Είμαι ερωτευμένη με....άλλον! Τι να κάνω;

Είμαι ερωτευμένη με....άλλον! Τι να κάνω;

Το Queen.gr απαντά στα γράμματά σας

To γράμμα της αναγνώστριας

Καλησπέρα ονομάζομαι Έλενα και είμαι 19 χρονών.Τα τελευταία 2,5 χρόνια βρίσκομαι σε σχέση με ένα παιδί κατά 6,5 χρόνια μεγαλύτερό μου.Το γνώρισα 1 εβδομάδα αφού χώρισα από την επί 1,5 χρόνο σχέση μου...Ξεκινάω πολύ γενικά για να μπορέσετε να βγάλετε και περισσότερα συμπεράσματα για την περίπτωσή μου.Αυτο που μου συμβαίνει είναι ότι τους τελευταίους 10 μήνες έχει μετακομίσει στη γειτονιά μου ένα παιδί με την κοπέλα του..πρέπει να είναι μεγαλύτερος και από το αγόρι μου.Κάθε φορά λοιπόν που βλεπόμαστε λογω του ότι έχουμε και οι 2 σκύλο χαιρετιόμαστε και μιλάμε κανονικά...πριν 2-3 μέρες ομως είπαμε κάτι παραπάνω..παίζανε τα ζωάκια μας και η συζήτησή μας ήταν η εξής με αυτον να μου λέει:Τ'ονομά σου? Τόσο καιρό που είμαι εδώ δεν σε ξέρω..του λέω Έλενα..μου λέει Δημητρης και μου δίνει το χέρι.Για έναν περίεργο λόγο όση ώρα κάναμε χειραψία μου κράταγε το χέρι και τράβαγα εγώ το δικό μου ενώ ενιωθα σα να μη μου το αφήνει..δεν ειναι οτι ειπαμε χαρηκα και αφησαμε ταυτοχρονα και οι 2 τα χερια μας..εκεινος δεν αφησε το δικο μου με αποτελεσμα να το τραβαω σιγα σιγα "χαϊδεύοντας" τις άκρες των δαχτύλων του.Ένοιωσα παράξενα εκείνη τη στιγμή....με ρώτησε με τι ασχολουμαι,που δουλευω...εκεινος ηξερα που δουλευει γιατι εχει τυχει να τον δω αρκετες φορες...μιλαγαμε και μετα αφου ηρθε και μια αλλη κυρια με το σκυλακι της εφυγε...μου ειπε βεβαια χαρηκα και μετα εφυγε...του ειπα χαρηκα πολυ.
Γενικότερα οταν μιλαμε ο ενας στον αλλο μου χαμογελαει οπως κ εγω σε εκεινον..αυτο βεβαια μπορει να το κανει με ολους..αλλα κ εγω χαμογελαω σε ολους αλλα σε αυτον προσπαθω να περασω αλλο μηνυμα! Το θεμα ειναι οτι εχω αρχισει να τον σκεφτομαι ΣΥΝΕΧΕΙΑ!Περιμενω να τον πετυχω για να του μιλησω,να του χαμογελασω,δεν μπορω να συγκεντρωθω σε τιποτα...με τον φιλο μου δεν ξερω τι να κανω δεν θελω να τον πληγωσω με τη σταση μου αλλα βρισκομα σε αδιεξοδο! Εκεινος ειναι και σε σχεση και δεν μου αρεσει να μπαινω αναμεσα σε ζευγαρια...δεν μπορω ομως και να μην τον σκεφτομαι.Και τον Σεπτεμβρη φευγω και για σπουδες και του το εχω πει...θα με συμβουλεύατε να του μιλησω και απλα να του ξεκαθαρισω τι νιωθω? Ειμαι απο τα ατομα που παντα ξεκαθαριζουν τα συναισθηματα τους..δεν μπορω να το κραταω μεσα μου θελω οπωσδηποτε να το μαθει και να του ξεκαθαρισω τι νιωθω.Θελω να μεινει μεταξυ μας και απλα να το ξερει...δεν εχω την απαιτηση ντε και καλα να γινει κατι γιατι ξερω οτι κατι τετοιο ειναι ανεφικτο απο τη στιγμη που βρισκεται σε σχεση...οπως και μενα άλλωστε δεν ειναι στον χαρακτηρα μου να κρυβω πραγματα απο τον συντροφο μου..αυτη τη φορα ομως νιωθω σα να μην μπορω να το ελεγξω,με ελεγχει αυτο απολυτα και αυτο ειναι που φοβαμαι ακομη περισσοτερο! Απο την αλλη ειναι και αυτο που απο τα 15,5 δεν εχω μεινει λιγο μονη μου να χαρω την ελευθερια μου και νιωθω οτι πνιγομαι μεσα σε ολο αυτο...θελω αλλα δεν μπορω να χωρισω..δε νιωθω ερωτευμενη με τον σύντροφο μου πλεον, αλλα ψυχολογικα κουρασμενη απο τις σχεσεις..Να σημειωσω οτι και στις 2 μακροχρονιες σχεσεις που ειχα μεχρι τωρα υπηρχε και υπαρχει πολλη ζηλεια,καταπιεση και ελεγχος!Κουραστηκα να δινω λογαριασμο για το τι κανω,που παω,για το πως θα ντυνομαι,πως θα συμπεριφερομαι και να εχω το νου μου στο κινητο οταν χτυπησει οτι θα πρεπει να το σηκωσω αλλιως μετα ακολουθει ανακριση που ημουν και τι εκανα...Συγνωμη για το τεραστιο κειμενο αλλα επιτελους νιωθω ηδη πολυ καλυτερα που τα εβγαλα απο μεσα μου..θα περιμενω απαντηση σας.Ευχαριστώ πολυ εκ των προτέρων!

