Έχω συνηθίσει τη μοναξιά μου ή είμαι ανίκανη να βρω σύντροφο;

Έχω συνηθίσει τη μοναξιά μου ή είμαι ανίκανη να βρω σύντροφο;

Το Queen.gr απαντά στα γράμματά σας

Το γράμμα της αναγνώστριας

Καλησπέρα.. Είμαι πλέον 29 χρονών, όμορφη κοπέλα, έξυπνη, χαμογελαστή αλλά μόνη.... Μόνη απο φίλους και απο σχέση... Δεν εργάζομαι αυτήν την περίοδο και έτσι δεν εχω πολλές γνωριμίες ή φιλίες.... Η έλλειψη φίλων δεν με ενοχλεί και τόσο πολύ επειδή κάνω πράγματα που μου αρέσουν ακόμα και μόνη μου, αλλά με στεναχωρεί το οτι δεν εχω κάποιον δεσμό... Θα μου πείτε πως ''σιγά το πράγμα, δεν είσαι η μοναδική χωρίς δεσμό'' και θα συμφωνήσω μαζί σας, αλλά το θέμα είναι οτι ποτέ δεν είχα κάποιον δεσμό.... Γνωρίζω κατά καιρούς διάφορα παιδιά αλλά δεν γίνεται τίποτα.. Ακόμα και το σεξ εκτός σχέσης δοκίμασα αλλά δεν με γέμισε ποτέ και δεν το ξαναεπιχείρησα... Ναι, εχω κάνει σεξ μια και μοναδική φορά!
Παλιότερα είχα τρομερό πρόβλημα με αυτό και τρομερές ανασφάλεις αλλά σιγά-σιγά αποδέχομαι αυτό το γεγονός και προσπαθώ να μην θυμάμαι το ανύπαρκτο σεξουαλικό παρελθόν μου και να κοιτάω μόνο το παρόν λέγοντας -ή παραμυθιάζοντας, δεν ξέρω- τον εαυτό μου πως σημασία έχει η χημεία ανάμεσα σε 2 άτομα και οχι ο αριθμός εμπειριών..... Αλλά ούτε την χημεία εχω νιώσει ή αισθανθεί, άρα ούτε αυτή δεν ξέρω πως είναι.....
Μπορεί να γνωρίσω κάποιο παιδί και να το ''ερωτευτώ κεραυνοβόλα'' (ξέρω οτι δεν ισχύει αυτό οτι είναι μόνο ενθουσιασμός και οχι έρωτας), αλλά να ''κολλάω'', με την έννοια οτι ονειρεύομαι και θέλω μόνο αυτόν, οτι δεν υπάρχουν άλλοι άνδρες για μένα που να γυρίσω έστω να τους κοιτάξω και φυσικά το άτομο που με ενδιαφέρει είτε δεν τον ενδιαφέρω εγω είτε με παίζει και απλά δέχομαι τα ψίχουλά του, έστω και την παραμικρή σημασία που μου δίνει και είμαι και χαρούμενη και ενώ το βλέπω και το καταλαβαίνω πεντακάθαρα, δεν ξεκολλάω για να κοιτάξω να βρω κάποιον που να υπάρχουν αμοιβαία συναισθήματα, που να κάνουμε πράγματα ο ενας για τον άλλον, που να δείχνουμε οτι θέλουμε ο ενας τον άλλον και οχι μόνο εγω να θέλω..... Βλέπω κοπέλες που ο φίλος τους τις έχει βασίλισσες, τις λατρεύουν και εγω πιστεύω οτι δεν θα συμβεί ποτέ αυτό σε εμένα...

