Sex: Ποσότητα VS Ποιότητας

Sex: Ποσότητα VS Ποιότητας

Χρόνος Vs Συνήθεια. Η συχνότητα με την οποία τα ζευγάρια συνευρίσκονται σεξουαλικά επηρεάζεται τόσο από τις ηλικίες τους όσο και από τη διάρκεια της σχέσης τους.

Τα μεγαλύτερα σε ηλικία ζευγάρια κάνουν λιγότερο σεξ από τα νεαρότερα ζευγάρια. Η πλειοψηφία των ερευνών δείχνει ότι όσο πιο πολύ καιρό είναι ένα ζευγάρι παντρεμένο τόσο λιγότερες σεξουαλικές επαφές έχει. Το ενδιαφέρον είναι ότι η πτώση αυτή σημειώνεται μετά το πέρας του πρώτου ή των πρώτων χρόνων του γάμου.

Η ηλικία του ζεύγους και η ηλικία της σχέσης επηρεάζουν την συχνότητα των σεξουαλικών επαφών καθώς όταν οι άνθρωποι μεγαλώνουν, κάνουν την εμφάνιση τους προβλήματα υγείας και αλλαγές στην φυσική κατάσταση ενώ ταυτόχρονα έχει χαθεί το κομμάτι το ενθουσιασμού για το σεξ, πράγμα που συμβαίνει όταν κανείς είναι με έναν ίδιο σεξουαλικό σύντροφο για χρόνια. Στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί η ρουτίνα, οι υποχρεώσεις της καθημερινότητας, η ανατροφή των παιδιών, η κόπωση από την εργασία και άλλα προβλήματα ή δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν και να βάλουν το σεξ σε ρόλο κομπάρσου στην ζωή του ζευγαριού.

Είναι σημαντικό όμως για ένα ζευγάρι να μην ξεχνά αυτό το κομμάτι της σχέσης του. Όντως, η κούραση, η ρουτίνα και οι υποχρεώσεις είναι αναπόφευκτο γεγονός αλλά τα ζευγάρια χρειάζεται τόσο να αναπροσαρμόζουν τον τρόπο ζωής τους ώστε να βρίσκουν χρόνο για να είναι μαζί όσο και να προσπαθούν να ανανεώνουν αυτό το κομμάτι της σχέσης τους. Καμιά φορά χρειάζεται να αφήνουμε στην άκρη τις δουλειές και να δίνουμε περισσότερο χρόνο στην κρεβατοκάμαρα!