Γνώρισα μια κοπέλα στο Facebook. Μιλάμε συνέχεια, βγήκαμε, μου είπε ότι δεν θέλει να με χάσει, αλλά έμαθα ότι έχει σχέση. Πώς να το χειριστώ;

Γνώρισα μια κοπέλα στο Facebook. Μιλάμε συνέχεια, βγήκαμε, μου είπε ότι δεν θέλει να με χάσει, αλλά έμαθα ότι έχει σχέση. Πώς να το χειριστώ;

Γεια σας

Είμαι 20 χρονών. Εδώ και ένα χρόνο γνώρισα μια κοπέλα στο Facebook και φέτος την γνώρισα και από κοντά. Ήξερα πως ήταν εξωτερικά, την είχα δει σε φωτογραφία στο προφίλ (είναι ένα χρόνο μικρότερη από μένα), συζητούσαμε πολύ συχνά -μέρα παρά μέρα- αλλά πάντα εγώ άρχιζα την συζήτηση, εκείνη πολύ σπάνια.
Τελικά έμαθα από δημοσίευσης στο Facebook ότι έχει δεσμό. Εμένα από τότε που την γνώρισα μου έκανε εντύπωση ότι με εμπιστευόταν απόλυτα και τώρα που την είδα από κοντά μου είπε πως είμαι γλυκός και δεν θέλει να με χάσει. Σε όλα ήταν δεκτική δεν έφερνε αντίρρηση, μιλούσαμε για κοινά ενδιαφέροντα και μου έκανε επίσης εντύπωση ότι είχε μιλήσει και σε άλλα άτομα για μένα.
Από την μέρα που έμαθα ότι έχει δεσμό έχουν περάσει αρκετοί μήνες και στην συνάντησή μας δεν ανέφερε τίποτα για αυτό. Απλώς δεν ξέρω πως να την προσεγγίσω. Τι προτείνετε;


Αγαπητέ φίλε,

Καταρχήν να σου πω «καλώς ήρθες» σε αυτή την περίεργη φάση. Στη φάση που όλοι οι άνθρωποι περνάνε μια φορά (ή και παραπάνω) στη ζωή τους. Ξέρεις αυτή τη φάση του «μου αρέσει, μάλλον της αρέσω, έχουμε χημεία, μιλάμε πολύ, αλλά... έχει φίλο».

Κοίτα να δεις. Δεν ξέρω αν βλέπεις τη σειρά «How I Met Your Mother». Σε ένα επεισόδιο λένε για τον «φάση αγκίστρι» (ή κάπως έτσι) - δηλαδή για αυτούς και για αυτές που έχουν σχέση, αλλά ψιλό-γουστάρουν και ένα νέο πρόσωπο που έχει μπει στη ζωή τους και τους λένε συνέχεια «δεν θέλω να σε χάσω» και ουσιαστικά τους κρατάνε, δίνοντάς τους ελπίδες, αλλά στη τελική σχεδόν ποτέ δεν θα κάνουν κάτι μαζί τους. Κατάλαβες τι λέω ε;
Και αυτό συμβαίνει και στη πραγματικότητα. Και έχω δει άτομα να μένουν κολλημένα στο... αγκίστρι για πάρα πολύ καιρό. Και στη τελική είναι κρίμα να χάνεις τόσο χρόνο, για κάτι που δεν έχεις καμιά ελπίδα.

Ε, λοιπόν η κοπέλα μου έδωσε λίγο την αίσθηση ότι σε έχει αγκιστρώσει! Έχει φίλο (όπως είπες), αλλά δεν θέλει και να σε χάσει, με αποτέλεσμα να μην τον αναφέρει όταν μιλάτε μεταξύ σας. Αλλά είπα, μου έδωσε αυτή την αίσθηση.

Κοίτα να δεις, αν σου αρέσει, τότε δεν έχεις να χάσεις κάτι από το να κάνεις την κίνησή σου. Ξέρεις, όμορφα, ωραία, ψύχραιμα, κύριος.
Αν πάλι δεν θέλεις να ρισκάρεις τόσο πολύ, τότε καλύτερα να... ψαρέψεις. Δηλαδή όταν θα ξαναμιλήσετε προσπάθησε να πας την κουβέντα προς τον φίλο της. Να δεις, αν τελικά έχει σίγουρα σχέση, πώς είναι με αυτόν, τι νιώθει, γιατί δεν έχει πει κάτι τόσο καιρό κτλ. Και από εκεί και πέρα κάνεις αργά βήματα.

Πάντως το σίγουρο είναι ότι κάτι πρέπει να κάνεις. Μην καθίσεις και περιμένεις να σου πει ότι της αρέσεις και ότι θα παιχτεί κάτι μεταξύ σας, γιατί από το κάτσε-κάτσε στο τέλος μπορεί και να ξεχαστείς σε αυτή τη θέση.
Και όπως είπα, κρίμα να χάνεις τόσο χρόνο.

Στείλτε κι εσείς τις δικές σας ιστορίες στον Dr. Love ΕΔΩ