Μετά από 1,5 χρόνο σχέσης και αφού περάσαμε πολλά μαζι, μου ζήτησε να χωρίσουμε με μια γελοία αφορμή. Τον αγαπώ πολύ αλλά λέει πως είναι καλύτερα έτσι. Λέτε να γυρίσει;

Μετά από 1,5 χρόνο σχέσης και αφού περάσαμε πολλά μαζι, μου ζήτησε να χωρίσουμε με μια γελοία αφορμή. Τον αγαπώ πολύ αλλά λέει πως είναι καλύτερα έτσι. Λέτε να γυρίσει;

Καλησπέρα,

Θα ήθελα μια ουδέτερη γνώμη γιατί κοντεύω να τρελαθώ. Είχα μια σχέση 1,5 χρόνο και κάτι, που ξεκίνησε με εκείνον τρελαμένο για μένα και απο μέρους μου μια ουδέτερη στάση, λόγω του οτι ειχα πληγωθεί παλαιότερα. Μετά το εξάμηνο άρχισε να αλλάζει και εγώ πλέον είχαν δεθεί μαζί του, είχαμε αρκετούς τσακωμούς κυρίως λόγω τρίτων ατόμων και γενικά άκουγε τους άλλους. Σε αυτό το διάστημα έμεινα έγκυος και το ρίξαμε γιατί δεν υπήρχε ουτε οικονομική ούτε συναισθηματική σταθερότητα.
Μετά απο αυτό με χώρισε, εχασα τη γη κάτω απο τα πόδια μου, αλλά μετά απο δική μου επιμονή τα βρήκαμε και συμφωνήσαμε να μου λεει ο,τι πρόβλημα είχε μαζί μου. Καταλήξαμε να μείνουμε μαζί (αφού πρώτα τον είχα ρωτήσει αν είναι σίγουρος γιατί είναι μεγάλο βήμα), πάλι είχαμε τα θέματα μας αλλα απο βλακώδεις λόγους. Και εκει που το τελευταιο καιρό ήμασταν μεσα στα μέλια κα κάναμε όνειρα μέχρι και για παιδιά, με μια γελοία αφορμή (του έκανα μια παρατήρηση) τα διέλυσε όλα. Τη προηγούμενη μέρα μου έλεγε σε αγαπώ και την επόμενη άλλος άνθρωπος.
Αναγκαστικά ένα μήνα μείναμε μαζί, υπομένοντας ο ένας τον άλλο. Εγώ βέβαια να πεθαίνω απο τη στεναχώρια μου και εκείνος απλα να μου λεει καλύτερα έτσι γιατί μπορεί να σε πληγώσω χειρότερα στη συνέχεια. Καμία κουβέντα, οτι και να του έλεγα απάντηση δεν πήρα. Μου ορκίστηκε πως δεν υπάρχει άλλη και πως θέλει να μείνει μόνος του.
Έφυγε στο χωριό του και μου άφησε ένα γράμμα οτι με αγάπησε, με αγαπάει και θα με αγαπάει αλλα πάλι καλύτερα έτσι μη με πληγώσει στη συνέχεια. Έχω χάσει τη γη κάτω απο τα πόδια μου, τον αγαπαω πολύ και δε μπορώ να καταλάβω τι έγινε έτσι ξαφνικά. Φεύγω και εγώ για το νησί μου, θα επιστρέψω απλά να μαζέψω τα πραγματα μου και να φύγω οριστικά.
Όμως αυτό που νοιώθω δεν αντέχετε. Τι έχει γίνει, υπάρχει περίπτωση να γυρίσει ξανά; Στην ουσία είμαστε ενα μήνα χωρισμένοι αλλα μέναμε αναγκαστικα στο ιδιο σπιτι. Συγνώμη για το μεγάλο κείμενο αν και παρέλειψα πολλά για να καταλάβεις τι έχει συμβεί.


Αγαπητή φίλη,

Είχες μια σχέση και σε χώρισε; Και έχεις χάσει τη γη κάτω από τα πόδια σου; Ναι; Πρωτότυπο. Αν κάθε φορά που το άκουγα αυτό μου έδιναν και από ένα ευρώ, τώρα θα ήμουν στις Μπαχάμες, αραγμένος στην παραλία και θα έπινα τζιν τόνικ (είμαι τσακωμένος με τα κοκτέηλ!).

Κοίτα να δεις. Να σου πω ότι δεν σε καταλαβαίνω και ότι είσαι το πρώτο άτομο που το περνάει αυτό; Τότε θα σου έλεγα ψέματα. Σχεδόν όλοι οι άνθρωποι έχουν ζήσει έναν πρώτο μεγάλο έρωτα και μια πρώτη μεγάλη απογοήτευση.
Τι να κάνεις; Αυτά είναι τα παιχνίδια της ζωής και των σχέσεων. Και στην τελική αν δεν πάθεις δεν θα μάθεις.

Ναι, οκ, το ξέρω αυτό δεν σε βοηθάει σε κάτι και δεν σε κάνει να νιώθεις καλύτερα. Αλλά είναι πραγματικότητα.
Θα σου απαντήσω στην απορία σου, αλλά μετά θα μου επιτρέψεις να πω και τη γνώμη μου. Deal;

Ναι, πιστεύω ότι υπάρχει περίπτωση να γυρίσει. Όπως και πιστεύω ότι είσαστε και ψιλοπιτσιρίκια - κοντά στα 24-25 να υποθέσω; Δηλαδή σε μια ηλικία που κατά 99% το μυαλό δεν έχει... πήξει και πάρα πολύ (όχι ότι εμείς οι μεγαλύτεροι τα πάμε καλύτερα δηλαδή, πάλι μαλακίες κάνουμε). Anyway, ναι πιστεύω ότι μπορεί να ξαναγυρίσει, με τον ίδιο τρόπο που σε χώρισε, τα ξαναβρήκατε, συζήσατε και σε ξαναχώρισε. Γιατί ούτε και αυτός ξέρει τι θέλει και κάνει ό,τι του έρθει στο μυαλό.
Άρα αν είσαι χαρούμενη με αυτή την απάντηση, συγχαρητήρια, χάσατε!

Και τώρα η γνώμη μου: η ουσία δεν είναι αν θα ξαναγυρίσει. Και ειλικρινά δεν είναι αυτό το ερώτημα που πρέπει να σε απασχολεί. Το θέμα είναι αν θέλεις εσύ να είσαι μαζί με έναν τέτοιο τύπο. Γιατί ειλικρινά δεν αξίζει.
Το παιδί πρώτα αντιδράει και μετά το σκέφτεται, πρώτα πυροβολεί και μετά φωνάζει «ακίνητος»! Και πίστεψέ με, αν ξαναγυρίσει το πιο πιθανό είναι να σε ξαναχωρίσει μετά.
Άρα, θέλεις να ζεις μέσα σε μια τέτοια κατάσταση και σχέση; Δεν νομίζω, κανείς δεν θέλει.

Μπορεί ο τύπος να τα έκανε όλα λάθος, αλλά είχε ένα δίκιο: καλύτερα έτσι (θα το καταλάβεις στην πορεία).

ΥΓ.: Έχω και εγώ μια απορία. Αλήθεια, τι παρατήρηση του έκανες; Δηλαδή πρέπει να ήταν πολύ... καλή για να χωρίσετε.

Στείλτε κι εσείς τις δικές σας ιστορίες στον Dr. Love ΕΔΩ