Ποιο ήταν το καλύτερό σας σήμερα; Μάθετε πώς να απολαμβάνετε την κάθε στιγμή

Ποιο ήταν το καλύτερό σας σήμερα; Μάθετε πώς να απολαμβάνετε την κάθε στιγμή

Η Τζιλ Δούκα συμβουλεύει να φέρουμε στην μνήμη μας τις θετικές στιγμές και να τους δίνουμε την προσοχή που τους αξίζει

Οι οικογενειακές συνήθειες άλλαξαν στην Αμερική από την ημέρα που η σύζυγος του Προέδρου, η Michelle Obama, επικοινώνησε στο Today την οικογενειακή συνήθεια που έχουν κάθε βράδυ την ώρα του φαγητού οι Obamas.

Απαντούν μεταξύ τους στην εξής ερώτηση: what was your rose today? αυτολεξεί σημαίνει ποιο ήταν το τριαντάφυλλο σου σήμερα;

Η δική μου η μετάφραση είναι ποιο ήταν το καλύτερο σου σήμερα; Πόσο συχνά αναλογιζόμαστε την ομορφιά που έχουν κάποιες στιγμές; Συνήθως αφήνουμε να περνούν απαρατήρητα τα θετικά συναισθήματα χωρίς να τα επικοινωνήσουμε για να επικεντρωθούμε στις καθημερινές προκλήσεις. Η συνειδητοποίηση της στιγμής που νιώθουμε όμορφα, χαρούμενοι, ευδαιμονία είναι πολύ σημαντική. Αρχικά γιατί όταν αναλογιζόμαστε το θετικό ο εγκέφαλός μας εκκρίνει ξανά σεροτονίνη και «μπαίνουμε» ξανά στην όμορφη διάθεση. Επίσης, συμφωνα με τον νευρογλωσσικό προγραμματισμό με αυτόν τον τρόπο ενισχύουμε το «gps» του εγκεφάλου (το retigular activating system) που είναι υπεύθυνο για να αντιλαμβάνεται τις εμπειρίες που θέλουμε. Έτσι, όσο πιο συχνά ξαναζούμε κάτι θετικό, τόσο πιο πολύ εντυπώνεται η θετική εμπειρία στον εγκέφαλο και ο εγκέφαλός μας «ψάχνει» να μας φέρει παρόμοιες εμπειρίες.

Με το να μοιραζόμαστε με τον σύντροφό μας, τα παιδιά μας, την οικογένειά μας, το καλύτερο της ημέρα, μοιραζόμαστε κάτι θετικό, επικοινωνούμε τις καταστάσεις που εκτιμάμε και θέλουμε να ζούμε και μαθαίνουμε τι είναι σημαντικό για τον καθένα.

Χτίζουμε την εμπιστοσύνη και την επικοινωνία που τόσο έχουμε ανάγκη.
Λοιπόν, ποιο ήταν το καλύτερό σου σήμερα;
Be Unique!