Συγχωρούνται τα ψέμματα; Είμαι σε κρίσιμη ηλικία. Να ξαναγυρίσω;

Συγχωρούνται τα ψέμματα; Είμαι σε κρίσιμη ηλικία. Να ξαναγυρίσω;

Το Queen.gr απαντά στα γράμματά σας

Το γράμμα της αναγνώστριας
Τον Οκτώβρη που μας πέρασε έκανα σχέση με ένα παιδί συνομήλικό μου,είχαμε γνωριστεί από πέρσυ μέσα από τη δουλειά κ κάναμε αρκετή παρεα,εκείνος με φλέρταρε από την αρχή της γνωριμίας κ είχα καταλάβει ότι δε με έβλεπε φιλικά,εμένα δε μου πολυάρεσε εμφανισιακώς κ έμεινα στο φιλικό.Φαινόταν πολύ καλό παιδί κ ταιριάζαμε πολύ στην παρέα,αλλά μέχρι εκεί.
Τον περασμένο Οκτώβρη ξαναβρεθήκαμε μετα από καιρό,πήγαμε για ποτό κ στο γυρισμό με άρπαξε κ με φίλησε.Με πήγε σε μια παραλία κ μου έκανε ερωτική εξομολόγηση. Ξαναβρεθήκαμε κ την επόμενη κ από τοτε τα φτιάξαμε κατευθείαν.Εκείνος πολύ θερμός,να με λέει γυναίκα της ζωής του,ότι με ερωτεύτηκε από την πρώτη στιγμή,να μου γνωρίσει τους συναδέλφους του,να με πάει στο πατρικό του, κ τέτοια.Εγώ μαζεμένη,γατί όπου ακούς πολλά κεράσια,κράτα κ μικρό καλάθι.....Τον ήθελα ωστόσο,το φιλικό μου γύρισε στο ερωτικό.
Εγώ είχα 2 χρόνια να κάνω σχέση,εκεινος όμως είχε σχέση μέχρι κ 1 μήνα πριν τα φτιάξουμε.Με την κοπέλα αυτή ήταν μαζί 8 χρόνια,με χωρισμούς στα ενδιάμεσα κ πισωγυρίσματα. Μου είπε για αυτή ότι υπήρχαν εμπόδια από τις οικογένειες κ είχε ξενερώσει, κ ότι χώρισαν 1 μηνα πριν τα φτιαξουμε.
Δεθήκαμε πολύ,περνούσαμε καλά,μέχρι που μετά από 3 μήνες σχέσης ανακάλυψα ότι όλο αυτό το διάστημα είχε σχέσεις κ με την πρώην.Ενα περίεργο τηλεφώνημα μπροστά μου με παραξένεψε κ κοίταξα κρυφά το κινητό του. Εκεί είδα πολλά πρόσφατα δικά της μηνύματα,τύπου "μωρό μου σ' αγαπώ,καληνύχτα","συγνώμη που δε σε πήρα" κ πρόσφατες κλήσεις κ δικές του κ δικές της.Δικό του μήνυμα κανένα,προφανώς τα είχε σβήσει.Εννοείται εξοργίστηκα κ ένιωσα τόσο ηλίθια,τον παράτησα σύξυλο κ έφυγα.Εκείνος στην αρχή μου είπε ότι ήταν η ξαδέρφη του,μετά κάποιος φίλος του,κ μετα το παραδεχτηκε.Σημειωτέον ότι στο κινητό την είχε περασμένη με άλλο όνομα κ όχι το δικό της!....Πήρα με απόκρυψη κ ρώτησα ποιος ειναι κ απάντησε αυτη (η Χ.).Εγώ όλο αυτό το διάστημα από ένστικτο κ μετα από καναδυο περίεργα τηλ. τον είχα ρωτησει αν οντως χωρισε με αυτη κ ειχε πει ναι,κ μ ειπε κ ακριβως ημερομηνία!Εκεινη τον είχε πάρει τηλ μπροστά μου,εκείνος απάντησα"έλα αγαπούλα" κ μετα μου είπε ότι ήταν η ξαδέρφη του!!!
Αφού τον παράτησα,μιλήσαμε από τσατ κ τα παραδεχτηκε,ότι δεν ηθελε να τη στενοχωρησει ,ειχε κανει εγχειρηση,δεν το εχει ευκολο να λεει "τελος", την κράταγε γιατί φοβόταν μήπως τον βαρεθώ κ φύγω, την είχε συνηθίσει, εκείνη δεν ήξερε ότι έχει άλλη σχέση,την κορόιδευε,κ στους 3 μηνες σχεσης μας, ειχαν βρεθει 3 φορες...δε ρωτησα κ τι κανανε,δεν πρεπει πολλά,αλλα για την απιστια δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος.Επίσης,το πατρικό του είναι σε άλλη πόλη,αρκετά μακρυα από εδώ που είμαστε λόγω δουλειάς,στην οποία πόλη πήγαινε τουλάχιστο 1 φορά το μήνα,κ εκεί ήταν κ η πρώην του.Επίσης, δεν έχουμε καθόλου κοινούς φιλους που θα μπορουσα να ρωτήσω.
Χωρισαμε κ μετα απο μερικές εβδομάδες εγώ ξαναγύρισα γτ είχα αισθήματα κ μου έλειπε.Του ξεκαθάρισα όμως "εγώ ή αυτή".Στην αρχή ζήτησε λίγο χρόνο,είπε πως μ'αγαπάει αλλά θέλει να ηρεμήσει.Τα ξαναφτιάξαμε,μου είπε ότι η ιστορία εκείνη έληξε κ εγώ δεν το ξανασκέφτηκα ποτέ.Ως το Πάσχα που πήγε πάλι στο πατρικό του για 2 εβδομάδες,του είχα πει να πάμε κάπου μαζί κ είχε πει ότι δεν έχει λεφτα.Ετσι πηγα κ εγω στην πόλη από όπου κατάγομαι,κ ήμασταν χωρια.Εκεί ξαναθυμήθηκα όλα τα ψέμματα,καθετι που μου έλεγε το άκουγα ψέμμα,σκεφτόμουν κάθε στιγμή ότι μπορεί να είναι μαζί της.Αφού τόσες φορές είπε ψέμματα,γιατί όχι κ τώρα;;Συν ειδητοποίησα ότι έχει χάσει την αξιοπιστία του.Γενικά,έχει εύκολα τα ψέμματα για πολλά πράγματα.Δυσκολα θα μπορουσα να τον εμπιστευτώ παραπάνω.
Ξαναγυρίσαμε από τις διακοπές κ κατάλαβε ότι ξενέρωσα,του είπα γιατί,κ δεν εκανε καμια δηλωση...τίποτα.το μόνο που μου είπε,είναι ότι εγώ ξαναγύρισα,ξέροντας τα ψέμματα, ενώ μπορούσα κ να μην,άρα εγώ το διάλεξα.Τσακωθήκαμε. Είπαμε να το αφήσουμε χαλαρά.Κ τα αισθήματά μου μίκρυναν.Κ εκείνος καμια κίνηση αποφασιστική να με διεκδικήσει όμως,σα να τα παράτησε....
Είμαστε 31 χρονών κ οι 2.Εγώ σκέφτομαι,στην ηλικία μου αν κάνω σχέση,θα είναι για να καταλήξει κάπου.Εκείνος θέλει να γνωρίσω τους δικούς του. Μπορώ να τον εμπιστευτώ όμως μετά από τόσα ψέμματα;;Αλλάζει ο άνθρωπος;;Πώς μπορείς να βασίσεις κάτι πιο σοβαρό,σε τέτοιες σαθρές βάσεις όπως το ψέμμα,κ μάλιστα από τους πρώτους 3 μήνες;;;

