Εδώ και αρκετό καιρό κάνω παρέα με ένα παιδί που μου αρέσει, αλλά δεν του έχω πει πως νιώθω. Στο μεταξύ αυτός συμπεριφέρεται πολύ παράξενα. Τι να κάνω;

Εδώ και αρκετό καιρό κάνω παρέα με ένα παιδί που μου αρέσει, αλλά δεν του έχω πει πως νιώθω. Στο μεταξύ αυτός συμπεριφέρεται πολύ παράξενα. Τι να κάνω;

Γεια σας, θέλω οπωσδήποτε τη βοηθεια σας

Εδώ και αρκετό καιρό έχω γνωρίσει έναν τύπο. Από την αρχή εγώ τον έβλεπα διαφορετικά, μου άρεσε πολύ. Βγαίνουμε συνέχεια μαζί, οι δυο μας πάντα για πολλές ώρες. Η συμπεριφορά του γενικά είναι παράξενη, ζηλεύει πολύ και μαλώνουμε για βλακείες. Έχουμε σχεδόν το ίδιο επάγγελμα και μου κάνει σχέδια για το μέλλον. Γενικά με παίρνει τηλέφωνα σχεδόν κάθε μερα, θέλει να τον συνοδεύω σε εκδηλώσεις κτλ.
Τι να κάνω; Να του εκμυστηρευτώ οτι τον βλέπω διαφορετικά; Να το συνεχίσω έτσι και όπου μας βγάλει;


Αγαπητή φίλη,

Μπερδεμένη η κατάσταση και δύσκολη. Όπως κάθε φορά που τα αισθήματα μπλέκονται μέσα στη friend zone! Η αλήθεια είναι πως καλό είναι να την αποφεύγεις αυτή τη ζώνη από νωρίς. Αλλά από την ώρα που μπήκες μέσα στο χορό, πρέπει να χορέψεις.

Από ότι κατάλαβα ουσιαστικά είστε σαν ζευγάρι, χωρίς όμως να είστε ζευγάρι. Δηλαδή κάνετε πράγματα μαζί, βγαίνεται μαζί, μιλάτε συνεχώς, μέχρι και σχέδια για το μέλλον γίνονται. Ουσιαστικά η σχέση σας για να γίνει... σχέση χρειάζεται ένα ακόμα βήμα. Αλλά αυτό είναι και το πιο περίεργο και ύπουλο βήμα. Είναι αυτό που κρύβει όλες τις παγίδες.

Κοίτα να δεις πως έχει η κατάσταση - για την ακρίβεια έχει δύο δρόμους:

  • Ο πρώτος είναι να μην κάνεις τίποτα και να μείνεις σε αυτή την περίεργη friend zone. Αν μάλιστα δεν έχεις φάει τρελό κόλλημα, τότε δεν υπάρχει λόγος να διακινδυνεύσεις τη φιλία σας.
  • Ο δεύτερος είναι και ο πιο περίεργος. Να του πεις πως νιώθεις και όπου βγάλει. Που ξέρεις μπορεί και αυτός να νιώθει το ίδιο και να ντρέπεται να το πει. Να φοβάται ότι θα χαλάσει η σχέση σας. Απλά αν δεν νιώθει έτσι, μετά θα είναι αρκετά περίεργη η κατάσταση ανάμεσά σας.

Να σου πω τι πιστεύω; Οι πιθανότητες σε αυτές τις περιπτώσεις είναι 50%-50%. Ποτέ δεν είσαι σίγουρος πώς θα πάει, ποτέ δεν είσαι σίγουρος τι θέλει ο άλλος, γενικά ποτέ δεν είσαι σίγουρος για τίποτα. Αλλά η γνώμη μου είναι πως αν σου αρέσει πολύ, αξίζει να το ρισκάρεις. Έτσι και αλλιώς δεν είναι ωραίο να είσαι δίπλα σε κάποιον για τον οποίο νιώθεις πράγματα και να το παίζεις φίλη. Δεν θα αντέξεις και πάρα πολύ σε αυτή την κατάσταση.
Ρίσκαρέ το και όπου σε πάει. Είπαμε 50%-50% οι πιθανότητες...

Στείλτε κι εσείς τις δικές σας ιστορίες στον Dr. Love ΕΔΩ