Φοβάμαι πως δεν είμαι αρκετά καλή και έχω κατάθλιψη

Φοβάμαι πως δεν είμαι αρκετά καλή και έχω κατάθλιψη

Το Queen.gr απαντά στα γράμματά σας

Το γράμμα της αναγνώστριας

Καλησπέρα.
Καταρχάς να σας πω ότι είμαι φανατική της στήλης σας και ότι αυτά που συμβουλεύετε με έχουν βοηθήσει κατά καιρούς.Γιαυτό πήρα το θάρρος να σας γράψω κι εγώ γιατί δεν ξέρω τι να κάνω,δεν αντέχω τον ίδιο μου τον εαυτό γιατί όσο με θυμάμαι κάνω τα ίδια λάθη.Να σας πω τι εννοώ,είναι κάποιες φορές που πιστεύω ότι έχω κάποιο πρόβλημα,γιατί νιώθω ότι είμαι αποτυχημένη σε όλα και δεν καταφέρνω τίποτα.Απογοητεύομαι εύκολα θυμώνω και δεν μπορώ να χειριστώ μια κατάσταση με αποτέλεσμα να βγάζω τον θυμό σε άλλους ανθρώπους χωρίς να μου φταίνε.Ολα αυτά
έχουν ίσως να κάνουν με χαμηλή αυτοεκτίμηση η και καθόλου αυτοπεποίθηση αλλά υπάρχουν οι φορές που νιώθω τόσο καλά και ότι μπορώ να καταφέρω τα πάντα.Ότι δεν πρέπει να τα παρατάω και θέλω ένα στόχο που έχω βάλει να τον πραγματοποιώ,ξέρω ότι υπάρχουν οι αποτυχίες στην ζωή και το δέχομαι.Είμαι αθλήτρια κι έχω απογοητευτεί θέλω να τα παρατήσω γιατί έγινε κάτι με τον προπονητή και με έριξε ψυχολογικά,νιώθω ότι δεν μπορώ να ελεγξω τον συναισθηματισμό μου και κλείνομαι στον εαυτό μου.Το θέμα είναι τελευταία δεν είμαι καλά θέλω να τα παρατήσω όλα
γιατί νιώθω ότι δεν με εκτιμάει κανείς ούτε οι φίλοι μου γιατί νιώθω ότι αγαπάνε πιο πολύ τους άλλους φίλους παρά εμένα,στην δουλειά μου υπάρχει η συνάδελφος η πιο καλή και στο άθλημα που κάνω ότι δεν είμαι καλή πάλι και θέλω να το παρατήσω.Ολα αυτά τα σκέφτομαι συνέχεια και κάθομαι σπίτι κλαίω,δεν θέλω να πηγαίνω πουθενά να μην βλέπω κανέναν και μου έρχεται να φύγω εξωτερικό να βρω την αδερφή μου και να ρίξω μαύρη πέτρα σε όλα.Ξέρω ότι φταίω εγώ και δεν μου φταίνε οι άλλοι πάντα,ξέρω επίσης ότι στην ζωή υπάρχουν οι καλύτεροι από εμάς ομορφότεροι αλλά εγώ σε όλα νιώθω αποτυχία.Αφού σκέφτομαι ότι είναι καλύτερα να μείνω μόνη μου γιατί δεν πρόκειται να είναι κάποιος ευτυχισμένος δίπλα μου.Συγνώμη σας κούρασα αλλά ήθελα να τα βγάλω από μέσα μου.Πιστεύετε ότι πάσχω από κατάθλιψη?Μήπως είμαι στα πρόθυρα?Να μιλήσω με κάποιον ειδικό?Όλα αυτά που νιώθω και ο τρόπος που αντιδράω ξέρω ότι μόνο στον δικό μου εαυτό κάνω κακό κι ενώ πολλές φορές νομίζω ότι τιμωρώ τους άλλους αλλά τον εαυτό μου τιμωρώ τελικά.Ακόμα και τώρα που γράφω κλαίω.Βοήθεια Ευχαριστώ.

Η απάντηση του Queen.gr

Η αλήθεια είναι πως βγάζεις μια έντονη εικόνα μελαγχολίας και απογοήτευσης. Δεν αποκλείεται αυτό να είναι η αρχή μιας κατάθλιψης.

Καλό θα είναι να ενημερωθείς σχετικά με το τι είναι η κατάθλιψη προκειμένου να αξιολογήσεις αυτό που σου συμβαίνει και γιατί όχι να επισκεφθείς έναν ειδικό που θα σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις αυτό που σου συμβαίνει, καλύτερα από μία γραμμή επικοινωνίας.

Φυσικά και με τις παραπάνω σκέψεις τιμωρείς τον εαυτό σου και δε δίνεις καμία ευκαιρία στους γύρω σου να σου αποδείξουν το αντίθετο, ούτε φυσικά και στον ίδιο σου τον εαυτό να προχωρήσει.

Διακρίνω μια έντονη έλλειψη αυτοπεποίθησης και αυτοσεβασμού που σημαίνει δίχως άλλο πως δεν έχει καταλάβει, δεν γνωρίζεις ακόμη- τον εαυτό σου. Το να σε κατακρίνεις και να σε μειώνεις από μόνη σου επειδή δεν μπορείς να είσαι η καλύτερη ουσιαστικά δεν θα σε αφήσει ποτέ να γίνεις καλή σε κάτι. Πρέπει να βρεις τι μέσα σου σε κάνει να νιώθεις έτσι και σε καθιστά στα δικά σου μάτια πρωτίστως, ανεπαρκή.

Δεν είναι καθόλου αστεία αυτά που περιγράφεις και καλό θα είναι να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό, δοκιμάζοντας ίσως την προσωποκεντρική ψυχοθεραπεία ή την ψυχανάλυση. Χρειάζεται ψύχραιμα και συνειδητά να δεις μέσα σου με θάρρος και να αντιμετωπίσεις τους δαίμονές σου.

Γράψε μας τη δική σου ιστορία εδώ