Είμαι με ένα παιδί εδώ και μερικούς μήνες αλλά όσο κι αν έχω προσπαθήσει η σχέση δεν προχωράει. Νιώθω πιεσμένη και θέλω να χωρίσω, αλλά δεν ξέρω πώς να το κάνω.

Είμαι με ένα παιδί εδώ και μερικούς μήνες αλλά όσο κι αν έχω προσπαθήσει η σχέση δεν προχωράει. Νιώθω πιεσμένη και θέλω να χωρίσω, αλλά δεν ξέρω πώς να το κάνω.

Dr Love γεια!

Η κατάσταση έχει ως εξής. Είμαστε μαζί από τον Νοέμβριο, συνομήλικοι και είμαστε χειρότερα από την αρχή. Αυτός ήταν κλειστός και ενώ περίμενα να βελτιωθεί η σχέση και να εξελιχθεί, τα πράγματα γίνονται χειρότερα. Δεν επικοινωνούμε συχνά, δεν έχουμε κάνει σεξ (εκείνος δεν έχει κάνει ποτέ) ενώ εκείνος είναι όλη μέρα στο σπίτι και ασχολείται με τον υπολογιστή του.
Δεν υπάρχει άλλη, επιβεβαιωμένο. Δεν μου προσφέρει αυτά που θέλω συναισθηματικά και ενώ προσπάθησα να μην το πιέσω για να εκδηλωθεί, πλέον αισθάνομαι πιεσμένη εγώ. Συνέχεια συζητάμε και πουθενά δεν καταλήγουμε.
Θέλω να χωρίσω αλλά δεν ξέρω πως. Εκείνος πιστεύει ότι είμαστε μια χαρά, κάθε φορά τα γυρίζει όπως τον συμφέρει και κάτι μου λέει ότι δεν θα με αφήσει τόσο εύκολα. Τι μπορώ να κάνω για να είναι αποτελεσματική η προσπάθεια μου; Φοβάμαι ότι θα προσπαθήσει να με πείσει ότι όλα μπορούν να διορθωθούν.


Αγαπητή φίλη,

Για αρχή θα ξεκινήσω με μια απορία και μετά βλέπουμε που θα πάει αυτή η απάντηση! Αφού δεν κάνετε σεξ, δεν επικοινωνείτε συχνά και (υποθέτω) δεν βγαίνετε έξω και πολύ, που ξέρετε ότι έχετε σχέση;

Και πάμε τώρα στο πρόβλημά σου. Αλήθεια, δεν ξέρεις πώς να χωρίσεις; Και φοβάσαι ότι δεν θα σε αφήσει εύκολα; Γιατί, παντρεμένοι είστε; Έχετε παιδί; Τι δεν καταλαβαίνω σε αυτό το θέμα; Μου διαφεύγει κάτι;

Κοίτα να δεις, τα πράγματα κατά την διάρκεια των σχέσεων είναι δύσκολα, αλλά στους χωρισμούς είναι απλά: για να υπάρχει σχέση πρέπει να συμφωνούν δύο άνθρωποι. Αν όχι, τότε, μάντεψε, δεν υπάρχει. Τι κι αν ο ένας αρνείται να χωρίσει; Αν ο άλλος θέλει, πάπαλα, game over! Τόσο απλό.

Τώρα αν δεν ξέρεις πως να το πεις, υπάρχουν αρκετοί τρόποι. Θα σου δώσω μερικά παραδείγματα:

Του σωστού καλού παιδιού: Το πας χαλαρά, ήρεμα, καλά και τα ρίχνεις όλα πάνω σου - «δεν φταις εσύ, αλλά εγώ», «είμαι περίεργα αυτή την περίοδο και δεν θέλω να το περάσεις μαζί μου» και άλλα τέτοια ωραία.
Του «τίμιου» άντρα: Εξαφανίσου. Σταμάτα τα τηλέφωνα, τα μηνύματα, την όποια επικοινωνία κι αν σε πάρει τηλέφωνο, κάνε τον Κινέζο. Του τύπου «τι δεν κατάλαβες, ξεκάθαρη ήμουν».
Του «τίμιου» άντρα Νο.2: Με μήνυμα! «Ξέρεις, δεν πάει μεταξύ μας. Χωρίζουμε!». Αυτό γίνεται και με mail.
Του nerd: Γράψε στο facebook σου «προσωπική κατάσταση: ελεύθερη». Τόσες ώρες που είναι στον υπολογιστή του, δεν υπάρχει περίπτωση να μην το καταλάβει.
Του πιο-κωλόπαιδο-πεθαίνεις: Τον κάνεις να μην θέλει να σε δει μπροστά του με ατάκα «γνώρισα άλλον και είμαι ερωτευμένη. Κάνει και απίστευτο σεξ».

Διάλεξε ό,τι θέλεις. Απλά να ξέρεις αυτό: Το θέμα δεν είναι αν θα τον πείσεις, αλλά αν το έχεις πάρει εσύ απόφαση - και αν ναι, τότε όσο και να χτυπηθεί, ό,τι και να σου πει, τίποτα δεν αλλάζει.

Στείλτε κι εσείς τις δικές σας ιστορίες στον Dr. Love ΕΔΩ