίνουμε (και συνήθως συνειδητοποιούμε αργά) είναι πως αυτός ο τομέας είναι τρομερά σημαντικός για τη ζωή μας, την καλοπέρασή μας, την υγεία μας και τις σχέσεις μας. Και τώρα που σας βάλαμε σε σκέψεις, σας παρουσιάζουμε τα 5 πιο βασικά σημάδια που δείχνουν πως πρέπει να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο στην ερωτική σας ζωή και να κάνετε μια «γενική επισκευή» στον τρόπο και στην συχνότητα με την οποία κάνετε σεξ.

1. Ραντεβού για παιχνίδια... στον υπολογιστή

Αν η ιδέα σας για ένα ρομαντικό ραντεβού είναι να παίζετε παιχνίδια στον υπολογιστή με τον σύντροφό σας ή να «πάρετε άδεια» από το μαγείρεμα ένα βράδυ, αυτό είναι ένα σημάδι πως η ερωτική σας ζωή σας χρειάζεται επειγόντως. Τα ρομαντικά ραντεβού πρέπει να έχουν ως βάση την επαφή και το να κάνετε τον άνθρωπό σας να νιώθει ποθητός και πως κάποιος τον αγαπάει. Κάτι που δεν επιτυγχάνεται αν περνάτε τα βράδια σας στον καναπέ, με φόρμες και 4 πακέτα από delivery στο τραπέζι -και μάλλον θα πρέπει να ανησυχείτε.

Η λύση: Την επόμενη φορά που θα κανονίσετε βραδινό ραντεβού με τον σύντροφό σας (κάτι που πρέπει να γίνεται τουλάχιστον 2 βράδια το μήνα), βγείτε από το σπίτι και πηγαίνετε σε ένα εστιατόριο ή για μια βόλτα. Αφιερώστε λίγο ποιοτικό χρόνο ο ένας στον άλλον και θα νιώσετε αυτόματα πιο κοντά, κάτι που θα φανεί μόλις γυρίσετε σπίτι και θα θέλετε να βγάλετε τα ρούχα σας από την είσοδο...

2. Πώς είμαι έτσι Θεέ μου;

Το σεξ μπορεί πολύ εύκολα να σε κάνει «κουρέλι», έτσι ακόμα και όταν είσαι χρόνια μαζί με τον σύντροφό σου, το άγχος για το πώς φαίνεσαι και η ντροπαλότητα εξακολουθούν να σε επηρεάζουν. Μάλιστα, μια έρευνα που έγινε σε 16.000 γυναίκες έδειξε πως το 40% εξ αυτών εξακολουθούν να είναι δυσαρεστημένες με το σώμα τους. Το 69% των αντρών, δε, συχνά εύχονται να ήταν κάποιοι άλλοι. Το καλό σεξ όμως, έρχεται όταν και οι δύο άνθρωποι που εμπλέκονται νιώθουν άνετα ο ένας με τον άλλον και σε γοητευτικοί ως άτομα. Αν δε νιώθετε έτσι αυτή τη περίοδο, είναι επόμενο να μη θέλετε να δοκιμάσετε κάτι νέο στο κρεβάτι, ακόμα και να μην έχετε διάθεση για σεξ.

Η λύση: Πριν πάρετε τον σύντροφό σας αγκαζέ και πάτε στο κρεβάτι, φροντίστε να δουλέψετε λίγο την αυτοπεποίθησή σας. Ξεκινήστε ένα σπορ ή γυμναστήριο αν δεν σας αρέσει η εικόνα σας και θέλετε να χάσετε μερικά κιλά. Εναλλακτικά, γιατί δεν αγοράζετε μερικά «πικάντικα» εσώρουχα ή ακόμα και μια στολή νοσοκόμας (εμείς ιδέες δίνουμε, τη στολή την επιλέγετε εσείς); Έτσι θα μπορέσετε να καλύψετε τα σημεία πάνω σας που δεν σας αρέσουν, αλλά και να «αναστατώσετε» τον σύντροφό σας. Μην ξεχνάτε άλλωστε πως στο σεξ δεν έχουν σημασία τα κιλά, αλλά η γοητεία και η αυτοπεποίθηση που βγάζει ο καθένας.

3. Σεξ μόνο στις γιορτές και τις αργίες...

