5 τρόποι για να ξεπεράσετε το χωρισμό με... αξιοπρέπεια

Γωγώ Φούντα
5 τρόποι για να ξεπεράσετε το χωρισμό με... αξιοπρέπεια

Γιατί και τα ρεζιλίκια δεν είναι και ότι καλύτερο!

Σίγουρα οι σχέσεις είναι κάτι όμορφο και σίγουρα οι χωρισμοί κάτι απαίσιο και κακό, τις περισσότερες τουλάχιστον φορές. Ωστόσο, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε, και να καταλάβουμε, ότι δεν είναι ποτέ αναπόφευκτοι, εκτός αν φυσικά είμαστε εμείς στην ευχάριστη θέση να δίνουμε τα παπούτσια στο χέρι! Βέβαια για να λέμε και την αλήθεια, αυτό συμβαίνει πολύ σπάνια μιας και τα τελευταία χρόνια οι γυναίκες, για κάποιο περίεργο λόγο, καψουρεύονται με τα μπούνια, και στη συνέχεια πέφτουν στα πατώματα για τον εκάστοτε! Αναλογικά να το πάρεις, οι γυναίκες που είναι κολλημένες με τον πρώην είναι πολύ περισσότερες συγκριτικά με τους άντρες, εκτός βέβαια αν οι άντρες απλά δεν το λένε, καθότι το γυναικείο φύλο είμεθα και drama queen. Εμείς λοιπόν, επειδή εννοείται καταλαβαίνουμε το... σταυρό που κουβαλάει η εκάστοτε παρατημένη, λέμε να σας δώσουμε κάποια tips ώστε να μπορέσετε να ξεπεράσετε ένα χωρισμό με αξιοπρέπεια. Γιατί όσο να πεις, ο αυτοσεβασμός είναι πολύ μεγάλο πράγμα, κάτι σαν τη σωτηρία της ψυχής!

1. Όχι άλλη ικεσία: Όσο κι αν θέλετε να συρθείτε στα πατώματα, όσο κι αν θέλετε να τον παίρνετε ανά 5 λεπτά τηλέφωνο ζητώντας του να ξαναγίνετε το... κορίτσι του, και όσο κι αν επιθυμείτε διακαώς να τη στήνετε κάτω από το σπίτι του με την άμοιρη κολλητή σας για παρέα, και αρκετά... ντόνατς για κολατσιό, ΜΗΝ το κάνετε! Αφενός δεν θα βγάλετε τίποτα γιατί εφόσον δεν σας θέλει, πάει και τελείωσε και αφετέρου, ακόμα κι αν στο πίσω μέρος του μυαλού του είχε να τα ξαναβρείτε, θα καταφέρετε να τον κάνετε να σας σιχαθεί και τελικά να μη θέλει να να σας βλέπει ούτε ζωγραφιστή! Κλάψτε, μεθύστε και παίξτε το Αλίκη Βουγιουκλάκη σε όλες τις ταινίες, με το κλασικό, κλαίω δε κλαίω γελάω, και το δάκρυ κορόμηλο, και αυτόν απλά μην τον ενοχλήσετε! Κυρία...

2. Μόνος μου το πέρασα κι αυτό: Λοιπόν όταν χωρίζεις είναι δύσκολο να περνάς τη φάση αυτή ολομόναχος, πόσο μάλλον μία γυναίκα. Μην το παίζετε δυνατή, γιατί δεν είστε, και μην κρύβετε από τους κοντινούς σας το πρόβλημά σας γιατί αργά ή γρήγορα θα λυγίσετε και μάλιστα στον υπερθετικό βαθμό! Δηλώστε σε όλους ότι χωρίσατε και γίνετε απλά... κολιτσίδα! Αν σας αγαπάνε θα σας στηρίξουν! Προσοχή, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σας γράψουν κυριολεκτικά, αν τον καιρό που ήσασταν σε σχέση τους είχατε κι εσείς γραμμένους! Στην προκειμένη δεν έχουμε να σας πούμε τίποτε άλλο από το: Καλά να πάθετε!

3. Με πλημμύρισαν τυφλές ελπίδες: Το χειρότερο στις περιπτώσεις αυτές, είναι οι... φρούδες ελπίδες! Ξέρετε τι κάνουν οι περισσότεροι, πονηροί άντρες; Λένε απλά ότι καλύτερα να μείνετε λίγο καιρό χώρια και με τον τρόπο αυτό, και γυρνάνε με όποια βρούνε, και σας έχουν στο περίμενε μήπως δε βρουν κάτι καλύτερο, στην προκειμένη άλλο κορόιδο! Ε όχι βρε κορίτσια, και αυτό το βροντοφωνάζουμε! Ντυθείτε, βαφτείτε, φτιάξτε τα μαλλιά σας και βγείτε τις βόλτες σας. Δεν είναι άδικο ενώ εκείνος διασκεδάζει εσείς να είστε σπίτι και να κλαίτε; Αφήστε δε που αν υπάρχει ο παραμικρός τρόπος να τον κάνετε να γυρίσει, είναι αυτός ακριβώς! Τέλος η μίρλα και ο... αλληλοσπαραγμός! Πάρτε την κατάσταση στα χέρια σας!

4. Κάντε και έναν... απολογισμό: Και επειδή χωρίσατε βρε κορίτσια το έγινε; Τίποτα απολύτως. Ακόμα καλύτερα μάλιστα, να καθίσετε ψύχραιμα, να βάλετε και τα πράγματα κάτω και να αναλογιστείτε αν όντως αυτά που σας προσέφερε η σχέση αυτή τα αξίζατε, σας γέμιζαν και σας έκαναν ευτυχισμένη! Μήπως όχι; Μήπως τελικά βαριόσασταν μέχρι θανάτου και όλο αυτό το κλάμα είναι επειδή βγήκατε από τη βολή σας; Ή μήπως τα έχετε πάρει κρανίο επειδή αντί να τον παρατήσετε εσείς, πρόλαβε και το έκανε εκείνος; Και τελοσπάντων μήπως να υιοθετήσετε τις σκέψεις αυτές;

5. Χαρείτε που... σωθήκατε: Όπως καταλαβαίνετε, μάλλον ο τύπος δεν ήταν ο ιδανικός, Mr Perfect, ο πρίγκιπας του παραμυθιού ή πείτε τον όπως προτιμάτε! Αντί λοιπόν να ανασάνετε με ανακούφιση που γλιτώσατε από ένα... όχι και τόσο κελεπούρι, εσείς στενοχωριέστε που σας έκανε χάρη και σας άφησε! Αφήστε δε που ο κακός της υπόθεσης βγαίνει αυτός, οπότε εσείς είστε και τυχερή και... κακομοίρα! Λοιπόν ξεκολλήστε, χαρείτε την ελευθερία σας και σύντομα κάτι νέο και πολύ καλύτερο θα σας χτυπήσει την πόρτα! Αρκεί εσείς η ίδια να καταλάβετε την αξία σας!

Διαβάστε επίσης:

Μου αρέσει ο εργοδότης μου αλλά δεν ξέρω αν αισθάνεται το ίδιο.

Τα μεγαλύτερα ψέματα που μας έχει πει το Sex & The City για τον έρωτα!

Βαρεθήκατε στο σπίτι; Τί θα λέγατε για ένα πονηρό ραντεβού στο δοκιμαστήριο;