H επέλαση του boem άντρα! Tί είναι, τί θέλει και πώς θα τον αναγνωρίσεις

H επέλαση του boem άντρα! Tί είναι, τί θέλει και πώς θα τον αναγνωρίσεις

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τη νέα τάση στο αντρικό φύλο!

Είναι αλήθεια ότι μερικοί stars δεν νοιάζονται για τα πολυτελή σπίτια, τα πανάκριβα κουστούμια και τα αυτοκίνητα των 150,000$; Ούτε να το σκέφτεστε. Απλά μερικά αρσενικά στο Hollywood θέλουν να μας πείσουν ότι ο μύθος του boem επέστρεψε. Τους πιστεύετε;

Πως θα αναγνωρίσετε τον boem
Στην κυριολεκτική σημασία boem είναι ο ατσίγγανος από τη Βοημία. Με την γενικότερη χρήση του είναι εκείνος που αδιαφορεί για την απόκτηση υλικών αγαθών σε μεγαλύτερο βαθμό απ' αυτό που χρειάζεται. Αρχικά δόθηκε στους Παρισινούς λογοτέχνες για να χαρακτηρίσουν τον ανέμελο τρόπο ζωής τους. Tα κύρια χαρακτηριστικά τους ήταν η ξενοιασιά, η απόκτηση χρημάτων με τυχοδιωκτικό τρόπο και η πίστη τους ότι η περιουσία τους είναι τα πνευματικά τους δημιουργήματα. Σήμερα ο όρος χρησιμοποιείται συχνά για να αναφερθούμε στους νέους και ωραίους του Hollywood που επειδή "έπιασαν την καλή" πλέον μπορούν να αδιαφορούν για τα πάντα εκτός από τα υπέρογκα κασέ τους.

Justin Timberlake
Εκκολαπτόμενος boem τύπος, ο Justin παράτησε την τσιχλόφουσκα της pop για να γίνει ένας βαρύς και πολύ περιζήτητος γόης που τον νοιάζει η καλή μουσική, ξεχνώντας τα κοριτσάκια που τον αποθεώνουν.

Οrlando Bloom
Με ύφος πολλών καρδιναλίων στις συνεντεύξεις του μιλάει για τη υποκριτική που λατρεύει να υπηρετεί και κυκλοφορεί με ψαγμένο look: καπελάκια, ζιβάγκο κασκόλ και ατημέλητη χαίτη μέχρι τους ώμους για να "τσαλακώσει" την εικόνα του trendy sex icon.

Matthew McConaughey
Για μας ο Μatthew αποτελεί την πιο εναλλακτική έκδοση του σύγχρονου boem και το επιβεβαιώνει με τις επιλογές του. Αποφεύγει όσο μπορεί τα λαμπερά parties και ο φωτογραφικός φακός τον συλλαμβάνει αξύριστο, με μαλλιά που ξέχασαν το ψαλίδι του κομμωτή, με τζιν και ορειβατικά μποτάκια. Γυρίζει ταινίες για να μπορεί να ταξιδεύει σε απίθανους προορισμούς – όχι κοσμοπολίτικους- και να μαθαίνει άλλες κουλτούρες.

George Clooney
Κατάφερε να δώσει glam διάσταση στο μποεμισμό αφού οι γκρίζοι κρόταφοι συνδυάζουν τον ανέμελο τρόπο ζωής με τους καλούς τρόπους. Δεν θεωρεί τον εαυτό του γόη και προτιμά τον τίτλο του boem αντί του bon vivre! Υπερασπίζοντας το τίτλο του boem δηλώνει φανατικός εργένης τόσο που η Nicole Kidman έχασε το στοίχημα των 50000$ ότι μέχρι τα σαράντα του θα είχε παντρευτεί.

