Εγώ 26, αυτός 45 και ένα σωρό μπερδέματα!

Εγώ 26, αυτός 45 και ένα σωρό μπερδέματα!

Το Queen.gr απαντά στα γράμματά σας

Το γράμμα της αναγνώστριας

Είμαι 26 χρονών και εδώ και 9 μήνες έχω σχέση με ένα 45χρονό ... Αν και η σχέση μας ξεκίνησε με περίεργο και αντιφατικό τρόπο (one night stand, πρώτη πραγματική σχέση για μένα). Αρχικά, προσπάθησα να είμαι συγκρατημένη και προσγειωμένη, αν και κολακευμένη που ένας μεγαλύτερος και έμπειρος άνδρας έδειχνε τόσο ενδιαφέρον για μένα, ιδιαίτερα μετά από μια σειρά απογοητευτικών προσπαθειών. Ξεκινήσαμε ελεύθερης σχέσης (δηλαδή αυτός είχε και άλλες σεξουαλικές επαφές) και παράλληλα γνωριζόμασταν. Στις 2 βδομάδες του ζήτησα αποκλειστικότητα και την δέχτηκε αμέσως. Σε λιγότερο από ένα μήνα μου είχε πει ότι με αγαπάει. Ήθελε να βγαίνουμε και να λέει σε όλους ότι είμαι η κοπέλα του, εγώ πάλι ντρεπόμουν πολύ, καθώς ήταν πολύ μεγαλύτερος και με έντονη ζωή, άλλωστε ήταν πολύ νωρίς ακόμα. Αυτό αποτελούσε και το μόνο σοβαρό πρόβλημα στη σχέση μας μέχρι εκείνη τη στιγμή.
Σύντομα πρόεκυψε και ένα δεύτερο, η πρώην του (2 χρόνια σχέση, 36 χρονών) και χωρισμένοι λίγο καιρό πριν την γνωριμία μας. Του έστελνε συχνά μηνύματα στο facebook και στο κινητό. Δύο φορές μου είπε ότι θα την έβρισκε γιατί δεν ήταν καλά ψυχολογικά και τον είχε ανάγκη, γεγονός που με στεναχώρησε πολύ και μας έκανε να τσακωθούμε. Από εκεί και πέρα δεν μιλούσαμε για αύτη και την επικοινωνία τους, αν και έβλεπα ότι μιλούσαν στο chat, δεν ρωτούσα ή όταν την ανέφερα, μου έλεγε να μην ασχολούμαι με εκείνη και ότι εμείς είμαστε μαζί.
Μετά από 3,5 μήνες ανακάλυψα ότι με απατάει με την πρώην του, και όπως παραδέχτηκε αυτό συνέβαινε τον τελευταίο μήνα. Είχαν βρεθεί σεξουαλικά 4 φόρες. Παρόλο τον πόνο μου και την στεναχώρια μου, δεν ήθελα να τον χάσω. Ήμουν πολύ ερωτευμένη μαζί του. Έκλαιγα και παρακαλούσα να είμαστε μαζί. Εκείνος επέμενε ότι με αγαπάει παρά πολύ, όμως θα πρέπει να χωρίσουμε, και για να το κάνει πιο «εύκολο» τα έφτιαξε ξανά με την πρώην του και άρχισαν να κυκλοφορούν μαζί μέσα σε μια βδομάδα, για να με κάνει να απομακρυνθώ. Όμως δεν μπορούσε ούτε αυτός να ξεκόψει μαζί μου. Για 2 μήνες δημιουργήθηκε ένα περίεργο τρίγωνο μεταξύ μας. Την μία βδομάδα ήμασταν μαζί και την επόμενη με την αλλή. Υπέφερα, έκλαιγα κάθε μέρα, άλλα ήθελα να είμαι μαζί του. Η κοπέλα του τα γνώριζε όλα, άλλα συνέχιζε.