Η απάντηση του Queen.gr
To θέμα είναι πως κάθε άνθρωπος που μας προσεγγίζει και ενθουσιάζεται μαζί μας, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι ερωτευμένος, ακόμη κι αν μας πει πολλά. Για να ερωτευτείς και να αγαπήσεις έναν άνθρωπο χρειάζεται να τον ζήσεις στα αλήθεια, διαφορετικά απλά ερωτεύεσαι την ιδέα του ή αυτό που θα ήθελες εσύ να είναι. Αυτό που ανακάλυψες σίγουρα δεν έχει σχέση με αυτό που νόμιζες πως είναι. Ακόμη κι αν σου δικαιολογείται πως είναι μαζί σου κι εκείνη κοροïδεύει, θες δίπλα σου έναν τόσο ψεύτικο άνθρωπο; Δεν έχει σημασία πού το κάνει, σημασία έχει ό, τι το κάνει. Σε δούλευε και την δούλευε. Τι άλλο θέλεις για να φύγεις; Το έκανε συνειδητά και κατ' εξακολούθηση.
Το αν ο χρόνος περνάει και εκείνος είναι κάποιος που θέλει όπως λέει να σε πάει στους γονείς του είναι άτοπο. Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας που λένε. Από το θέλει μέχρι το να σε πάει... μακρύς ο δρόμος. Επίσης, σκέψουν μια μέρα να σε παρατά για κάποια άλλη με την οποία σε κεράτωνε- αυτό δεν θα είναι χάσιμο χρόνου;

Μπορείτε να μας στέλνετε τις ερωτήσεις σας εδώ