Πρέπει να κάνω καινούριες παρέες και να γνωρίσω κάποιον.

Πρέπει να κάνω καινούριες παρέες και να γνωρίσω κάποιον.

Το  Queen.gr απαντά στα γράμματά σας

Το γράμμα της αναγνώστριας

Καλησπέρα.Είμαι 20 χρονών και εδώ κι ένα χρόνο τα έχω κάνει ανάκατα στην ζωή μου.Πριν ένα χρόνο άφησα την παρέα μου και ξέκοψα γιατί με είχαν υπό,δεν με άκουγαν ποτέ ενώ εγώ τις άκουγα και ποτέ η γνώμη μου δεν ήταν σημαντική για αυτές.Ήταν μεγάλο ρίσκο το οποίο το πληρώνω μέχρι σήμερα.Πλέον έχω φίλους αλλά όχι παρέα μεγάλη.Πχ θα βγω με μια φίλη μου ή έναν φίλο να τα πούμε αλλά όχι με ολόκληρη παρέα ή σε κλαμπ και γενικά σε μέρη που υπάρχει κοινωνικοποίηση και μπορείς να κάνεις νέες γνωριμίες.Η κύρια παρέα μου αυτό το διάστημα είναι μια κοπέλα που ξέρω από μικρή και βγαίνουμε συχνά μες την βδομάδα αλλά πάμε συνέχεια σε πάρκα κ καθόμαστε ή παίρνουμε καφέ στο χέρι κτλ γιατί σκέφτεται τα λεφτά.Θα προτιμούσα να βγαίνουμε 1 φορά τη βδομάδα σε καφετέρια ή κλαμπ παρά αυτό το πράμα.Είμαι πολύ κοινωνική κ πιάνω εύκολα κουβέντα κ κάνω πλάκες ακόμη κ με άτομα που μόλις γνωρίζω.Το θέμα είναι πως τα μέρη που συχνάζω ουσιαστικά δεν βοηθούν σε αυτή την κατάσταση.Τον τελευταίο χρόνο είχα μια σχέση 5 μηνών με μια κοπέλα(είμαι bisexual) αλλά τώρα εδώ κ μήνες είμαι σε φάση ότι θέλω δίπλα μου έναν άντρα κι όχι γυναίκα. Έχω απελπιστεί πολύ γιατί με θεωρώ εμφανίσιμη όχι μοντέλο αλλά βλέπω ότι αρέσω σε άντρες απ΄τον τρόπο που με κοιτάνε στον δρόμο ή από τα φλερτ όταν περνάνε με αμάξια αλλά ως εκεί. Ξέρω ότι αν είχα διαφορετικό τρόπο ζωής και είχα παρέα μεγάλη και γνώριζα συνέχεια άτομα θα μπορούσα να κάνω κάτι με κάποιον.Αλλά δεν αντέχω άλλο έχω σκεφτεί να ετοιμαστώ κ να πάω μόνη για ποτό αλλά όπως λένε κάθε αρχή και δύσκολη.Πλέον ο μόνος τρόπος γνωριμιών είναι το ίντερνετ αλλά το έχω σιχαθεί κ αυτό μετά από όσα έχω δει.Έχω αυτοπεποίθηση όμως οι καταστάσεις αυτές δεν βοηθάνε το πρόβλημα.Τι να κάνω να πιάσω να πω σε φίλους κάντε μου κονέ?Το θεωρώ και λίγο κατάντια σαν να κάνω σαν λυσσασμένη...Δεν ξέρω πως να χωθώ στις παρέες των φίλων μου ή πως να γνωρίσω μια νέα παρέα αφού οι συνθήκες δεν το ευνοούν..Είμαι ξενερωμένη με την ζωή μου και πολύ μπερδεμένη με την κατάσταση.Δεν μπορώ να μένω κολλημένη στα ίδια κ στα ίδια.Αυτό που θέλω είναι μια συμβουλή για το πως θα βγω από αυτό τον λάκο που η ίδια έσκαψα απ΄την στιγμή που έχω την θέληση αλλά όχι τον τρόπο.Ευχαριστώ.

Η απάντηση του Queen.gr

Τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά. Μόνοι μας δυσκολεύουμε τον εαυτό μας. Δεν υπάρχει μαγική συνταγή για να κάνεις φιλίες. Να είσαι κοινωνικός και να γνωρίζεις κόσμο. Παντού μπορεί να συμβεί. Απλά πρέπει να το θες. Απλά το κάνεις.

Δεν είναι τίποτα να κάνεις το πρώτο βήμα και να προτείνεις καφέ, ένα ποτό σε έναν άνθρωπο που μιλάς έστω και τυπικά. Απλά στην επόμενη ευκαιρία, πιάνεις μια συζήτηση. Τα κλασικά 'τι κάνεις, πώς πάει η δουλειά, η σχολή, το οτιδήποτε'. Μόνη σου λες πως σου είναι πολύ εύκολο να είσαι κοινωνική και να κάνει πλάκα, να είσαι άνετη.

Το ότι δεν το κάνεις και μένεις εγκλωβισμένη σημαίνει ότι δεν το πιστεύεις και έχεις επαναπαυθεί σε αυτή την κατάσταση. Δεν είναι δα και τίποτα δύσκολο. Απλά μίλα και ζήτα. Το έχεις μεγαλοποιήσει και είναι το πιο απλό πράγμα στον κόσμο. Να παρακαλέσεις να σου κάνουν κονέ, είναι γελοίο. Το να βγεις μόνη και να ψάχνεις ξεπεσμένο. Απλά ηρέμησε και άσε τον εαυτό συ ελέυθερο. Μίλα σε ανθρώπους και πάρτο χαλάρα. Όταν είναι να συμβεί θα συμβεί. Είναι στο χέρι σου πάντως.



Μπορείτε να μας στέλνετε τις ερωτήσεις σας εδώ