Πάλι ροχάλιζες αγάπη μου

Πάλι ροχάλιζες αγάπη μου

Κατανοήστε το σύζυγό σας γιατί, εκτός από εσάς, συνήθως υποφέρει κι αυτός.

Άπνοια του ύπνου λέγεται η πάθηση από την οποία υποφέρουν οι άνδρες που ροχαλίζουν και χωρίζεται σε τρεις υποκατηγορίες: την αποφρακτική άπνοια όπου έχουμε χαλάρωση των μυών του λάρυγγα, του ουρανίσκου και της γλώσσας με αποτέλεσμα να φράζουν οι δίοδοι του αέρα. Την κεντρική άπνοια που οφείλεται στο γεγονός ότι το διάφραγμα και οι άλλοι μυς του θώρακα δε λαμβάνουν κανονικά τα νευρολογικά μηνύματα από τα κέντρα του εγκεφάλου που ελέγχουν την αναπνοή και κλείνουν. Τέλος υπάρχει και η μικτή άπνοια η οποία συνδυάζει τις δύο παραπάνω και δεν είναι καθόλου σπάνια.

Συνήθως το ροχαλητό οφείλεται είτε στην παχυσαρκία, είτε σε ανατομικά προβλήματα της μύτης, του λάρυγγα ή άλλων τμημάτων, είτε σε αυξημένη αρτηριακή πίεση. Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να επισκεφθείτε ένα γιατρό μαζί με το σύζυγό σας, καθώς μόνο εσείς ξέρετε πως ακριβώς ακούγεται, σε ποιες στάσεις, πόσο συχνά διακόπτεται η αναπνοή κλπ.

Αντί να τον σπρώχνετε για να αλλάξει πλευρό πάντως, καλό είναι να τον βοηθήσετε να βρει μια θεραπεία από έναν επαγγελματία, για ένα πρόβλημα που σίγουρα ταλαιπωρεί και τους δυο σας.