Τι να κάνετε αν ο σύντροφός σας αρνείται να βάλει προφυλακτικό

Τι να κάνετε αν ο σύντροφός σας αρνείται να βάλει προφυλακτικό

Μην ενδώσετε!

Υπάρχουν άνδρες που παραπονιούνται ότι τα προφυλακτικά είναι άβολα, επηρεάζουν την στύση τους και πως δεν απολαμβάνουν το sex. Άλλοι θεωρούν ότι τους προσβάλουν και πως δεν τους εμπιστεύονται οι σύντροφοί τους.

Αν ο σύντροφός σας χρησιμοποιεί όλους αυτούς τους λόγους για να μην πάρει προφυλάξεις, να ξέρετε πως δεν είστε η μόνη που αντιμετωπίζετε ένα τέτοιο πρόβλημα.

Τα προφυλακτικά είναι γνωστό πως είναι ο μόνος τρόπος για να μην προσβληθείτε από σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα αλλά και ο μόνος τρόπος να αποφύγετε μια εγκυμοσύνη. Αν ο σύντροφός σας είναι… αγύριστο κεφάλι τότε ορίστε κάποιοι τρόποι για να του αλλάξετε γνώμη.

  • Πείτε ξεκάθαρα τη γνώμη σας από την αρχή. Πριν φτάσετε στο σημείο να κάνετε sex, μιλήστε του για την πιθανότητα μια εγκυμοσύνης και μάθετε πως θα αντιμετώπιζε κάτι τέτοιο. Οι περισσότεροι άνδρες δεν θέλουν να ακούν για εγκυμοσύνες ιδίως στην αρχή της σχέσης τους, οπότε καλό θα είναι εκείνη την στιγμή, να μιλήσετε για τα μέτρα που θα πάρετε, ώστε να μην σας προκύψει παιδάκι.
  • Αγοράστε το σωστό μέγεθος. Ένα προφυλακτικό δεν ταιριάζει σε όλους. Ευτυχώς υπάρχουν σε πολλά σχήματα, μεγέθη, χρώματα, υφές και γεύσεις. Παρουσιάστε το σαν κάτι sexy και παιχνιδιάρικο.

Μάλιστα ψυχολόγος που ειδικεύεται στο HIV, στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης P.N.Halkitis τονίζει: « Ενθαρρύνω τους ανθρώπους να βρουν μαζί με τους συντρόφους τους τα προφυλακτικά που θα ικανοποιήσουν και τους δυο».

Διαβάστε επίσης:

Μάχη των φύλων: Γιατί οι γυναίκες μιζεριάζουν όταν είναι μόνες και οι άντρες όχι;

Έρευνα αποδεικνύει πως μπορείτε να αναστατώσετε ερωτικά το σύντροφό σας χωρίς χάδια