Νομίζω ότι ερωτεύτηκα την αδερφή του κολλητού μου αλλά αυτή με βλέπει φιλικά. Να επιμείνω;

Νομίζω ότι ερωτεύτηκα την αδερφή του κολλητού μου αλλά αυτή με βλέπει φιλικά. Να επιμείνω;

Γεια σας,

Λοιπόν το θέμα μου είναι το εξής, Μου αρέσει μια κοπέλα εδώ και πολύ καιρό, θα έλεγα ότι την έχω ερωτευτεί. Τον τελευταίο καιρό έχουμε έρθει κάπως πιο κοντά, βγαίνουμε μαζί οι δυο μας ή με κοινή πάρεα καθώς ο αδερφός της είναι φίλος μου. Περνώ ωραία μαζί της και πιστεύω το ίδιο κι εκείνη. Εκτός από την εξωτερική εμφάνιση περισσότερο μου αρέσει ο χαρακτήρας της. Είναι προσχαρος άνθρωπος χωρίς κόμπλεξ, μου αρέσει που μαζί της μπορώ να συζητάω χωρίς να την βαριέμαι. Την κοιτάζω στα ματιά και κάθε φορά την ερωτεύομαι περισσότερο.
Δεν έχουμε αναφερθεί περί σχέσεων ποτέ, από όσο θυμάμαι και δεν ξέρω αν με βλέπει μόνο σαν φιλο. Εκείνη σπουδάζει στο εξωτερικό, οπότε είπα να της πω τι νιώθω για εκείνη, αφού θα έφευγε πάλι για ένα διάστημα. Βγήκαμε μαζί και τελικά της τα είπα. Ξαφνιάστηκε, ειπε πως δεν το περίμενε και πως τόσο καιρό δεν είχε καταλάβει τίποτα. Μου λέει πως θέλει να συγκεντρωθεί στις σπουδές της, και πως παίζει κάτι με κάποιον αλλά τίποτα το σοβαρό.
Το πρόβλημα μου είναι πως έχω μπερδευτεί. Να ελπίζω; Έφαγα άκυρο; Να την ξεχάσω και να πάμε για αλλά; Δεν ξέρω.

Αγαπητέ φίλε,

Όντως είναι μπερδεμένα τα πράγματα σε αυτό το θέμα. Ξέρεις, αδερφή κολλητού, σπουδές στο εξωτερικό, ξεκίνησε φιλικά κτλ κτλ.
Αλλά και πάλι είναι ωραίο όταν βρίσκεις κάποιον που τον κοιτάς στα μάτια και λιώνεις, που θέλεις να είσαι μαζί του. Το θέμα βέβαια είναι να θέλει και αυτός.

Έχω την αίσθηση ότι, όπως είπες, έφαγες άκυρο! Και με διπλό τρόπο: και σπουδές και παίζει κάτι με άλλον. Δηλαδή χρησιμοποίησε ό,τι μέσο είχε για να σου δείξει ότι σε βλέπει φιλικά.
Αλλά, γιατί πιστεύω ότι ανήκεις στις περιπτώσεις που χωράει ένα «αλλά», εγώ στη θέση σου δεν θα το εγκατέλειπα το όλο θέμα. Δεν νομίζω ότι έχεις πολλές ελπίδες, αλλά στην τελική ποτέ μην λες ποτέ. Και τι εννοώ...

Ναι, ok, σου την έριξε τη χυλόπιτα ευγενικά-ευγενικά, αλλά αξίζει να το παλέψεις λίγο ακόμα. Δεν λέω να την ζαλίσεις με μηνύματα και τηλέφωνα, αλλά που και που να δείχνεις ένα ενδιαφέρον για το τι κάνει τώρα που είναι στο εξωτερικό. Να δείχνεις ότι είσαι εκεί για ότι χρειαστεί.

Που ξέρεις: μπορεί όντως να μην το περίμενε ότι την βλέπεις ερωτικά, να ψιλοτρόμαξε και να απάντησε έτσι. Ίσως να την έπιασες στον... ύπνο.
Αλλά είπαμε διακριτικά και ευγενικά.
Άλλωστε με τόσα που έγραψες («την κοιτάζω στα μάτια και την ερωτεύομαι περισσότερο», πολύ ποιητικό btw) θα ήταν και λίγο βλακεία να το εγκαταλείψεις τόσο εύκολα. Δηλαδή ο έρωτας σου τελειώνει έτσι εύκολα;! Ντροπή για τον έρωτα αυτό...

ΥΓ.: Επιμένω, διακριτικά. Σαν κύριος. Μην την πλακώσεις στα συνεχόμενα μηνύματα και τηλέφωνα και ό,τι ώρα σου έρθει και μοιάζεις στο τέλος με κανέναν ψυχάκια.
ΥΓ.1: Κι αν δεν δεις ανταπόκριση, ε τότε την κάνεις με ψηλά το κεφάλι. Τουλάχιστον θα ξέρεις ότι προσπάθησες.

Στείλτε κι εσείς τις δικές σας ιστορίες στον Dr. Love ΕΔΩ