Δεν υπάρχει σωστός ή λάθος αριθμός φορών που πρέπει να κάνετε σεξ και αν εσείς και ο σύντροφός σας είστε ικανοποιημένοι με τη συχνότητα του σεξ στη σχέση σας, είτε το κάνετε 3 φορές τη μέρα, είτε 3 φορές το χρόνο, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Ωστόσο, για τους περισσότερους, το να κάνεις σεξ 2 (άντε 8) φορές το χρόνο δεν είναι και το πιο υγιές πράγμα και οι περισσότεροι θα ήταν δυστυχισμένοι. Το παν είναι να τα βρείτε μεταξύ σας, αν όμως θέλετε να μάθετε τον Μέσο Όρο, μια έρευνα της Durex έδειξε πως το 67% των ενηλίκων κάνουν σεξ μία φορά την εβδομάδα και το 8% μία φορά τη μέρα ή και περισσότερες.

Η λύση: Οι περισσότεροι δεν κάνουν σεξ συχνά επειδή δουλεύουν πολύ. Παρότι δεν μπορούμε να βάλουμε στην άκρη τις δουλειές μας, μια εναλλακτική είναι η εξής: αναρωτηθείτε τι έχει μεγαλύτερη σημασία, το να τελειώσετε το σίδερο ή να κάνετε σεξ; Για τον περισσότερο κόσμο το σεξ δεν είναι καν προτεραιότητα, θα έπρεπε όμως. Έτσι, αν θέλετε περισσότερη αγάπη στην καθημερινότητά σας, κάντε το σεξ βασική προτεραιότητα και σύντομα θα δείτε τα οφέλη του σε κάθε τομέα της ζωής σας.

4. Οργασμός ώρα μηδέν

Το να δυσκολεύεστε πολύ να φτάσετε σε οργασμό είναι κάτι που σίγουρα θα επηρεάσει την όρεξή σας για σεξ (σε άντρες και γυναίκες) και μπορεί ακόμα να σας κόψει και κάθε διάθεση. Αν προσπαθείτε σκληρά για την κορύφωση, αυτό μάλλον σημαίνει είτε πως κάτι πάει στραβά με τη σχέση σας, είτε πως είστε πολύ αγχωμένοι, είτε πως οι στάσεις που δοκιμάζετε δεν είναι αυτό που χρειάζεστε. Όλα αυτά κάνουν την κορύφωση «γολγοθά», τόσο ώστε μια έρευνα έδειξε πως το 30% των γυναικών προσποιούνται για να μην στεναχωρήσουν τον παρτενέρ τους και 8% εξ αυτών το έχουν μετατρέψει σε χόμπι.

Η λύση: Καταρχάς, αποβάλετε το άγχος. Το στρες και οι ορμόνες του που πλημμυρίζουν τον οργανισμό μας, δυσκολεύουν κατά πολύ τον οργασμό. Έπειτα, αλλάξτε στάσεις στο κρεβάτι. Οι γυναίκες πρέπει να είναι ξαπλωμένες ανάσκελα, με ένα μαξιλάρι στη μέση τους και οι άντρες στην κλασική ιεραποστολική στάση. Αυτή η στάση επιτρέπει διείσδυση σε βάθος και θα βοηθήσει στο να φτάσετε και οι δύο στην κορύφωση. Τέλος, σιγουρευτείτε πως είστε σε μια σχέση που θέλετε να βρίσκεστε. Λύστε τα προβλήματά σας και μιλήστε μεταξύ σας για ό, τι σας απασχολεί.

5. Σεξ για κλάματα

Μπορεί οι διάφορες νέες στάσεις που δοκιμάζετε κατά καιρούς να μην είναι όπως τις περιμένατε και να σας απογοητεύουν, το σεξ αυτό καθεαυτό όμως δεν πρέπει να είναι ποτέ βαρετό. Αν πιάνετε συχνά τον εαυτό σας να σκέφτεται τί να μαγειρέψει για βραδινό ή την αυριανή μέρα στη δουλειά, κατά τη διάρκεια του σεξ, αυτό είναι σίγουρα ένα καμπανάκι που πρέπει να ακούσετε.

Η λύση: Ο πιο συνηθισμένος λόγος για τον οποίο τα ζευγάρια βαλτώνουν στο σεξ, είναι επειδή δεν συζητούν μεταξύ τους για αυτά που θέλουν (και δε θέλουν) στο κρεβάτι. Για την ακρίβεια, μόνο το 58% έχουν την άνεση να μιλήσουν ανοιχτά στον σύντροφό τους για τις ερωτικές τους προτιμήσεις. Για αρχή μπορείτε απλώς να δώσετε κάποιες οδηγίες στον σύντροφό σας την επόμενη φορά που θα είστε στο κρεβάτι και κάποια άλλη στιγμή, όταν θα είστε οι δυο σας στο σπίτι, ανοίξτε κουβέντα για τις φαντασιώσεις σας. Δε θα το μετανιώσετε.