Ο σύζυγος λείπει σε ταξίδι για δουλειά

Ο σύζυγος λείπει σε ταξίδι για δουλειά

Και με ταλαιπωρεί τηλεφωνικώς!

Λείπει ο άντρας σας ταξίδι για δουλειά; Λέτε κι εσείς ότι είναι ευκαιρία να χαλαρώσετε λίγο. Να βάψετε κανένα μαλλί, κανένα νύχι, να πιείτε και κανένα καφέ με καμιά φίλη ή να δείτε και κανένα αισθηματικό έργο, που αυτός δεν βλέπει, με την ησυχία σας.

Κι εκεί που νομίζετε πως τα έχετε κανονίσει όλα, αρχίζουν τα τηλέφωνα. Πολλά τηλέφωνα κι ακόμα περισσότερες ερωτήσεις. «Πήγες τα παιδιά σχολείο; Έφαγαν; Τα έντυσες καλά; Διάβασαν; Τους έδωσες το σιρόπι για το βήχα; Εσύ τι κάνεις, κοιμάσαι; Πήγες στη δουλειά; Κάνει κρύο; Άναψες τη θέρμανση; Πλήρωσες τη ΔΕΗ;» κ.λ.π

Όχι τα παιδιά δεν τα πήγα σχολείο (όπως τα πάω κι όταν είσαι εδώ),έκαναν κοπάνα. Δεν τα τάισα, βαριόμουνα. Τους είπα να μην διαβάσουν και δεν τους έδωσα σιρόπι,, γιατί θέλω να είναι άρρωστα. Ναι, κοιμάμαι αλλά σου μιλάω στον ύπνο μου. Δεν πήγα δουλειά, βαριόμουνα. Κάνει κρύο αλλά δεν έχω ανάψει τη θέρμανση, περίμενα εσένα να μου το πεις. Τη ΔΕΗ δεν την πλήρωσα γιατί πήρα καινούργια κοσμήματα με τα λεφτά. Ξέρεις, όταν λείπεις τίποτα δεν γίνεται σωστά. Μέχρι και η Γη, γυρίζει-δεν γυρίζει!

Μα, πλάκα μας κάνουν;