Jude Law
Στην αρχή τον ερωτευτήκαμε, μετά κεράτωσε τη Sienna Miller και καταλάβαμε ότι ακόμα ένας boem τύπος μπήκε στη ζωή μας. Μ' έναν αποτυχημένο γάμο, τέσσερα παιδιά και πολλές αδιέξοδες σχέσεις ο Jude περνάει ήσυχα τον καιρό του στο Λονδίνο μακριά από τα φλας των paparazzi. Φοράει τα σινιέ κουστούμια μόνο στις πρεμιέρες, πηγαίνει σινεμά για να δει κουλτουριάρικα έργα και στη ζωή του προτιμά τα τζιν και τα πουλόβερ. Ο Jude Law είναι το πιο boem εξαγώγιμο προϊόν που έβγαλε ποτέ η Αγγλία.

Johnny Depp
Από την πρώτη στιγμή που τον είδαμε καταλάβαμε ότι αυτός ο τύπος είναι διαφορετικός. Με το υποκριτικό ταλέντο να ξεχειλίζει δεν καταναλώθηκε στα blockbusters των μεγάλων παραγωγών αλλά σε ανεξάρτητες ταινίες, περισσότερο ποιοτικές που τις πίστευε όμως. Για να μας επιβεβαιώσει το boem στοιχείο του χαρακτήρα του πήρε την απόφαση να αφήσει το λαμπερό Hollywood και να μετακομίσει σ' ένα αγρόκτημα στην επαρχία της Γαλλίας. Τώρα βέβαια πήρε διαζύγιο και επέστρεψε στο L.A. Μέχρι να γυρίσει όμως κυκλοφοούσε με μεγάλα κοκάλινα γυαλιά, ψάθινα καπέλα και φαρδιές μπλούζες σαν ένα απλός άνθρωπος της κουλτούρας ή σαν ένας φτωχός μετανάστης!

Jake Gyllenhaal
Κυκλοφορεί με ποδήλατο ή μηχανή και προτιμά τα δερμάτινα jackets από τα καλοραμμένα κουστούμια των μεγάλων οίκων. Αν και είναι μόνο 31 χρονών μας θυμίζει κάτι από τους boem τύπους του παλιού Hollywood.

Boem...Made in Greece
Γιώργος Καραμίχος: Ήταν από τους πρώτους έλληνες ηθοποιούς που έδειξε στοιχεία boem lifestyle. Προσεγγίσιμος, χωρίς ίχνος ψευτοκουλτούρας, επιλέγει προσεκτικά τις θεατρικές του κινήσεις και συχνάζει στα στέκια του Ψυρρή και στο Γκάζι.
Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Από τους πιο πετυχημένους συγγραφείς/ηθοποιούς της ελληνικής τηλεόρασης, κατάφερε να κρατήσει μακριά τα Μέσα από τη ζωή του. Δεν ζητά την πολυτέλεια, ούτε προκαλεί με τις κοσμικές εμφανίσεις του. Αν και οι θαυμάστριες του κάνουν ουρά, εκείνος προτιμά να μένει σπίτι και μ' ένα τσιγάρο στα χέρι να γράφει το επόμενο σενάριο για τις ανθρώπινες σχέσεις. Για γάμο ούτε λόγος!
Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης: Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης είναι η εναλλακτική διάσταση του boem άντρα. Δεν θα τον δείτε σε κοσμικές εκδηλώσεις και σπάνια θα διαβάσετε κάποια συνέντευξη του. Προτιμά να μιλάει με τη δουλειά του. Κάνει λίγες εμφανίσεις στην τηλεόραση (Survivor, Κλείσε τα μάτια, Λόγω τιμής) αφού προτιμά το θέατρο από την καταξίωση της τηλεόρασης.
Μάξιμος Μουμούρης: Με το στιλ "το παιδί των Εξαρχείων" συμμετέχει σε ποιοτικές θεατρικές παραστάσεις και περιπλανιέται στις παλιές γειτονιές της Αθήνας. Δείχνει συνειδητοποιημένος με την καριέρα του και τις εκρήξεις αγάπης των δεκάδων θαυμαστριών του.