Όταν τσακωνόμαστε τον φωνάζω με το όνομα του πρώην μου!

Όταν τσακωνόμαστε τον φωνάζω με το όνομα του πρώην μου!

Το Queen.gr απαντά στα γράμματά σας

To γράμμα της αναγνώστριας

Γεια σας! Είχα μια σχέση, που τελείωσε άδοξα περίπου 3 μήνες πριν, η οποία διάρκεσε 3 χρόνια. Αυτός ήταν κατά πολύ μεγαλύτερος μου, και σχετικά αναζητούσα μια κατασταλαγμένη σχέση, μια ήρεμη σχέση, έναν άνθρωπο που θα με νοιάζεται και θα τον νοιάζομαι κλπ κλπ κλπ, ενώ δεν είχα κανένα συμφέρον από αυτή την σχέση, διότι στην μεγαλύτερή της διάρκεια ο άνθρωπος αυτός ήταν άνεργος...
Η αλήθεια είναι πως, που τώρα με την καινούρια μου σχέση κάνω μερικά flashback στην προηγούμενη μου σχέση, και συνειδητοποιώ πως κυριολεκτικά την 1η εβδομάδα βρισκόμουν στο στάδιο της ευτυχίας, ή καλύτερα της επιφανειακής ευτυχίας. Μετά πήγε μόνος του διακοπές, έκανε το τηλ να το σηκώσει 3 και 4 ημέρες... Μετά άρχισαν και τα καλύτερα... Να μιλάει κρυφά με γυναίκες, ενώ όταν είχε ανοιχτό τον λογαριασμό του σε γνωστό διαδικτυακό ιστότοπο μιλούσε πρόστυχα σε μία κοπέλα, γνωστή μου, από την οποία μετά από μερικούς μήνες έμαθα ότι βγήκε μαζί της. Τον συγχωρούσα! Μου έλεγε ότι όλα αυτά ήταν απλά φιλικά, και δεν έκανε τίποτα μαζί της.
Δεν ήταν όμως μόνο αυτό! Η συμπεριφορά του ήταν οξύθυμη, μια ζημιά να έκανε στο σπίτι του μου μιλούσε άσχημα και έλεγε πως εγώ τα έκανα κλπ...
Ούτε με πρόσεχε! Απλά με τάιζε σαν βόδι...( και έγινα όπως έγινα.. :P ) Δεν τα έβλεπα όμως τότε όλα αυτά! Επειδή ήταν η 1η μου ολοκληρωμένη σχέση, νόμιζα και προσπαθούσα να αποδεχτώ πως έτσι είναι οι άντρες και οι καταστάσεις.
Μα ούτε στον σεξουαλικό τομέα με ικανοποιούσε... Έπεφτε επάνω μου μόνο για την δική του ευχαρίστηση... Ούτε αυτό μου άρεσε, ενώ του έλεγα την δυσαρέσκειά μου. Στην αρχή έλεγε πως δεν έχουμε χρόνο και μετά θα σου κάνω κάτι αργότερα, αλλά τίποτα...
Τους γονείς του από μακριά τους είχε, ενώ μου έλεγε μόλις φτάσεις 20χρονών θα σε γνωρίσω, διότι η μάνα μου είναι εκπαιδευτικός και θα φρικάρει... Κοντεύα στα 20, και μην έκανες αυτή τη συζήτηση, μόνο που δεν θα σε έτρωγε! Ενώ όταν άνοιγα συζήτηση για το μέλλον μας, μου έλεγε μετά από την τελευταία μου δουλειά που πήγε χάλια στο τέλος, η ζωή μου πάει day by day, οπότε δεν μπορώ να πω κάτι!!!

Όντας στην τελευταία τάξη του λυκείου εγώ, και καθ' όλη την διάρκεια του λυκείου μου δεν είχα γυρίσει να κοιτάξω κανέναν! Μου είχαν τύχει καλές και αξιοπρόσεκτες από όλες τους τομείς ευκαιρίες εκτός σχολικού περιβάλλοντος, και μέσα από το σχολικό μου περιβάλλον αρκετές, αλλά ήθελα να είμαι η..."πιστή πριγκίπισσα" (αυτά με μάραναν...) σε εκείνον. (με λίγα λόγια δεν ήθελα να γίνω αυτό που κορόιδευα στις άλλες).

