Ζηλεύω πολύ το σύντροφό μου. Έχω χάσει τον εαυτό μου.

Ζηλεύω πολύ το σύντροφό μου. Έχω χάσει τον εαυτό μου.

To Queen.gr απαντά στα γράμματά σας

To γράμμα της αναγνώστριας

Είμαι 23 και έχω 5 χρόνια σχέση με έναν συνομίληκο. Η σχέση αυτή από την αρχή της είχε πολλά σκαμπανεβάσματα.. Κατά καιρούς με έκανε να αισθάνομαι άσχημα για τον εαυτό μου,μου έριχνε πολύ την αυτοπεποίθησή μου, άθελα του βέβαια λόγω του ότι ήταν μικρός σε ηλικία.Είναι κάτι που πλέον δεν κάνει σε τέτοιο βαθμό,παρόλα αυτά εγώ ακόμα θυμάμαι όλα τα άσχημα λόγια που έχει πει και η αυτοπεποίθηση μου έχει πληγεί απο τότε.

Κατά καιρούς μου έλεγε ψέματα όχι ιδιαίτερα σημαντικά..Μπορεί, για παράδειγμα να μου έλεγε ότι είναι σπίτι και κοιμάται και την επομένη να μάθαινα απο φίλους του ή τυχαία ότι είχε πάει για ποτό..Πάντα μου έλεγε ότι δεν με ενημέρωσε για την έξοδο γιατί κανονίστηκε τελευταία στιγμή ή επειδή τον "ανάγκασαν" οι φίλοι του να πάει ενώ εκείνος δεν ήθελε. Κατάληξη? Να θυμώνω και να μην του έχω εμπιστοσύνη..Πλέον όποτε βγαίνει μόνος του γκρινιάζω και του κάνω ανάκριση που γυρνούσε το προηγούμενο βράδυ...Δεν του αρέσει αυτό,αν και το δέχεται..Πολλές φορές μου λεει ότι μου κρύβει πράγματα επειδή φοβάται ότι θα γκρινιάξω. Άλλες φορές μου λέει ότι δεν έχει νόημα να τον ρωτάω που ήταν γιατί μπορεί να πει ψέματα και άρα πρέπει απλά να τον εμπιστεύομαι. Πολλές φορές του κάνω ζήλιες για μικροπράγματα, όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι κοίταξε μια άλλη στον δρόμο.Έχω γίνει ιδιαίτερα καταπιεστική.

Έχω χάσει τον εαυτό μου...Κάνω πράγματα που έβλεπα σε άλλες και τα κοροίδευα...Έχω γίνει αυτό που δεν ήθελα να γίνω. Έχουμε αρκετές έντονες στιγμές και καυγάδες απο το τηλέφωνο ενώ όταν είμαστε μαζί τσακωνόμαστε πολύ λιγότερο εως και καθόλου και περνάμε πολύ ωραία, Φοβάμαι ότι θα τον χάσω αν συνεχίσω έτσι γιατί και εκείνος μου λεει ότι με αυτά που κάνω δεν κερδίζω τίποτα αλλά τον ξενερώνω.

Η απάντηση του Queen.gr

Δεν νομίζω ότι αυτό που στον τίτλο του μηνύματός σου χαρακτηρίζεις ως ζήλεια είναι κάτι παθολογικό ή ότι είναι ένα κομμάτι του χαρακτήρα σου. Πόσο μάλλον κάτι μόνιμο. Έχεις όντως χάσει τον εαυτό σου διότι βρίσκεσαι σε μία σχέση χωρίς εμπιστοσύνη, κάπως εξαρτητική και έχεις γαντζωθεί στον σύντροφό σου ο οποίος δεν σου παρέχει συναισθηματική ασφάλεια.

Η κατάσταση σε έχει κάνει να είσαι ιδιαιτέρωα ανασφαλής και να γίνεσαι καταπιεστική και ανακριτική κάτι που τον απομακρύνει ακόμη περισσότερο. Πρέπει να κάνετε μία συζήτηση σε ήρεμο τόνο προκειμένου να βγάλετε μία άκρη με τις συμπεριφορές σας. Εκείνος θα πρέπει να προσπαθήσει να σου λέει τι κάνει κι εσύ να μην τσαντίζεσαι. Αν συνεχίσετε έτσι μεταξύ σας πραγματικά δεν βλέπω το λόγο να μείνετε μαζί σε αυτή τη σχέση μιας και θα είναι καταπιεστικό και ψυχοφθόρο και για τους δύο σας.

Θα πρέπει από κοινού να δείτε αν πραγματικά έχει νόημα να είστε μαζί και να προσαθήσετε να δουλέψετε πάνω στην επικοινωνία σας έστω και αργά, θέτοντας άλλες βάσεις. Αν προχωρά η κατάσταση έτσι για περισσότερο ακόμη καιρό θα χάσετε κάθε ενδιαφερον ο ένας για τον άλλον και εσύ δεν θα καταφερεις να σταθεί στα πόδια σου. Δεν είναι μονόπλευρο το πρόβλημα, είναι και των δυο σας.

Μπορείτε να μας στέλνετε τις ερωτήσεις σας εδώ