Είμαστε μαζί σχεδόν ένα χρόνο και ενώ αρχικά με ζήλευε αυτός, τώρα έχω μπει εγώ σε αυτή τη θέση εξαιτίας της εμφάνισης της πρώην του. Το ξέρω ότι με αγαπάει, αλλά ενοχλείται όταν τον ρωτάω για αυτήν. Είμαι υπερβολική ή έχει κάποιο "λάκκο η φάβα;»

Είμαστε μαζί σχεδόν ένα χρόνο και ενώ αρχικά με ζήλευε αυτός, τώρα έχω μπει εγώ σε αυτή τη θέση εξαιτίας της εμφάνισης της πρώην του. Το ξέρω ότι με αγαπάει, αλλά ενοχλείται όταν τον ρωτάω για αυτήν.  Είμαι υπερβολική ή έχει κάποιο "λάκκο η φάβα;»

To Queen.gr απαντά στις αναγνώστριές του

Το γράμμα της αναγνώστριας


Καλησπέρα. Έχω σχέση με ένα παιδί σχεδόν ένα χρόνο και από την αρχή μου είχε πει ότι ζηλεύει. Εγώ βέβαια νόμιζα ότι θα ήταν σε φυσιολογικά πλαίσια. Ωστόσο αυτό έπειτα από μεγάλους τσακωμούς και συζητήσεις έχει κάπως διορθωθεί. Βέβαια τελευταία γίνονται κάποια γεγονότα με κάποιες πρώην του και αυτή που ζηλεύει πλέον είμαι εγώ. Για παράδειγμα πριν λίγες μέρες μέσω κοινής παρέας βρέθηκε η πρώην του στο σπίτι του, πράγμα που -ενώ μιλήσαμε εκείνη την στιγμή- μου είπε ώρες αργότερα με τη δικαιολογία ότι θα νευρίαζα και θα του έκλεινα το τηλέφωνο.
Άδικο δεν είχε, βέβαια. Παρ' όλα αυτά εγώ θα προτιμούσα να μου το έχει πει. Η ιστορία με αυτή την κοπέλα μετράει χρόνια τώρα αλλά το καλοκαίρι είχε βάλει κοινούς γνωστούς να τους φέρουν σε επαφή -πράγμα που ο φίλος μου πάλι είχε αργήσει να μου πει- όμως αυτός υποστηρίζει ότι δεν συναντήθηκαν ποτέ. Τον πιστεύω. Όμως κάθε φορά που έρχεται η συζήτηση στη συγκεκριμένη κοπέλα, αυτός δείχνει κάπως ενοχλημένος από το γεγονός ότι αυτή έχει πλέον σχέση. Φυσικά δεν παραδέχεται τίποτα. Βέβαια ας μην παραλείψω και τα καλά καθώς έχει αποδείξει πολλές φορές ότι είναι ερωτευμένος μαζί μου και με αγαπάει. Μάλιστα με έχει γνωρίσει και στους δικούς του. Κι εγώ το ίδιο. Δεν έχω αμφιβολία για το αν με θέλει αλλά πιστεύω ότι θέλει να έχει "μονοπώλιο" τόσο εμένα, όσο και τις πρώην του. Μήπως είμαι υπερβολική ή έχει όντως κάποιο "λάκκο η φάβα";

H απάντηση του Queen.gr


Καταρχήν να σε ευχαριστήσουμε για το γράμμα σου. Τα ερωτήματα είναι τα εξής: Ζηλεύεις τη συγκεκριμένη κοπέλα ή σε έχει πιάσει γενικώς κρίση ζήλιας και βλέπεις παντού εχθρούς; Το γράμμα σου το ξεκίνησες τονίζοντας ότι ο φίλος σου ήταν πάρα πολύ ζηλιάρης, αλλά λόγω καταστάσεων και τσακωμών, η ζήλια του μειώθηκε. Αυτό είναι καλό, καθώς η υπερβολική ζήλια δεν αντέχεται για πολύ. Και τώρα φτάνουμε σε εσένα, πώς κατέληξες να ζηλεύεις εσύ; Τι θέλω να πω, εκεί που κατέκρινες το αγόρι σου ως ζηλιάρη, τώρα έχεις πάρει εσύ τη θέση του. Για να έχεις αλλάξει στάση, κάτι έχει συμβεί. Δεν αλλάζεις στα καλά του καθουμένου. Έχεις παρατηρήσει κάποια αλλαγή στη στάση του; Στην εκδήλωση του ενδιαφέροντός του; Στις συνήθειές του; Το γεγονός ότι άργησε να σου μιλήσει για τη συνάντησή του με την πρώην, δεν το επικροτώ, όμως το κατανοώ. Ήξερε ότι αν στο πει εξ'αποστάσεως θα θυμώσεις και θα τσακωθείτε και για αυτόν ακριβώς το λόγο προτίμησε να στο πει αργότερα από κοντά. Κάνε αναδρομή στο παρελθόν και θυμήσου καλά εκείνη τη μέρα. Ποιοι σου είχε πει ότι θα είναι σπίτι του; Σου είχε προτείνει να πας; Πώς μίλαγε στο τηλέφωνο όταν η πρώην ήταν παρούσα; Από την άλλη να πούμε το εξής: Ούτε εσύ, ούτε κανείς μας (αν δε μας ενδιέφερε ο πρώην και σεβόμασταν τη σχέση μας) δε θα κάναμε συζήτηση με το σύντροφό μας για τις... ορέξεις του πρώην. Δεν ωφελεί σε κάτι, ούτε και θα προσφέρει κάτι στη σχέση. Φυσικά αν αντιλαμβάνεσαι να αιωρείται έντονα κάτι στην ατμόσφαιρα και θεωρείς ότι η πρώην δεν έχει ξεπεραστεί πλήρως από το αγόρι σου, τότε απαιτείται συζήτηση για να λυθούν όλα. Μίλα του με ειλικρίνεια. Δώσε του παραδείγματα. Πες του τι σε ενοχλεί. Ζήτα του να είναι απολύτως ειλικρινής μαζί του. Εξήγησέ του ότι εσύ ποτέ δε ζήλευες και τώρα δεν αναγνωρίζεις τον εαυτό σου. Ποιος ευθύνεται για αυτό; Ποιος έχει δώσει δικαιώματα για αμφιβολίες; Αν σε αγαπάει πραγματικά θα σε βοηθήσει να λύσεις το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο κεφάλι σου. Μην ξεχνάς όμως το σημαντικότερο. Μη γίνεσαι θύμα κανενός. Σε μια σχέση θα πρέπει να γίνεσαι καλύτερος, να βελτιώνεσαι και όχι να γίνεσαι αυτό που κατηγορείς. Δυνάμωσε, σταμάτα να ζηλεύεις άσκοπα, δείξε αυτοπεποίθηση και πάνω από όλα μάθε να εκφράζεις τη στιγμή που πρέπει και στο άτομο που πρέπει, αυτό που νιώθεις. Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε όλοι μας είναι ότι κλεινόμαστε στον εαυτό μας και γεμίζουμε ερωτηματικά. Μίλα του και είμαι σίγουρη ότι θα απαντηθούν όλα τετ α τετ. A! Και κάτι τελευταίο, πάντα να κρατάς πισινή,ειδικά με τα άτομα που ζηλεύουν πολύ, συνήθως έχουν κάνει τις αμαρτίες τους παλιότερα και γενικώς είναι υποψιασμένοι, εξ'ου και ασκόπως ζηλιάρηδες. Καλή τύχη!


Μπορείτε να μας στέλνετε τις ερωτήσεις σας εδώ