Στην τελευταία τάξη λοιπόν έβλεπα όμορφα αγόρια γενικότερα, ήθελα να έχω μια άλφα επαφή μαζί τους, αλλά τίποτα παραπάνω. Δεν ήθελα να έχω καμία προσωπική επαφή από το σχολικό περιβάλλον. Ώσπου, ξαφνικά, ένα παιδί χωρίς να έχω πει κάτι μαζί του μου έβγαζε ένα αίσθημα εμπιστοσύνης(από το ίδιο τμήμα με εμένα), από λίγες τυπικές ομιλίες, ήταν οικείος μαζί μου, έτσι το έβλεπα, χωρίς όμως πάλι να είχαμε πει κουβέντες πολλές. Η ψυχρότητα στο μεγαλείο του παιδιού! Δεν είχα ξανά νοιώσει κάτι τέτοιο, για εμένα ήταν κάτι πρωτόγνωρο, αλλά ταυτόχρονα παράξενο και όμορφο(τύγχανε να μην έχω πουθενά εμπιστοσύνη, αλλά αυτός μου έβγαζε αυτό το αίσθημα), άρχισε και μου άρεσε πραγματικά, τον πρόσεχα(παρακολουθούσα σε ότι έλεγε), τον άκουγα, τον βοηθούσα στα μαθήματα ( τύγχανε στην τελευταία τάξη να ήμουν από τους πρώτους μαθητές! ), αλλά τυπικότατος όπως και εγώ! Με τον καιρό γελούσαμε μαζί...Με έπαιρνε τηλ...(μιλούσαμε με τις ώρες, και την επόμενη μέρα πετούσα από χαρά) Ώσπου κάθισα μαζί του. Όλα αυτά ενώ βρισκόμουν με το άλλο παιδί. Όλο υπονοούμενα, τα οποία δεν ήθελα να τα παραδεχτώ, περισσότερα γέλια, περισσότερες συζητήσεις... Ώσπου κλείνουμε για Πάσχα και βρισκόμαστε μετά από δύο μέρες και μου είπε ότι του αρέσω κλπ... Αφού μου είχε κάνει ερωτήσεις περί του προσώπου του, δλδ πως τον βλέπω... Προσεκτικότατος ήταν! Εγώ κόμπλαρα και του ξεκαθάρισα την θέση μου ότι και εμένα μου αρέσει πολύ καιρό τώρα, αλλά δυστυχώς βρίσκομαι σε σχέση... Μου είπε ότι μπορεί να περιμένει. Εγώ όμως σε κάτι τόσο όμορφο για εμένα δεν ήθελα να δώσω καμία παράταση! Παρ' όλα αυτά πάλι με κυρίευε το αίσθημα ότι δεν μπορώ να εμπιστευτώ κανέναν. Μου το είχε χαλάσει το άλλο παιδί. Όπως και το να μην με νοιάζει και να μην σκέφτομαι επί πολλούς μήνες το ερωτικό κομμάτι.

Είπα το περιβόητο ναι, γαλήνεψα και ηρέμησα μέσα μου και ήρθε η ώρα να πω στον άλλον ότι δεν τον θέλω. Και εκεί δεν ήθελα να δώσω παράταση. Ένοιωθα τύψεις!!! Λέω που πάω να πετάξω 3 χρόνια; Το καθυστέρησα ελάχιστα... Η επικοινωνία ήταν ελάχιστη έως και μηδαμινή, ώσπου του το πα. Χωρίς να του πω ότι έχω άλλο αγόρι. Έβαλα τα κλάματα μπροστά του, μόνο από τύψεις και μου είπε ότι ήταν προετοιμασμένος για αυτό!!! Ενώ εκείνος δεν είχε καμία αντίδραση στεναχώριας, ούτε δάκρυ!!!

Γενικότερα, αυτός ο άνθρωπος δημιουργούσε καταστάσεις(αφού βρήκε πλέον μόνιμη δουλειά), και το φταίξιμο εξ αρχής το έριχνε σε εμένα σε οτιδήποτε!