Εχω συνηθίσει την μοναξιά μου και διαλέγω άνδρες που ποτέ δεν θα είναι μαζί μου άρα θα συνεχίζω να είμαι μόνη μου ή απλά είμαι χαζή;;

Η απάντηση του Queen.gr

Αχχχχ. Δυστυχώς ναι δεν είσαι η μόνη. Με αυτό δεν έννοώ ότι δεν είσαι η μόνη που έχει κάνει σεξ μόνο μια φορά, εννοώ ΚΑΙ πως δεν είσαι η μόνη που κολλάει με μια ιδέα του ιδανικού ατόμου και τυφλώνεται μένοντας μόνη.

Αυτό το... σκάλωμα πώς αλλιώς να στο πω, το έχουμε πάθει όλες και όλοι λίγο πολύ. Νομίζω ξέρεις γιατί σου έχει συμβεί. Από τη μία αισθάνεσαι μειονεκτικά για την έλλειψη εμπειρίας, από την ζεις λίγο στα σύννεφα.

Δεν γίνεται να μη ρισκάρεις, δεν γίνεται να μη δώσεις ευκαιρίες σε ανθρώπους. Δεν μπορεί να μη σου παρουσιάστηκε ποτέ ένα γοητευτικό παιδί ή ένας ενδιαφέροντας άνθρωπος και να περίμενες τον κεραυνό να σε χτυπήσει. Σε κάποιους ναι, συμβαίνει αυτός ο ενθουσιασμός που περιγράφεις. Στις ηλικίες μας, είτε υπάρχει εμπειρία είτε όχι (εδώ να σου ξεκαθαρίσω πώς κάθε φορά που πας με διαφορετικό άνθρωπο είναι πάνω κάτω καινούριο μιας και ό, τι έκανες με τον προηγούμενο δεν είναι πάντα η μυστική συνταγή που θα δέσει και με το νέο σύντροφο), σπάνια σου έρχεται ο ουρανός σφοντύλι.

Μιλάς, βγαίνεις και συμβαίνει σταδιακά. Παίζεις, φλερτάρεις και τη δημιουργείς την ατμόσφαιρα, σταδιακά. Τι νομίζεις; Δοκιμάζεις κι όλας, μπορεί να σου βγει καλό το σεξ με την πρώτη και αν δώσεις ευκαιρία μπορεί να σε εκπλήξει πχ την 5η φορά και ως τότε άκρη να μην βγάζεις. Μπορεί να είναι όλα καλά στην αρχή και ξαφνικά να ξενερώσετε.

Μοιάζεις να φοβάσαι το ρίσκο και να τα θες όλα έτοιμα. Χαζή δεν μου φαίνεσαι αλλά αν συνεχίσεις να περιμένεις μάνα εξ' ουρανού δεν θα βρεις τίποτα ενδεχομένως. Τα καλύτερα χτίζονται - και οι χημείες και οι επικοινωνίες και πόσο μάλλον οι έρωτες και οι αγάπες. Όσο κάθεσαι και το κοιτάς δεν θα εμφανιστεί. Επίσης στο ένα καλό, πρέπει να βγάλεις 10 σκάρτα χόρτα. Χωρίς προσπάθεια από το σαλόνι του καναπέ μας και χωρίς ρίσκο κι απογοήτευση δεν είναι ζωή. Προετοιμάσου και όρμα. Δώσε ευκαιρίες, παίξε με τα λόγια, βγες ραντεβού, δοκίμασε να συνδεθείς με ανθρώπους που σε ελκύουν κι ας μην είναι αυτό που νομίζεις ότι υπάρχει στη φαντασία σου και ζήσε. Ξέρεις πόσες ιστορίες ξεκινάνε έτσι και στο μήνα εκεί που νόμιζες πως απλά έχεις κάτι να ασχολείσαι συνειδητοποιείς πως είσαι ερωτευμένος; Μη γελάς... μην απορείς. It's called life! Και μέσα σε όλα αυτά και στις απογοητεύσεις ή τις απορίες μπορεί και να βρεις το απόλυτο. Δεν θα σου χτυπήσει το κουδούνι πάντως. Πρέπει να σκάψεις.

Γράψε μας τη δική σου ιστορία εδώ