Αντισυλληπτικά χάπια για άνδρες. Είναι ασφαλή;

Αντισυλληπτικά χάπια για άνδρες. Είναι ασφαλή;

Το  Queen.gr απαντά στα γράμματά σας

To γράμμα της αναγνώστριας

Καταρχάς συγχαρητήρια για τη δουλειά σας!
Θα ήθελα να σας ρωτήσω για τα αντισυλληπτικά χάπια για άντρες. Κατά πόσο αποτελούν αποτελεσματική μέθοδο αντισύλληψης κ πως χρησιμοποιούνται; Η δράση τους διαρκεί για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα; Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.

Η απάντηση του Queen.gr

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, εν λόγω αντισυλληπτικό χάπι (παραλλαγές του οποίου κυκλοφορούν ή ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν από Λονδίνο και Ισραήλ), απενεργοποιεί το σπέρμα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γονιμοποιήσει με λήψη που γίνεται όχι καθημερινά αλλά ανά μια φορά στους τρεις μήνες. Λέγεται πως το νέο χάπι αφαιρεί μια πρωτεΐνη του σπέρματος η οποία είναι απαραίτητη για να γίνει σύλληψη αλλά φθάνει στη μήτρα, χωρίς όμως να μπορεί να γονιμοποιήσει το ωάριο. Το χάπι αυτό ελέγχεται εδώ και τρία χρόνια, δεν είναι γνωστές όμως οι ενδεχόμενες παρενέργειές του στο ευρύ φάσμα του ανδρικού πληθυσμού και δη μακροπρόθεσμα.

Σύμφωνα με τα πειράματα είναι ότι με το νέο μόριο που αναπτύξαμε, μπορούμε να επιτύχουμε στειρότητα για μεγάλο χρονικό διάστημαμε τη χαμηλότερη δόση επιτυγχάνεται στειρότητα για έναν μήνα και με την υψηλότερη δόση για τρεις μήνες. Φυσικά αυτά τα χάπια ακόμη και αν πειραματικά ή σε πρώτο στάδιο κυκλοφορίας αποδίδουν χωρίς άμεσα προβλήματα, εν τέλει παραμένει να φανεί ύστερα από μεγάλα διαστήματα χρήσης σε συρύ φάσμα πληθυσμού αν κρύβεται κάποιος κίνδυνος για την υγεία του άνδρα και την ποιότητα του σπέρματος στο μέλλον.

Το αν ένας άντρας επιθυμεί να πάρει το ρίσκο πρέπει να αφήνεται στη δική του κρίση και μόνο.

Μπορείτε να μας στέλνετε τις ερωτήσεις σας εδώ

DPG Network