Εδώ και 5 μήνες κάνω πολύ παρέα με ένα αγόρι που μου αρέσει. Δεν μπορώ να καταλάβω όμως αν με βλέπει ερωτικά ή απλά φιλικά. Τι να κάνω;

Εδώ και 5 μήνες κάνω πολύ παρέα με ένα αγόρι που μου αρέσει. Δεν μπορώ να καταλάβω όμως αν με βλέπει ερωτικά ή απλά φιλικά. Τι να κάνω;

Γεια σου,

Πριν από 5 μήνες περίπου γνώρισα κάποιο παιδί 3 χρόνια μεγαλύτερο μου! Η γνωριμία μας δεν ήταν τυχαία καθώς απο καιρό κοίταζε ο ένας τον άλλο έντονα όταν συναντιόμασταν! Αρχικά η επικοινωνία ήταν μέσω fb αλλά πολύ σύντομα ανταλλάξαμε τηλέφωνα και σχεδόν καθημερινά πηγαίναμε μαζί για τρέξιμο μιας και είναι κοινή μας δραστηριότητα!
Όμως όλο αυτό το διάστημα δεν έκανε καμιά κίνηση - ούτε κι εγώ βέβαια. Μιλάγαμε και τρέχαμε σαν 2 "φίλοι". Κάποια στιγμή είχα την πρόταση να δούμε ταινία και πίστευα ότι κάπως θα το φέρει η κουβέντα ή ότι κάποια κίνηση θα γίνει. Αλλά τίποτα απολύτως, την είδαμε σαν φίλοι πάλι. Γενικά κάνει κινήσεις που από τη μια δείχνουν το ενδιαφέρον του σε μένα και από την άλλη με κάνει να πιστεύω ότι με βλέπει μόνο σαν φίλη. Με έχει μπερδέψει. Μπορεί να είμαστε στο ίδιο μαγαζί να πίνουμε μαζί ποτό και όταν φύγω να μου στείλει μήνυμα και να μου πει ότι το ντύσιμο μου του άρεσε πάρα πολύ. Αλλά μένει εκεί το πράγμα.
Τον τελευταίο καιρό έχω έρθει στα όρια μου. Εμένα έχει αρχίσει και μου αρέσει πολύ περισσότερο απ' ότι στην αρχή και τρελαίνομαι όταν με παίρνει τηλέφωνο έτσι, χωρίς λόγο και δεν πηγαίνει κάπου το πράγμα. Πήρα την απόφαση να του μιλήσω, αν και δεν το έχω ξανακάνει και γενικά δεν ειναι του χαρακτήρα μου, αλλά δεν μπορώ άλλο αυτή την κατάσταση! Δεν ξέρω φυσικά αν είναι σωστό! Την τελευταία βδομάδα βέβαια που του έχω ανακοινώσει ότι θέλω να βρεθούμε για να συζητήσουμε κάτι ολο αρνείται με διάφορες δικαιολογίες και συνεχώς με ρωτάει τι είναι αυτό που θέλω να του πω και γιατί δεν του το λέω από το τηλέφωνο. Επίσης έχει γίνει πολύ νευρικός και όταν τον ρωτάω τι έχει μου λέει πως δεν έχει τίποτα.
Με τον τρόπο του αυτό μου δείχνει οτι δεν ενδιαφέρεται για κάτι παραπάνω από αυτό που έχουμε έτσι δεν είναι; Τι να κάνω; Πως να το χειριστώ το πράγμα;

ΥΓ.:Να αναφέρω ότι κάποια άλλη δεν υπάρχει και ότι η τελευταία του σχέση ήταν πριν από 2 χρόνια, αν αυτό βοηθάει σε κάτι.


Αγαπητή φίλη,

Πως πάνε τα κέφια; Άλλαξε κάτι στη σχέση σου με το παιδί; Όχι; Μμμ...
Όσα διάβαζα το γράμμα σου, πολλές σκέψεις και σενάρια πέρασαν από το μυαλό μου. Και η αλήθεια είναι πως όλα μπορεί να στέκουν.

Ναι, όλα δείχνουν ότι σε βλέπει καθαρά φιλικά. Τρέξιμο, ταινιούλες, ποτάκια, τηλέφωνα, μηνύματα και ο καθένας σπίτι του. Όπως κάνω και εγώ (και όλοι) με τις κολλητές μας.
Βέβαια (γιατί πάντα υπάρχει ένα "βέβαια") σε όλα αυτά, μπορεί να είναι και ντροπαλός. Και να φοβάται να κάνει κίνηση, επειδή πιστεύει ότι εσύ τον βλέπεις φιλικά. Γιατί από ότι κατάλαβα και εσύ μόνο φιλικοπροτάσεις κάνεις. Πράσινο φως δεν έχεις δώσει, ε;
Που ξέρεις, μπορεί να έχει φάει τόσες χυλόπιτες τα τελευταία 2 χρόνια, που πλέον να φυσάει και το γιαούρτι. Ή και να έληξε τόσο άδοξα η τελευταία του σχέση που πλέον είναι τρομοκρατημένος.
Το ενδεχόμενο να είναι γκέι το σκέφτηκες; Γιατί είναι περίεργο να στέλνεις μήνυμα σε κάποια "ωραίο το ντύσιμό σου σήμερα" και όχι "έπρεπε να είχες μείνει για ένα ποτό ακόμα, μακάρι να ήσουν εδώ".

Αλλά όλα αυτά που σου λέω εγώ είναι θεωρίες. Όπως όλα όσα σκέφτεσαι εσύ. Όχι, δεν πιστεύω ότι είναι λάθος να του μιλήσεις, από την ώρα που δεν αντέχεις άλλο. Και ότι βγάλει. Απλά το πας λάθος. Αφού θέλεις να του μιλήσεις και βλέπεις ότι σε αποφεύγει, μην του λες και εσύ από το τηλέφωνο "να βγούμε γιατί έχω κάτι να σου πω". Άστο, κανονίστε να βγείτε για ποτό κανονικά και εκεί του το σκας.

Αν και εγώ αν ήμουν στη θέση σου και μου άρεσε τόσο πολύ, θα την έκανα την κίνηση, εκεί που θα βλέπαμε ταινία και δεν θα περίμενα από εκείνον. Τι; Δεν σου αρέσει επειδή αυτά πρέπει να τα κάνουν οι άντρες και όχι οι γυναίκες; Sorry, αλλά δεν είμαστε στο 1930! Σιγά μην πάρει άδεια και από τους γονείς σου για να βγείτε βόλτα.

Ό,τι και να αποφασίσεις πάντως, ένα πράγμα να θυμάσαι: να είσαι ο εαυτός σου.

Στείλτε κι εσείς τις δικές σας ιστορίες στον Dr. Love ΕΔΩ