Έχω αποκρύψει την καταγωγή μου από τον φίλο μου

Έχω αποκρύψει την καταγωγή μου από τον φίλο μου

Το Queen.gr απαντά στα γράμματά σας

Το γράμμα της αναγνώστριας

Ειμαι 24 ετων και εδω κ εναμιση χρονο εχω σχεση με εναν υπεροχο ανθρωπο που γνωρισα μεσα απο τα social medias. Oταν γνωριστηκαμε μη γνωριζοντας ποιες ειναι οι προθεσεις του, δεν ανεφερα οτι ειμαι ελληνιδα ομογενης απ την Αλβανια. Μου εχει πει παρα πολλες φορες οτι δεν ειναι ρατσιστης και δεν τον ενδιαφερει ουτε η θρησκεια ουτε η καταγωγη ενος ανθρωπου αλλα κ παλι δισταζω να το πω. Εχει γνωρισει τον πατερα μου και ολα πανε καλα αλλα θελει να γνωρισει ολη την οικογενεια μου και καταλαβαινω οτι οσονουπω πρεπει να του το πω. Πως ομως θα το κανω; δεν του εχω πει ψεμματα για τιποτα απλα δεν ανεφερα ποτε το κομματι αυτο. Το ονομα μου, ολα ειναι ελληνικα, και εκεινος ποτε δεν υποψιαστηκε τιποτα. οσες φορες εχω παει να αναφερω το οτιδηποτε δειλιαζω και αλλαζω αμεσως θεμα. εχω πλεον βρεθει σε αδιεξοδο.

Η απάντηση του Queen.gr

Σαφώς και είσαι σε αδιέξοδο, αλλά υπάρχει λύση. Σίγουρα είναι κάτι που θα έπρεπε να έχει γίνει από την αρχή της σχέσης, όταν ξεκινήσατε να μιλάτε ο ένας για τον άλλον σε πιο προσωπικό επίπεδο.

Δεν πρέπει να ντρεπόμαστε για αυτό που είμαστε σε καμία περίπτωση. Αν αυτός ο άνθρωπος πράγματι νοιάζεται για σένα θα το δεχτεί. Δεν θα τον ενδιαφέρει η καταγωγή σου. Υπάρχει το ενδεχόμενο να τσινήσει και να του φανεί περίργο που δεν του το είπες, η αλήθεια είναι όμως πως κανείς φυσιολογικός μη ρατσιστής άνθρωπος δεν θα ενοχλούταν από κάτι τέτοιο.

Για να είσαι σωστή και πάνω από όλα για να καταλάβεις αν πραγματικά αυτός ο άνθρωπος είναι για σένα θα πρέπει να το πεις. Αν δεν το δεχτεί, έστω και μετά από μία τσαντίλα που δεν το είπες (αν και κανονικά ούτε αυτό πρέπει να κάνει) τότε δεν σου αξίζει. Αν ήσουν από τη Γαλλία θα ντρεπόσουνα; Αν ήσουν Αμερικάνα δεν θα σε ήθελε; Κανονικά δεν υπάρχει διαφορά και καώς ντρέπεσαι. Ασχέτως με τις αντιλήψεις μερικών, όλοι οι άνθρωποι την ίδια αξία έχουμε και κανείς δεν μπορεί να κρίνει τον άλλο από την καταγωγή του!

Γράψε μας τη δική σου ιστορία εδώ