Να τον αφήσω ή να ζω σύμφωνα με το τι θα πουν οι άλλοι;

Να τον αφήσω ή να ζω σύμφωνα με το τι θα πουν οι άλλοι;

Το Queen.gr απαντά στα γράμματά σας

Το γράμμα της αναγνώστριας

Καλησπερα αγαπητο Queen.Με τον συντροφο μου ειμαστε αρκετο καιρο μαζι κ ενω ολα ειναι καλα μεταξυ μας υπαρχουν καποιοι εξωτερικοι παραγοντες που δυσκολευουν την σχεση μας,για εμενα τουλαχιστον.Ο συντροφος μου ειναι 10 χρονια μεγαλυτερος κ μενει σε ενα χωριο λιγο εξω απο την επαρχιακη πολη που εγω σπουδαζω.Το θεμα ειναι πως τοσο καιρο που ειμαστε μαζι δεν μπορουμε να κοιμομαστε τα βραδια μαζι γιατι οι γονεις του ειναι μεγαλοι σε ηλικια κ αν ακουσουν οτι κοιμομαστε μαζι θα νομιζουν οτι παμε για γαμο. Ο συντροφος μου αν κ με βλεπει σοβαρα λέει ότι δεν ειμαστε ετοιμοι για αυτο το βημα. Επιπλεον δεν μπορω να πηγαινω σπιτι του γιατι η μικρη κοινωνια του χωριου θα με αποκαλεσει νυφη με το που μπω σπιτι. Μηπως τον νοιαζει υπερβολικα η γνωμη των αλλων? Τι με συμβουλευετε να κανω?

Η απάντηση του Queen.gr

Αγαπητή φίλη, δεν ξέρω τι θέλεις από τη ζωή σου, αλλά σε μία σχέση, το λογικό είναι οι υποχωρήσεις να γίνονται και από τις δύο πλευρές. Σίγουρα μπορεί να υπάρχουν δυσκολίες αλλά ένας άντρας περίπου στα 30 ή και περισσότερο (υπολογίζοντας με βάση αυτά που μου λες), όσο κι αν έχει μάθει να ζει στην επαρχία με συγκεκριμένους κανόνες, θα έπεπε να παίρνει τα ηνία της ζωής του στα χέρια του.

Δεν μας λες αν μένει μόνος ή αν ζει με τους γονείς του. Επίσης εσύ δεν ξέρουμε πού μένεις. Εκείνος έρχεται σε σένα; Βγαίνετε έξω στην πόλη του- στο χωριό του; Γιατί σε ρωτάω; Ίσως λόγω απόστασης ηλικίας και επειδή εσύ είσαι φοιτήτρια εκεί, να έχει μια άλλη ζωή. Είσαι σίγουρη ότι δεν έχει πρόβλημα να σε εμφανίσει στη ζωή του γενικότερα; Οι φίλοι του σε γνωρίζουν;

Αν δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, τότε θα πρέπει να σκεφτείς τι πραγματικά θέλεις και ίσως πώς αντιμετωπίζει αυτός ο άνθρωπος της ζωή του. Εσύ θέλεις να έχεις μία σχέση που δεν μπορείς να ευχαριστηθείς; Και πες ότι θέλετε να καταλήξετε σε γάμο. Παντεύεσαι κάποιον με τον οποίο δεν έχεις τεστάρει τη σχέση σε όλα τα επίπεδα; Δεν ξέρω τι να σου πω. Πρέπει πάντως να δεις πόσο ανεξάρτητος είναι αυτός ο άνθρωπος από την οικογένεια και τυς γύρω του. Στο κάτω κάτω, εσύ δεν νομίζω να θες να ζεις για εκείνους, αλλά για τον εαυτό σου και τον άνθρωπό σου. Θα πρέπει να του κάνεις μια ήρεμη κουβέντα, αφού σκεφτείς καλά τι πραγματικά θες από τη ζωή του, ποια είναι τα σχέδια για το μέλλον σου.

Μπορείτε να μας στέλνετε τις ερωτήσεις σας εδώ