Μετά από πολύ πόνο και κλάμα, μου δόθηκε και μια ευκαιρία να τον κάνω να ζηλέψει να τον πληγώσω λίγο. Βρεθήκαμε στο ίδιο μαγαζί με διαφορετικές παρέες. Ένα αγόρι από την παρέα μου, με φλέρταρε έντονα και χόρευε συνεχώς μαζί μου. Αρχίσαμε να φιλιόμαστε μπροστά του. Ένιωθα απαίσια για ότι είχα κάνει... πήγα στο συγκεκριμένο μαγαζί για να είμαι κοντά του και τώρα φιλιόμουν με κάποιον άλλον μπροστά του. Τον έβλεπα αναστατωμένο να γυρίζει μέσα στο μαγαζί και να με παρακολουθεί. Με σταμάτησε πριν φύγω από το μαγαζί για να μιλήσουμε... Μετά από αυτό το γεγονός, μου είπε πως είναι παρά πολύ ερωτευμένος μαζί μου, ότι τον στεναχώρησα πάρα πολύ με αυτό που έκανα. Ήθελε να είμαστε μαζί και θα έκανε τα πάντα αρκεί να είμαι σίγουρη και εγώ ότι τον θέλω. Έκανα πάλι ότι χρειάστηκε για να το αποδείξω και το μόνο που του ζήτησα ήταν να μην με ξαναμπλέξει σε ένα τρίγωνο και να ξεκόψει με την πρώην του. Μου υποσχέθηκε ότι θα είμαστε οι δύο μας σε αυτή τη σχέση, αλλά θα απομακρύνονταν από την άλλη κοπέλα, αλλά δεν μπορούσε να την διαγράψει από την ζωή του. Το δέχτηκα με την προϋπόθεση να είναι ειλικρινής μαζί μου. Σύντομα η κοπέλα αυτή άρχισε να μας δημιουργεί πάλι προβλήματα. Μιλούσαν συχνά στο τηλέφωνο (για να μην βλέπω τα μηνύματα στο chat) και έβγαιναν καφέ κάποιες φόρες. Άρχισε να βγαίνει και κρυφά μαζί της, μάλιστα τους πέτυχα και έξω 2 φόρες. Μου έλεγε ξανά ψέματα γι' αυτή. Αρχίσαμε να τσακωνόμαστε εξαιτίας της σχέσης του με την πρώην του.
Πριν 1 μήνα, μου ζήτησε πάλι να χωρίσουμε, μου είπε πως κάποια στιγμή θα παντρευτεί με την άλλη κοπέλα, γιατί εγώ είμαι μικρή και θα φύγω, ενώ εκείνη τον λατρεύει και θα του συγχωρεί πάντα όλες του τις απιστίες. Παραδέχεται ότι δεν είναι έτοιμος να ξεκόψει μαζί μου ακόμα και ότι με αγαπάει, και μου ζήτησε να πάω με άλλον για να με βοηθήσει να ξεκολλήσω, όσο και αν τον πληγώνει. Πλέον, η άλλη κοπέλα παρουσιάζεται σαν επίσημη σχέση του στην οικογένεια του (δεν κάνουν δημόσιες εμφανίσεις) και εγώ στους κοινούς μας φίλους παραμένω ακόμα η σχέση του.
Την μία μέρα την πέρνα μαζί της και την άλλη μαζί μου. Την μία μέρα είμαι ευτυχισμένη μαζί του και την επόμενη κλαίω.
Ξέρω ότι πρέπει να απομακρυνθώ, άλλα πώς να αφήσω ένα άνθρωπο που τον αγαπώ τόσο πολύ και έχω πονέσει πάρα πολύ γι' αυτόν... που ακόμα και τώρα μου υπόσχεται ότι θα περάσουμε καλά μαζί, θα πάμε ταξιδάκια και θα ζήσουμε πολλές εμπειρίες, ακόμα μαζί. Δεν χωρίσαμε πότε πραγματικά αυτούς τους 9 μήνες, δεν έχει περάσει μέρα που να μην μιλήσουμε, βδομάδα μου να μην κάνουμε έρωτα. Είναι η σχέση μου, ο εραστής μου, ο καλύτερος μου φίλος μου 9 μήνες. Αισθάνομαι χαμένη μακριά του. Είμαι χαρούμενη όταν είμαι κοντά του και τόσο δυστυχισμένη όταν βρίσκει την άλλη κοπέλα. Τι να κάνω? Πως μπορώ να βοηθήσω έμενα?

