Η πεθερά μου με μειώνει και ανακατεύεται παντού!

Η πεθερά μου με μειώνει και ανακατεύεται παντού!

Το  Queen.gr  απαντά στα γράμματά σας

Το γράμμα της αναγνώστριας

Καλησπερα κ απο μενα ειμαι παντρεμενη ουτε χρονο κ 3 χρονια σχεση τον πρωτο καιρο εμενα με την πεθερα διπλα διπλα στην αρχη την ειχα παρει με το καλο νομιζα οτι με αγαπουσε αφου με φωναζε μεχρι κ παιδι της ετρεχα στους γιατρους για αυτην την ειχα σαν μαμα μου φυσικα ανακατευοταν τι ςρα ξυπναμε που παμε κτλ αλλα δεν εδινα σημασια λεω μαμα ειναι αστην...μεχρι που την ακουσα να με θαβει στις κολλητες της οτι δεν κανω για τον γιο της, οτι ειμαι ασχημη, δεν εχω σπουδες, οτι του αξιζει πολυ καλυτερη... απο εκεινη την μερα παγωσα κ δεν μπορω να το κρυψω..

Μενω εγκυος της το λεω, η πρωτη ατακα: προσεχε να μην βαλεις κιλα κ τι το θελετε το παιδι εδω δεν τα βγαζετε περα; οκ λεω αστην... Ερχεται η μερα του γαμου ατακα εξω απο το δημαρχειο: μια ψυχη που ειναι να βγει ας βγει την κοιταω δεν λεω τπτ...παμε νοικιαζουμε αλλο σπιτι 6 μηνων εγκυος, καμια βοηθεια κ ολη αυτη την περιοδο. Αυτή να λεει ιστοριες για γυναικες που χασαν τα μωρα! γενναω, πολυ δυσκολη γεννα, το μωρο 2 βδομαδες εντατικη .ερχεται σπιτι ο μικρος μου, ερχεται αυτη να τον δει, να φωναζει απο πανω του, λεω πιο σιγα. μαμοθρεφτο θα το κανεις το παιδι; καθομαστε βεραντα, καπνιζει 4 πακετα τσιγαρα την μερα και αναβει διπλα στο παιδι. λεω τι κανετε; ε σιγα εξω ειμαστε δεν θα παθει τπτ... κλαιει, αστο να κλαψει. θα σταματησει. της λεω, πλυντε τα χερια σας πριν το παρετε αγκαλια... μπαααααα η απαντηση μια φορα το κανε δεν το ξανακανε... μεγαλωνει λιγο ο μικρος, τωρα 5 μηνων, βαζει ολο το στομα της μεσα στο χερακι του παιδιου κ αυτος μετα βαζει το χερακι του στο στομα κ καπνιζει ολη την ωρα....

Στο παιδι λεει σε διαταζει παιδι μου η μανα σου????κατσε να μεγαλωσεις κ θα χουμε τα μυστικα μας μακρυα απο την μαμα... μου κανει μια: διαβασα οτι ο ταυρος δεν τα παει καλα με τον διδυμο, δεν θα τα πατε καλα ε??????? καλα, τι ατακες πετα στον αντρα μου δεν λεγεται. θα μπορουσες να χεις πιο ομορφη πιο πλουσια κ καλα στο χαβαλε... Λέει οτι φοβαται πως το παιδι πηρε την μυτη μου καλοπραιερετα κ καλα... α και το προγουλακι κ πολλα αλλα... τι να κανω? εγω δεν αντεχω ουτε να την κοιτω πια.....να μιλησω??? τα πα λιγο κ φυγαν απο μεσα μου, αλλα τι να κανω?

Η απάντηση του Queen.gr

Βασικά το θέμα είναι απλό. Δεν χρειάζεται να απολογείσαι ή να διεκδικείς τα δικαιώματά σου με το σεις και με το σας.

Ο γιος της έχει τη δική του οιογένεια και παιδί. Κάτι που δείχνει ότι ο ίδιος έχει πάψει να είναι παιδί. Έκανε την επιλογή του και διάλεξε τη γυναίκα που θα είναι μαζί του, όσο κι εκείνη αυτόν. (Για σένα μιλάω). Όση 'χάρη' κάνει ο γιος της σε σένα, άλλη τόση 'χάρη' του κάνεις κι εσύ. Παρότι δεν τίθεται θέμα υποχρέωσης και ελεημοσύνης.

Δεν πα να μην της αρέσεις, να μην είσαι μορφωμένη, να μην έχεις χρήματα. Δεν είναι δικό της θέμα, ακόμη κι αν στηρίζει το γιο της οικονομικά. Έχει υποχρέωση να σεβαστεί το σπίτι σου και του γιου της (που δεν είναι δικό της) και να ρωτά εσένα κι εκείνον πριν κάνει κάτι, όπως και να συμμορφώνεται σε ό, τι επιλέγετε εσείς είτε για την προσωπική ζωή, είτε για το χώρο, είτε για το παιδί σας.

Φυσικά όλα αυτά θέλουν να τα πάρεις πρώτα εσύ απόφαση, η ίδια και να νιώσεις καλά με τον εαυτό σου. Αν η ίδια δεν αισθάνεσαι καλά, μην περιμένεις να σε λυπηθεί κανείς. Δεν σου λέμε να τη βρίσεις, ούτε να τσακωθείς, ούτε να παρακαλέσεις, ούτε να πάθεις κρίση σαν καμία τρελή. Ούτε φυσικά να βάλεις τον άντρα σου να βγάλει το φίδι από την τρύπα.

Θα το πάρεις απόφαση πρώτα εσύ μιας και δεν το έχεις πάρει καθόλου και θα μιλήσεις στον άντρα σου, εξηγώντας ότι δεν θα ξανασυμβεί κάτι τέτοιο (από όλα τα παραπάνω). Θα του πεις πως είσαι αποφασισμένη να μην ξαναεπιτρέψεις να ακουστεί οτιδήποτε τέτοιο στο σπίτι σου και να σε παρακούσει η μάνα του σε θέμα υγείας του παιδιού. Θα του το δηλώσεις αμετάκλητα χωρίς να καβγαδίσεις όμως. Σαν γεγονός, όπως είναι.

Με όμορφο τρόπο, αλλά σιγουριά. Πρέπει να το πιστεύεις και εσύ πρώτη να ξέρεις τη θέση σου. Χωρίς προσβολές και κατίνιασμα.

Μπορείτε να μας στέλνετε τις ερωτήσεις σας εδώ