Ερωτεύτηκα έναν αλλοδαπό. Οι γονείς μου με ανάγκασαν να χωρίσω αλλά τον αγαπώ!

Ερωτεύτηκα έναν αλλοδαπό. Οι γονείς μου με ανάγκασαν να χωρίσω αλλά τον αγαπώ!

To queen.gr κοντά στις αναγνώστριές του

To γράμμα της αναγνώστριας

Χαίρεται!Είμαι 25 χρονών κ ζω σε κλειστή κοινωνία και έτυχε να ερωτευτώ τρελά έναν αλλοδαπό που μένει στην ίδια περιοχή..Τα αισθήματα αμοιβαία,αλλά ανέκαθεν υπήρχε η προκατάληψη,συν μια προϊστορία με κάποιον απ'τα μέρη του που παντρεύτηκε Ελληνίδα για να αποκτήσει υπηκοότητα..
Το θέμα είναι οτι δεν άργησε κ πολύ να μαθευτεί,με αποτέλεσμα οι γονείς μου να μου δώσουν τελεσίγραφο να το τελειώσω κι έτσι κι έγινε..Είναι κ η προκατάληψη όπως είπα,σκέφτονται πολύ και τι θα πει ο κόσμος,συν οτι δε με σπούδασαν κτλ για να έχω δίπλα μου κάτι που δε μου αξίζει,σύμφωνα μ'αυτούς.
Όμως,δεν μπορώ να το αντέξω,νιώθω οτι βρίσκομαι ανάμεσα σ'εκείνον κ την οικογένεια μου κ ξέρω πως αν το συνεχίσω,θα έχουμε επεισόδια-κυρίως υγείας,γιατί κ όταν το έμαθαν αρρώστησαν οι γονείς και δεν ήξερα πώς να το διαχειριστώ..
Εγώ αυτό που ήθελα και εκείνος δηλαδή,ήταν αν ήταν για να τελειώσει,να προερχόταν από δική μας απόφαση και όχι επειδή το επέβαλλαν άλλοι..Δεν προλάβαμε να χαρούμε τον έρωτά μας και είναι κρίμα γιατί είναι τόσο έντονα τα συναισθήματα και νιώθω πως δε θα'μαι ευτυχισμένη διαφορετικά-δηλαδή οτι αν θελήσω να τον ξεπεράσω με κάποιον άλλο,τον εαυτό μου θα ξεγελάσω...

Η απαντηση του Queen.gr

Tα πράγματα είναι απλά αλλά δύσκολα. Πρέπει να δεις τι θα κάνεις με τη ζωή σου και να κινηθείς ανεξάρτητα από άλλα άτομα. Είσαι 25 ετών, αν ο ρατσισμός και η προκατάληψη δεν έχουν θέση στη δική σου ζωή, μη ρυθμίζεις την ευτυχία σου βάσει επιθυμιών άλλων.

Δεν θα έπρεπε να σε ενδιαφέρει η γνώμη των γύρω σου αν πρόκειται για έναν καλό άνθρωπο. Αν είναι εντάξει απέναντί σου και δουλεύει και σου φέρεται καλά- αν νιώθεις και βλέπεις ότι σε αγαπάει και εκείνος και η σχέση υπό άλλες συνθήκες θα είχε μέλλον, δεν καταλαβαίνω γιατί να την τελειώσεις.

Τι πάει να πει τελεσίγραφο γονέων; Είσαι ανεξάρτηση; Δουλεύεις; Μπορείς να μείνεις μόνη; Ή εξαρτάσαι οικονομικά από την οικογένεια;

Τι έχει μεγαλύτερη σημασία για εσένα; Το φαίνεσθαι ή το αισθάνεσθαι;;;;;

Αν τελικά η πρωταρχική σου ανάγκη εντοπίζεται στο να μην έρθεις σε ρίξη με τους δικούς σου και να κάνεις αυτό που σε έχουν μάθει να κάνεις... τότε ο έρωτας αυτός είναι κάτι επιπόλαιο και ξέχασέ τον. Δεν άξιζε για σένα.

Αν όμως η ευτυχία σου συνοψίζεται στο δικό του πρόσωπο κυρίως τότε ανέλαβε τις ευθύνες σου. Τα αγαθά κόποις κτώνται. Τι είσαι ικανή να καταφέρεις μόνη σου;

Δεν υπάρχει κρίμα μωρέ νιώθω πολλά αλλά δεν... υπάρχει η πραγματικότητα και οι πράξεις σου. Δεν μπορείς πάντα να τα έχεις όλα αλλά μπορείς να προσπαθήσεις να θέσεις τη θέση σου και να εξισορροπήσεις καταστάσεις...

Μπορείτε να μας στέλνετε τις ερωτήσεις σας εδώ