Οι 3 κανόνες της αλλαγής

Οι 3 κανόνες της αλλαγής

H Life Coach, εισηγήτρια και συγραφέας Τζιλ Δούκα μας δείχνει τους τρόπους για να αλλάξουμε τη ζωή μας!

Ποια είναι τα 3 πρώτα βήματα που θα κάνεις σήμερα για να δημιουργήσεις το μέλλον που θέλεις; Θέλω να κάνω την αλλαγή στην ζωή μου αλλά δεν ξέρω από πού να αρχίσω ακούω συχνά στα σεμινάρια μας. Είναι φυσικό να αισθάνεσαι μπερδεμένη. Κάνε το πρώτο βήμα:

1) Ξεκίνα με το τέλος στο μυαλό σου
Ο αγαπημένος guru των business Steven Covey το έθεσε στις 7 συνήθειες των επιτυχημένων ανθρώπων. Ποιο θέλεις να είναι το τελικό αποτέλεσμα; Που βλέπεις τον εαυτό σου; Πως θα συμπεριφέρεσαι, που θα είσαι και με ποιους ανθρώπους θα μιλάς; Γράψε σε μια κόλλα χαρτί ή στο pc σου την τελική ολοκληρωμένη εικόνα με όλες τις λεπτομέρειες. Σου προτείνω να βάλεις την διεύθυνση στο gps (να είσαι πολύ συγκεκριμένη στο τι θέλεις) αλλιώς θα καταλήξεις να κάνεις βόλτες σε όλο το λεκανοπέδιο (να καταφέρνεις ένα σωρό άσχετα πράγματα)!

2) Ποιος θέλει την αλλαγή;
Η αλλαγή που θέλεις να κάνεις σε κάνει να αισθάνεσαι χαρά, σε ανυψώνει, σε ανεβάζει; Θέλεις εσύ να την κάνεις ή είναι κάτι που θέλει ο σύντροφός σου, οι γονείς σου ή το κοινωνικό περιβάλλον; Θα κάνει την διαφορά στην ζωή σου ή θα είσαι στο.... λίγο καλύτερα; Κλείσε τα μάτια και αναλογίσου. Αν δεν είναι κάτι που θα σου κάνει την διαφορά σου προτείνω να το ανεβάσεις στην παραπάνω κλίμακα, τόσο ώστε να χτυπάει πιο έντονα η καρδιά σου όταν σκέπτεσαι το τελικό αποτέλεσμα. Αν δεν είναι κάτι που επιθυμείς εσύ τότε... σου προτείνω να κάνεις delete και enter ξανά με νέο στόχο.

3) Επικοινώνησέ το
Η λογική της συνυπευθυνότητας είναι από τα πιο δυνατά εργαλεία που χρησιμοποιούμε στο coaching. Έχεις παρατηρήσει ότι είμαστε πιο συνεπείς προς τους άλλους παρά προς τον εαυτό μας; Αυτή είναι η ανθρώπινη φύση. Μοιράσου το όραμά σου, τον τελικό σου στόχο με ανθρώπους που γνωρίζεις ότι θα σε υποστηρίξουν προς αυτό. Η δύναμη του στόχου σου θα γίνει πολύ μεγαλύτερη.

Προσοχή στους «κλέφτες ονείρων». Δεν μπορούν όλοι οι άνθρωποι να αντιληφθούν όλα τα αποτελέσματα. Αν δεν έχεις με ποιον να μοιραστείς την αλλαγή σου (πολύ συχνό πρόβλημα για πολλούς ανθρώπους σήμερα) βγες από το club της αρνητικότητας όπως λέω. Οι θετικοί άνθρωποι υπάρχουν εκεί έξω, σου το υπόσχομαι! Μπες σε εθελοντικές οργανώσεις, πήγαινε σε networking events και γνώρισε καινούργιο κόσμο.

Μόλις επικοινωνήσεις την αλλαγή σου θα δεις ότι πολλά όμορφα θα αρχίσουν να συμβαίνουν. Μπορεί κάποιες αλλαγές στην αρχή να θεωρήσεις ότι είναι αρνητικές όμως έχε πίστη και υπομονή. Γιατί όταν θέλεις κάτι όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να γίνει όπως επιθυμείς.

Be Unique!

Jill Douka MBA, ACC
International Workshop Leader, Life Coach and Mentor, Author

Uniqueness Development Group Vice -President
Better Life Day Founder
about.me/jilldouka
mail: jdouka@uniquenessdevelopmentgroup.com
tel: +302118005342
fax: +302118007908
www.uniquenessdevelopmentgroup.com