ΤΩΡΑ(ήθελα να έχετε μια γενικότερη εικόνα, για αυτό και οι λεπτομέρειες), είμαι πολύ καλά...Με προσέχει αυτό το παιδί από το σχολείο εις το έπακρο και περισσότερο στην υγεία μου(δλδ αδυνάτισμα, βιταμίνες κλπ, ενώ το παιδί αυτό είναι αδύνατο), πράγμα που δεν το έκανε η προηγούμενή μου σχέση, νοιώθω απίστευτα όμορφα, είμαι ευτυχισμένη, ανταποκρίνομαι σε όλα αυτά και δεν κάνω κάτι ώστε να τον στεναχωρήσω. Τουλάχιστον προσπαθώ!!! Δεν τα καταφέρνω στο 100%, αλλά το προσπαθώ! Ακόμη και στο σεξουαλικό τομέα, αν και αυτός δεν είχε καμία άλλη επαφή με κοπέλα ( φαίνονταν από χιλιόμετρα αυτό, αλλά μ' άρεσε ), με ικανοποιεί!! Δεν έχω κάποιο πρόβλημα!!!

Όμως, μερικές φορές που ερχόμαστε σε μικρές αντιπαραθέσεις, παθαίνω το εξής:
Αναφέρω, υποσυνείδητα το όνομα της προηγούμενης μου σχέσης! Χωρίς να τον σκέφτομαι, χωρίς να μου λείπει... Δεν το κάνω επίτηδες! Το μόνο που σκέφτομαι είναι πως έχασα χρόνο, και σκέφτομαι τα όσα μου είχε κάνει!
Μου είπε πως δεν τον πειράζει, αλλά αν συνεχίσω έτσι έστω και μετά από καιρό θα φύγει. Δεν θέλω κάτι τέτοιο!!! Μα δεν το κάνω επίτηδες...
Και δεν ξέρω γιατί μου βγαίνει το όνομα του αλλου...
ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ; ΘΕΛΩ ΝΑ 'ΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ... ΑΛΛΑ ΑΝ ΣΕ ΜΙΚΡΕΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΛΕΩ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ, ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ, ΝΑ ΠΑΡΕΞΗΓΕΙΤΑΙ!

Ευχαριστώ για την υπομονή του κειμένου!

Η απάντηση του Queen.gr

Έχω μπερδευτεί λίγο με τις πράξεις και τους συνειρμούς καθώς λες από τη μία κοντεύω τα 20 και από την άλλη πως είσαι στο σχολείο με κάποιον άλλο. Σε ό, τι αφορα την πρώτη σχέση, λάθος όλα εξ' αρχής.

Δεν έχεις συνειδητοποιήσει βασικά κομμάτια μιας σχέσης και του εαυτού σου. Ποιους γονείς να γνωρίσεις; Ποιο μέλλον ακριβώς σε αυτή την ηλικία; Ήσουν ανήλικη σωστά; Λες άνεργος άρα ενήλικας και πρώην εργαζόμενος... Δεν είναι νορμάλ όλο αυτό από μεριάς του. Ήθελες ωριμότητα και φτάσαμε στο αρρωστημένο- ευτυχώς τελείωσε.

Σχετικά με τα κιλά, κανείς δεν ταίζει κανέναν και κανείς δεν αφήνεται εξαιτίας άλλου. Φρόντιζε τον εαυτό σου γιατί δεν έχεις δεύτερο!

Αν είσαι πραγματικά καλά με αυτό το παιδί και ερωτευμένη, καλά θα κάνεις να του ξεκαθαρίσεις ακριβώς αυτό που μας λες, μια μέρα που δεν θα έχεις μπερδευτεί. Πιθανόν το συντομότερο. Να τον πιάσεις και να του πεις πως επειδή έχεις ζήσει άσχημες καταστάσεις με τον πρώην, χωρίς να σημαίνει ότι τον θες, προφανώς έχεις συνδέσει το σκηνικό "καυγάς" με τον προηγούμενο- και το μυαλό σου νομίζει πως το ξαναζεί. Να του πεις πως θες μόνο αυτόν και δεν θες να τσακώνεστε. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Μάλλον αυτό συμβαίνει και είναι λογικό να τον ενοχλεί. Προσπάθησε να του μιλήσεις γι αυτό, πριν ξανασυμβεί- με ήρεμο τόνο!

Μπορείτε να μας στέλνετε τις ερωτήσεις σας εδώ