Η απάντηση του Queen.gr

Δεν θα είμαι καθόλου επιεικής μαζί σου για τον απλούστατο λόγο ότι βρίσκεσαι σε μία αρρωστημένη κατάσταση και όλο αυτό που έχεις μαζί του ΔΕΝ έχει καμία σχέση με ενδιαφέρον και αγάπη, ούτε κατά διάνοια. Αυτό είναι μια εξαρτητική σχέση, το ίδιο ακριβώς με τη χρήση ουσιών. Το μυαλό ακολουθεί πάνω κάτω την ίδια διαδικασία. Δεν κινδυνεύει άμεσα η σωματική σου υγεία, σίγουρα όμως κινδυνεύει η πνευματική. Το 1000000% δεδομένο- δεδομένο όμως- είναι ότι αυτός ο άνθρωπος δεν σε αγαπάει. Ουδέποτε σε αγάπησε, σε σεβάστηκε ή οτιδήποτε. Θα το ξαναγράψω: δεν σε αγαπάει. Δεν είναι έρμαιο των καταστάσεων, δεν είναι μπερδεμένος. Είναι παρτάκιας. Άρρωστος συναισθηματικά και το μόνο που ενώνει εσένα, την άλλη και αυτόν είναι η ανασφάλειά σας, ο φόβος ότι δεν θα βρείτε κάποιον να σας αγαπήσει και η εξάρτηση. Έξυονη κοπέλα είσαι, γιατί να είσαι έρμαιο των παθών και των επιθυμιών κάποιου και να ζεις μόνο σύμφωνα με τους δικούς του όρους και τα δικά του θέλω;

Δεν υπάρχει, δεν υπήρχε και δεν θα υπάρξει μέλλον με εσένα και εκείνον. Μάλιστα καλό θα ήταν να κάνεις τα αδύνατα δυνατά να μην υπάρξει καμία επαφή και μέλλον μεταξύ σας, αν σέβεσαι τον εαυτό σου. Έρωτας, ξε-έρωτας, πάθος ξε-πάθος, συνήθεια ξε-συνήθεια πρέπει να ξεκόψεις και να πιέσεις τον εαυτό σου να βγει από τον διαταραγμένο του μικρόκοσμο. Θέλει μόνο επιβεβαίωση αυτός ο άνθρωπος από παντού. Δεν αγαπάει κανένα. Και μη ζηλεύεις το οτι μια άλλη είναι μαζί του ή το αν θα την παντρευτεί. Δυστυχισμένη θα είναι η όποια άλλη. Δυστυχισμένη θα ήσουν κι εσύ στη θέση της. Δεν αλλάζει ο άνθρωπος. Θα με συγχωρήσεις ίσως που δεν αφήνω περιθώρια αλλά όποιος ενδιαφέρεται πραγματικά, εκτιμά και αγαπά είναι δίπλα μας, μόνο σε μας και θέτει τα όριά του. Ό, τι διαφορετικό δεν είναι αληθινό. Τουλάχιστον από τη δική του πλευρά. Εσένα θα σε βοηθήσεις μόνο προσπαθώντας να απεξαρτηθείς από όλο αυτό. Η σχέση κρίνεται στην πράξη. Όλα καταλήγουν στην αγάπη που τρέφουμε για τον εαυτό μας. Αν δεν υπάρχει αυτό δεν υπάρχει τίποτα!

Μπορείτε να μας στέλνετε τις ερωτήσεις σας εδώ