Καταρρίπτουμε τους 5 μεγαλύτερους μύθους γύρω από το κέρατο!

Καταρρίπτουμε τους 5 μεγαλύτερους μύθους γύρω από το κέρατο!

Γιατί καμιά φορά όλα έχουν την αιτία τους!

H απιστία και για να το πούμε και πιο απλά και περιγραφικά, το κέρατο, είναι ένα θέμα δίχως τελειωμό με το οποίο δεν θα σταματήσουμε ποτέ να ασχολούμαστε γιατί πολύ απλά είναι ενδιαφέρον και αφορά τους πάντες! Και μπορεί όταν το τρως, το κέρατο πάντα, ο κόσμος γύρω σου να καταρρέει και να νιώθεις προδομένος και πως η ζωή σου έφτασε στο τέλος της, αλλά ξέρετε κάτι; Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται και τίποτα δεν είναι τόσο δραματικό γιατί είναι απλά ένα κέρατο! Αν λοιπόν σας συμβεί, το ζητούμενο είναι να μην χάσετε την ψυχραιμία σας και να σκεφτείτε πολύ σοβαρά πριν προχωρήσετε στην οποιαδήποτε κίνηση και φυσικά τινάξετε μία σχέση στον αέρα! Παρακάτω λοιπόν, σας έχουμε τους μεγαλύτερους μύθους που επικρατούν σχετικά με το κέρατο τους οποίους είτε διαψεύδουμε είτε επιβεβαιώνουμε, μόνο και μόνο για να σας αποδείξουμε ότι ακόμα και ένα θέμα το οποίο τίθεται σχεδόν καθημερινά επί τάπητος, είναι ακόμα άγνωστο και σκοτεινό.

1. Οι περισσότεροι που απατούν ψάχνονται: Η άποψη αυτή επικρατεί εδώ και δεκαετίες λανθασμένα διότι απλά αυτό βολεύει τον απατημένο! Κι όμως, η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που κερατώνουν ούτε το έχουν στο πρόγραμμα ούτε και φυσικά βγαίνουν για ποτό με μοναδικό σκοπό να κάνουν one night stand. Συνήθως αυτό έρχεται από εκεί που δεν το περιμένεις ενώ το μόνο που προυπάρχει είναι κάποια μικροπροβλήματα στη σχέση ή στο γάμο! Υπάρχουν δηλαδή περιπτώσεις που ένας άνθρωπος έχει απατήσει μία μόνο φορά και ποτέ ξανά! Οι λόγοι φυσικά διαφέρουν αλλά για να είμαστε ειλικρινείς σίγουρα δεν έγινε επίτηδες.

2. Η παράνομη σχέση είναι συνήθως με κάποιον πιο νέο και πιο ελκυστικό: Αυτό κι αν είναι μύθος και υπάρχουν αμέτρητα παραδείγματα τα οποία και αποδεικνύουν ότι η συγκεκριμένη άποψη είναι πέρα ως πέρα λανθασμένη! Πάρτε για παράδειγμα τον Arnold Schwarzenegger. Ήταν παντρεμένος με μία κούκλα γυναίκα και διατηρούσε παράνομο δεσμό με κάποια που όχι μόνο εμφανίσιμη δεν λες αλλά την λες και τέρας! Κι όμως, η εμφάνιση δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο κι ας υποστηρίζουν κάποιοι ότι αν είναι να το ρίξω το κέρατο να το ρίξω τουλάχιστον με κάποιον που εμφανισιακά τουλάχιστον αξίζει. Όλα είναι θέμα timing και συγκυριών. Αφήστε δε που συνήθως οι παράνομες σχέσεις γίνονται με άτομα του στενού περιβάλλοντος. Οπότε ο καθένας βολεύεται με ότι έχει γιατί πολύ απλά αυτό έχει μάθει και έχει συνηθίσει.

3. Το κέρατο πάντα οδηγεί στο τέλος του γάμου: Απίστευτο κι όμως αληθινό! Μπορεί όταν κάποιος πληροφορηθεί ότι ο σύντροφός του τον κεράτωσε να κλαίει, να σπάει πράγματα και να υπόσχεται ότι θα χωρίσει, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν τα διαλύεις όλα τόσο εύκολα και απλά. Σύμφωνα λοιπόν με τα στατιστικά, πάνω από το 50% των γάμων ή τελοσπάντων των μακροχρόνιων σχέσων μπορούν να επιβιώσουν από έναν παράνομο δεσμό γιατί απλά όταν κάποιος κάνει αναδρομή στο παρελθόν τα καλά και σημαντικά είναι πολύ περισσότερα από τα άσχημα και ασήμαντα οπότε είναι αρκετά δύσκολο να τα τινάξεις όλα στον αέρα για ένα απλό λάθος του άλλου.

4. O παράνομος δεσμός έχει να κάνει αποκλειστικά με το sex: Kι όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Το sex κακά τα ψέματα είναι κάτι πολύ εύκολο αλλά για πολλούς αν δεν υπάρχει πραγματική επικοινωνία είναι ταυτόχρονα και ανούσιο. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις, που άνθρωποι δημιουργούν παράνομους δεσμούς όχι γιατί τους λείπει το sex αλλά γιατί τους λείπει η επικοινωνία. Θα μας πείτε τώρα, αν τους λείπει η επικοινωνία ας πάνε να πιουν έναν καφέ με έναν φίλο ή ας μιλήσουν με έναν ειδικό, αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά και καταλαβαίνετε τι εννοούμε. Σίγουρα οι περισσότεροι από εσάς έχετε βρεθεί σε αντίστοιχη θέση και μπορείτε να αντιληφθείτε πως ακριβώς τα φέρνει η... ζωή! Όταν λοιπόν μιλάμε για επικοινωνία εννοούμε αυτή που έχει και το στοιχείο του ενδιαφέροντος και του ερωτισμού η οποία δεν παύει να είναι το ζητούμενο σε οποιαδήποτε ηλικία.

5. Once a cheater always a cheater: Και φτάνουμε στην πιο κλασική φράση την οποία θα ακούσετε να λένε μέχρι και οι γιαγιάδες σας. Όχι φυσικά στα αγγλικά αλλά στην ελληνική βερσιόν! Ήρθε η ώρα λοιπόν να καταρρίψουμε ακόμα έναν μύθο και να σας πούμε ότι δεν ισχύει η πεποίθηση ότι αν ένας άνθρωπος απατήσει μία φορά στη ζωή του σίγουρα θα το ξανακάνει, εκτός φυσικά αν είναι στη φύση και στο χαρακτήρα του. Αν λοιπόν έχετε έναν σύντροφο, είτε άντρα είτε γυναίκα, που δεν δίνει δικαιώματα, σας αγαπάει και τα πηγαίνετε καλά, και πολύ απλά βρέθηκε σε μία... άτυχη στιγμή, τότε σίγουρα αξίζει και μία δεύτερη ευκαιρία. Αφήστε δε που αυτό λένε και τα στατιστικά. Ειδικά αν κάποιος ομολογήσει την κουτσουκέλα του, πάει να πει ότι το έχει μετανιώσει και πως είναι έτοιμος και τις συνέπειες να υποστεί και φυσικά να διορθώσει τη σχέση του.

Διαβάστε επίσης:

Πώς θα καταλάβετε ότι ΔΕΝ θέλει να κοιμηθείτε σπίτι του!

Βγαίναμε αλλά είναι με άλλη. Με μπλόκαρε, όμως τον θέλω πίσω!

5 πράγματα που ένας άντρας «πεθαίνει» να σας πει αλλά... φοβάται!

DPG Network