Η απάντηση του Queen.gr

Αυτά συμβαίνουν και γενικότερα μας προβληματίζουν. Είναι αλήθεια πως εδώ και πολλά χρόνια βρίσκεσαι σε μία σχέση με τον ίδιο άνθρωπο, η οποία ξεκίνησε σε μια περίοδο παιδική που δεν ήξερες καλά καλά τι θες, ούτε καν ποια είσαι. Μόνη σου λες πως μεν αγαπάς αυτόν τον άνθρωπο, τον τωρινό σου σύντροφο, ο έρωτας όμως έχει περάσει. Το κύριο μέλημα θα ήταν να δεις αυτό.

Να λήξεις ίσως μια σχέση όμορφη μεν, αλλά που έκανε τον κύκλο της για να αισθανθείς καλά, ελεύθερη. Καταλαβαίνω πως δεν θέλεις να τον πληγώσεις, αλλά καλό θα ήταν πριν μπλέξεις το μυαλό σου με τα διάφορα μιας παράλληλης ιστορίας, να ξεκαθαρίσεις τι θέλεις για να μη βρίσκεσαι σε αδιέξοδο. Αφού κάνεις μια κουβέντα με τον σύντροφό σου- ούτως ή άλλως αυτή η σχέση θα τελειώσει, θα αισθάνεσαι καλύτερα για το οτιδήποτε. Δεν χρειάζεται να ζεις υπό πίεση. Απλά τελείωσέ το πριν κάνεις οτιδήποτε.

Ενδέχεται, πέραν του ότι ο νέος έρωτας αυτός είναι γοητευτικός να νιώθεις έτσι λογω της επαφής, ακριβώς γιατί σου έχει λείψει το φλερτ με κάποιον άλλο. Κάτι καινούριο. Σίγουρα υπάρχει κάποια έλξη, αν και δεν ξέρουμε πώς λειτουργεί αυτός ο άνθρωπος. Αν δεν είχε κοπέλα και ξεκαθάριζες με το φίλο σου, ας δοκίμαζες και ας έτρωγες τα μούτρα σου κιόλας. Η ζωή είναι ρίσκο. Στην προκειμένη περίπτωση, κρατάμε μια επιφύλαξη να έχεις υπερεπενδύσει σε αυτόν το νέο άνθρωπο και να προκαλείς μόνη σου τις σκέψεις. Kαι όσο το σκέφτεσαι τόσο πιο πολύ το νιώθεις. Τον συνηθίζεις μέσα στο μυαλό σου, μαθαίνεις να χρειάζεσαι την σκέψη του, να αποζητάς την εικόνα του όλα αυτά. Δεν αντιλέγω στο ότι σου αρέσει, φυσικά.

Αφού λυθούν τα πιο σοβαρά κάτσε και σκέψου καλά, πόσο σημαντικά είναι όντως αυτά που αισθάνεσαι και αν χρειάζεται να του τα πεις. Έχει κοπέλα. Προσπαθείς μόνο εσύ μήπως να του περάσεις κάποιο μήνυμα ή και εκείνος. Υπάρχει περίπτωση η δική του σχέση να είναι μία χαρά και λέγοντάς του κάτι τέτοιο να εξαφανιστεί. Αν του αρέσεις, μπορεί απλά να συμβεί κάτι και εφόσον θα φύγεις για σπουδές να μείνει στα πλαίσια της απιστίας και της περιπέτειας.Αξίζει τόσο; Δεν μπορούμε να σου δώσουμε τη λύση, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να σου τονίσουμε τι πρέπει να σκεφτείς!

Μπορείτε να μας στέλνετε τις ερωτήσεις σας εδώ