Αφήστε τον πόλεμο και πιάστε τον έρωτα

Αφήστε τον πόλεμο και πιάστε τον έρωτα

Τσακώνετε τον εαυτό σαν να τσακώνεται μονίμως για τα ίδια και τα ίδια με τον σύντροφό σας; Ε, πάψτε πια!

Έχετε παρατηρήσει πως συχνά αποφεύγετε ολόκληρες συζητήσεις από φόβο μήπως οδηγήσουν σε ανεπιθύμητους καβγάδες; Προσπαθείτε να συναντιέστε όσο το δυνατόν λιγότερο με τον σύντροφό σας για να μην έρθετε σε ρήξη και χαλάσετε και τη δική σας και τη δική του διάθεση; Ο πόλεμος που μαίνεται στα χαρακώματα του σπιτιού σας δε χρειάζεται να συνεχίζεται επ' άπειρον. Αλλά και τα προβλήματα (όσο ασήμαντα και αν είναι) που τον προκαλούν δεν πρέπει να κρύβονται κάτω από το χαλάκι γιατί όσο μένουν ανείπωτα, τόσο διογκώνονται στα ανόητα μυαλουδάκια και των δυο σας.

Για αρχή πάρτε «άδεια» από τους καβγάδες, κάντε ένα διάλειμμα. Εξηγήστε στον σύντροφό σας πως ο τρόπος με τον οποίο διαπληκτίζεστε διαρκώς δεν οδηγεί σε καμία λύση και τα προβλήματα που αποτελούν τις αφορμές ή και τις αιτίες των τσακωμών σας δεν παύουν να υφίστανται την ώρα που εσείς λογομαχείτε -χωρίς να καταλήγετε σε κανένα συμπέρασμα συνήθως αφού είστε τόσο φουρκισμένοι που δεν σκέφτεστε καν λογικά.

Αφήστε για λίγο καιρό στην άκρη αυτό που σας απασχολεί και δημιουργεί τις συγκρούσεις και κάντε μαζί δραστηριότητες που αρέσουν και στους δύο σας. Ναι, το ξέρουμε το πόσο δύσκολο είναι να συνυπάρξετε με τον άλλον την ώρα που είστε θυμωμένοι αλλά θυμηθείτε γιατί στο καλό είστε ο ένας με τον άλλον (επειδή αγαπιέστε, εικάζουμε) και προσπαθήστε, βάλτε τα δυνατά σας, πώς το λένε;

Στο μεταξύ, αποστασιοποιημένοι από τις εντάσεις και τους καβγάδες, σκεφτείτε και αναλύστε ο καθένας ξεχωριστά τι είναι αυτό που πραγματικά σας ενοχλεί. Αν τσακώνεστε, για παράδειγμα, για τις δουλειές του σπιτιού ή την ακαταστασία που επικρατεί στο χώρο σας αναρωτηθείτε μήπως αυτό που πραγματικά σας απασχολεί/ ενοχλεί έχει να κάνει με το σεβασμό ή ίσως με την επιθυμία σας να έχετε τον έλεγχο.

Μετά το διάλειμμα δώστε ένα ραντεβού για να συζητήσετε, επί της ουσίας, το πρόβλημά σας. Μοιραστείτε τους προβληματισμούς σας και τις σκέψεις σας αλλά ακούστε και τι έχει ο σύντροφός σας να σας πει. Ψάξτε τις ρίζες του τσακωμού σας αλλά μην προσπαθήσετε να εκβιάσετε μια λύση.

Τις περισσότερες φορές οι μικροκαβγάδες που προκύπτουν μέσα στην καθημερινότητα είναι τόσο ανόητοι και ανούσιοι που δεν χρήζουν λύσης. Αυτό που πραγματικά είναι αναγκαίο είναι να μιλήσετε και να ακούσετε, να προσπαθήσετε να κάνετε κάποιες μικροαλλαγές έκαστος και να θυμηθείτε και οι δύο πως το ζευγάρι σας δεν είναι απέναντι, αλλά πλάι σας και δεν είναι ο εχθρός. Οπότε βάλτε μέσα τα κουμπούρια. Και οι δύο. Άλλωστε ξέρετε πολύ καλά πως οι λόγοι για τους οποίους τσακώνεστε είναι, ως επί το πλείστον, τόσο μα τόσο κουτοί.