Με τον άντρα μου δεν κάνουμε πια σεξ. Έχω αρχίσει να κάνω chat με άλλον...

Με τον άντρα μου δεν κάνουμε πια σεξ. Έχω αρχίσει να κάνω chat με άλλον...

To Queen.gr απαντά στα γράμματά σας

To γράμμα της αναγνώστριας

Αγαπητό Queen, είμαι παντρεμένη αρκετά χρόνια, από έρωτα. Είμαι 38 ετών και τα τελευταία 5 σχεδόν χρόνια δεν κάνω καθόλου σεξ με τον άντρα μου. Ως ζευγάρι πριν το γάμο κάναμε συνέχεια. Στις αρχές δώσαμε βάση στα επαγγελματικά και την οικογένεια και απομακρυνθήκαμε ερωτικά. Τώρα που έχουμε τη δυνατότητα και το χρόνο, όταν του το λέω, υπόσχεται πως κάτι θα κάνει αλλά όταν μένουμε μόνοι ακόμη και στις διακοπές δεν κάνουμε τίποτα ποτέ. Κι εγώ πια δεν ξέρω τι θέλω.

Τον αγαπάω αλλά δεν αισθάνομαι επιθυμία. Έχω αρχίσει να μιλάω με κάποιον στο facebook καιρό, έχουμε βρεθεί, δεν κάναμε κάτι. Είναι πιο μικρός και ξέρει την κατάσταση. Δεν με πιέζει. Τι να κάνω; Με κάνει και έχω επιθυμίες ερωτικές. Να το προχωρήσω;

Η απάντηση του Queen.gr

Αγαπητή φίλη,

Προσπάθησε να ξαναμιλήσεις με τον άντρα σου - όχι επιφανειακά και απέξω-απέξω αλλά σοβαρά και αποφασισμένα. Καταλαβαίνω ότι η δύναμη της συνήθειας είναι μεγάλη και όλα αυτά που φτιάξατε με τόσο κόπο μαζί δύσκολο να τελειώσουν αλλά πετάτε τη ζωή σας στα σκουπίδια. Είστε όμως νέοι άνθρωποι και εδώ και χρόνια δεν κάνετε σεξ. Δεν νομίζω πως υπάρχει λόγος σε τόσο νέα ηλικία ειδικά να υπάρχει ένας γάμος που δεν περιλαμβάνει καθόλου σεξ τόσα χρόνια. Αν συνεχιστεί θα πρέπει να χωρίσετε γιατί είναι αρρωστημένο.

Σίγουρα υπάρχει αγάπη αλλά κρίνω πως έχετε τελματώσει και δεν έχετε καν τη θέληση να βγείτε από αυτό. Όπως μου το περιγράφεις είναι σαν εσύ αν θες κι εκείνος όχι- όταν λες πως στο υπόσχεται αλά δεν συμβαίνει. Από την άλλη μοιάζεις να βαριέσαι κι εσύ μαζί του. Αν δεν κάνει καμία προσπάθεια δεν αξίζει να προσπαθείς- αν δεν προσπαθήσεις πιο επίμονα και πιο ερωτικά κι εσύ από την πλευρά σου δεν θα καταλάβεις αν υπάρχει θέληση.

Αν πάλι δεν δείτε διαφορά, τι να πω, χωρίστε και αναλάβετε τις οικονομικές και γονεικές σας ευθύνες εφόσον υπάρχουν- και συνεχίστε με άλλους ανθρώπους που σας γεμίζουν ερωτικά. Δεν είναι ανάγκη να τσακωθείτε. Είναι πολύ βαρύ όλο αυτό για να παραμένετε σε μία σχέση νεκρή ερωτικά. Όσο για το νεαρό, δες τι θα γίνει με το σύζυγο πρώτα και αν δεν βγάλεις άκρη με αυτό προχωράς ξεκάθαρα με κάποιον άλλο. Τα ψέμματα δεν είναι λύση!

Μπορείτε να μας στέλνετε τις ερωτήσεις σας εδώ