Δεν με θέλει η μητέρα του! Τι να κάνω;

Δεν με θέλει η μητέρα του! Τι να κάνω;

Το Queen.gr απαντά στα γράμματά σας

Το γράμμα της αναγνώστριας

Με το φίλο μου είμαστε μαζί σχεδόν ενάμισι χρόνο και πολύ ερωτευμένοι. Εκείνος είναι 36 κι εγώ 33 και θέλουμε να μείνουμε μαζί και να προχωρήσουμε, όμως η μητέρα του μας δημιουργεί πάρα πολλά προβλήματα. Επειδή θεωρεί ότι η οικογένειά του είναι καλύτερη οικονομικά από τη δική μου, του λέει συνέχεια ότι δεν του ταιριάζω, με βρίζει με τα χειρότερα λόγια, λιποθυμά, πηγαίνει σε ψυχολόγους κλπ. Έχει φτάσει στο σημείο να τον απειλήσει πως θα τον αποκληρώσουν, κάτι που όμως εμένα δεν με απασχολεί γιατί έχω τα δικά μου ακίνητα. Ο φίλος μου είναι άψογος όλον αυτόν τον καιρό, με υποστηρίζει και μάλιστα την πραγματική διάσταση της κατάστασης την ανακάλυψα μόνη μου, γιατί εδώ και έναν χρόνο δεν μου έλεγε τίποτα για να μη με στενοχωρήσει. Όμως συχνά βλέπω ότι επηρεάζεται από τα ψέματα που του λέει η μητέρα του για να τον απομακρύνει και γενικά δεν ξέρω πώς να το χειριστώ. Δεν θέλω να τον βάλω να διαλέξει, γιατί πρόκειται για μία πολύ δεμένη οικογένεια - αν και από ό,τι φαίνεται εκείνος έχει ήδη διαλέξει, αφού με υποστηρίζει και είναι πάντα στο πλάι μου. Παρόλα αυτά εμένα με στενοχωρεί πάρα πολύ αυτό το μίσος για έναν άνθρωπο που ούτε καν γνωρίζουν και δεν επιθυμούν να γνωρίσουν για να σχηματίσουν μία γνώμη. Και δεν θέλω να μπω στο παιχνίδι με τις κακίες και τις μικρότητες. Τι να κάνω; Να πάω να μιλήσω στη μητέρα του; Φοβάμαι ότι θα με διώξει πριν με ακούσει.

Η απάντηση του Queen.gr
Αγαπητή φίλη, έχεις πέσει σε κλασική περίπτωση μαμάς εξαρτημένης από το γιο. Ίσως να είχε την ίδια αντίδραση όποια κοπέλα και αν ήταν. Μην το παίρνεις προσωπικά δηλαδή. Εξάλλου δεν σε έχει γνωρίσει. Από τη στιγμή που είσαι εντάξει οικονομικά, όσο πιο ευκατάστατη και αν είναι η οικογένεια του συντρόφους σου, το θέμα παραμένει δικαιολογία.
Η πραγματική αιτία ίσως είναι η έλλειψη επαφής, προσοχής και το γεγονός ότι χάνει το γιο της (όπως το βλέπει εκείνη) από άλλη γυναίκα. Θα σε συμβουλεύαμε να μην πιάσεις τη μητέρα του σε καμία περίπτωση. Το καλύτερο είναι να μην ανακατευτεις και να μην την προκαλέσεις από τη στιγμή που δεν είναι επίσημη η σχέση σας και δεν είστε όλοι μαζί οικογένεια. Ενδεχομένως να αισθανθεί κι εκείνος πως παίρνεις παραπάνω θάρρος και να της δώσει δίκιο. Για να σε υπστηρίζει και να σου κρύβει τη συμπεριφορά της, πάει να πει πως γνωρίζει το πρόβλημα της μητέρας του όσο και αν το κρύβει ή το αρνείται. Επίσης πάει να πει πως σε αγαπά, δεν θέλει να σε χάσει και παραμένει δίπλα σου. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να μιλήσεις σε εκείνον διακριτικά. Από εκεί και πέρα, έχε κατά νου πως αυτές οι καταστάσεις δεν διορθώνονται και σε ακολουθούν συνήθως. Θα πρέπει να θέσεις αυτή την κατάσταση στο μυαλό σου σαν μειονέκτημα του συντρόφου σου και κάτα κάποιο τρόπο να την αποδεχτείς. Τα όρια σε αυτή τη σχέση θα πρέπει να τα θέσει εκείνος αν επισημοποιήσετε τη σχέση σας. Εκεί, αν τελικά αυτός επιλέξει να το προχωρήσει μαζί σου, αργά ή γρήγορα εκείνη θα αναγκαστεί να το δεχτεί.
Μπορείτε να μας στέλνετε τις ερωτήσεις σας εδώ