Γιατί έλκομαι από άτομα με τα οποία δεν μπορώ να συνεννοηθώ;

Γιατί έλκομαι από άτομα με τα οποία δεν μπορώ να συνεννοηθώ;

To Queen.gr απαντά στα γράμματά σας

Το γράμμα της αναγνώστριας

Θα ηθελα να σας θεσω το εξης ερωτημα. Τι ακριβως φταιει και στις σχεσεις μου συνηθως δεν με πληρουν οι ανθρωποι που βρισκονται διπλα, και μιλαω για ολων των ειδων τις σχεσεις. Πραγματικα, με τους περισσοτερους δεν μπορω να συννενοηθω. Γιατι ελκω και ελκομαι απο ατομα που δεν μπορω να συννενοηθω? Πιστευω οτι κατι υποσυνειδητα με οδηγει προς αυτους τους ανθρωπους, που τωρα δεν το καταλαβαινω. Αρχικα δειχνουν πολλοι διαφορετικοι, και αυτο συνηθως με ξεγελαει. Ενταξει, πια εχω βρει τη δυναμη οταν καποιον δεν το θελω πια στη ζωη μου και πιστευω οτι με βλαπτει, να τον βγαζω απο αυτη. Παντα το πιστευα αυτο, αλλα δεν ειχα αρκετη αυτοπεποιθηση για να το κανω στο παρελθον. Ειμαι 21 χρονων και δεν ξερω τι φταιει που δεν εχω βρει μια φιλη πολυ αφοσιωμενη, οπως ειμαι εγω με τους φιλους μου, ή εναν ερωτικο συντροφο που να μπορουμε να συννενοηθουμε και να μου δειχνει αφοσιωση. Ολες οι ερωτικες ιστοριες που ειχα εληξαν αφηνοντας με με μια απορια, και δεν με νοιαζει πια να μαθω το γιατι, αφου ανηκουν στο παρελθον, με ενδιαφερει ομως να μαθω γιατι πεφτω σε ανθρωπους που ολοι τους μολις με βαρεθηκαν ή τους πειραξε κατι στη συμπεριφορα μου, αντι να ερθουν να μου το πουν, εξαφανιστηκαν. Για παραδειγμα, το τελευταιο φλερτ που ειχα, αφου βγηκαμε 2 ραντεβου και εδειχνε να περναει παραπανω απο καλα, και ειχαμε πει να ξαναβγουμε, μια μερα εξαφανιστηκε, αλλαζοντας αριθμο, απενεργοποιοντας το προφιλ του στο facebook, και πραγματικα δεν καταλαβα το γιατι δεν μου ειπε απλως οτι βαρεθηκε. Θα ηταν πιο τιμιο. Τεσπα, θα ηθελα την αποψη σας, τι κανω λαθος, ενω φερομαι στους αλλους αψογα?

Η απάντηση του Queen.gr

Λοιπόν, κάτι επαναλαμβανόμενο παύει να είναι τυχαίο και κάτι που τηρείται ως συνθήκη σε πολλά επίπεδα παύει να είναι σύμπτωση. Το ότι συνεχώς σου συμβαίνει αυτό και όλοι εξαφανίζονται μάλλον πρέπει να σε ανησυχήσει λίγο.

Δεν γίνεται και φίλοι και γκόμενοι (με το συμπάθειο) να την κάνουν με βαριά-ούτε καν ελαφρά πηδηματάκια χωρίς καν να εξηγήσουν; Τόσο λίγο τους νοιάζει ένας άνθρωπος με τον οποίο πέρασαν τόσο χρόνο; Είναι δυνατόν όλοι γύρω σου να είναι έτσι;

Σε καμία περίπτωση δεν λέω ότι εσύ και μόνο εσύ είναι η... σκάρτη και το πρόβλημα, αλλά μήπως κάτι αγνοείς; Μήπως πρέπει να βρεις τι κάνεις λάθος;

Να ξεκαθαρίσουμε και κάτι εδώ: Δεν υπάρχει κανείς άνθρωπος με άψογη αμιγώς συμπεριφορά. Άρα σίγουρα κάνεις κάτι λάθος μιας και δεν πρόκειται για μια δυο περιπτώσεις- αλλά για όλες σου τις επαφές.

-Μήπως αδιαφορείς για τα δικά τους θέματα και θεωρείς πως πρέπει να ασχολούνται μαζί σου;

-Μήπως κουτσομπολεύεις τρίτους;

-Μήπως μιλάς μόνο για τον εαυτό σου;

-Μήπως υπερενθουσιάζεσαι και γίνεσαι φορτική (στέλνεις συνέχεια, παίρνεις τηλέφωνα, μιλάς πολύ);

-Τι εννοείς με τον όσο "αφοσίωση"; Τι θέλεις να κάνει ο άλλος για σένα; Είσαι διατεθειμένη να το κάνεις πρώτη εσύ;

-Μήπως λες πράγματα που δεν ισχύουν;

*Κοίταξέ τα αυτά. Από την άλλη, υπάρχει και η πιθανότητα να έχεις πολύ χαμηλή αυτοεκτίμηση και να κυνηγάς την προσοχή ανθρώπων που θέλουν να περάσουν καλά και μπαίνουν επιφανειακά στις σχέσεις. Μπορεί να είσαι σε θέση να συγχωρήσεις τα πάντα σε ένα λάθος χαρακτήρα προκειμένου να σε αποδεχτούν.

Έτσι όπως τα παρουσιάζεις δεν μπορώ να βγάλω συμπέρασμα, αλλά καλό θα είναι να εξετάσεις τα παραπάνω και να δεις μήπως κάπου οι απαντήσεις σου είναι θετικές.

Μπορείτε να μας στέλνετε τις ερωτήσεις σας εδώ