Γνωριζόμαστε 7 χρόνια, είμαστε σε σχέσεις, αλλά έχουμε τρέμουλο όταν βρισκόμαστε. Τι κάνω;

Γνωριζόμαστε 7 χρόνια, είμαστε σε σχέσεις, αλλά έχουμε τρέμουλο όταν βρισκόμαστε. Τι κάνω;

Dr. Love,

Πριν από 7 χρόνια, είχα γνωρίσει τον πρώτο μου έρωτα και ακόμη και σήμερα υπάρχει αμοιβαία αγάπη και εκτίμηση. Όλα αυτά τα χρόνια θέλαμε ο ένας τον άλλον και με κάθε ευκαιρία όποτε βρισκόμασταν τα συζητούσαμε, αλλά κανένας δεν είχε τα κότσια να το προχωρήσει. Εγώ έχω μία σχέση εδώ και τρία χρόνια, όπως και αυτός και κανείς μας δεν είναι διατεθειμένος να χαλάσει τη σχέση του.
Σε ένα πάρτι, όταν το δικό μου αγόρι ήταν φαντάρος, φιληθήκαμε, αλλά κατάλαβα το λάθος μου και σταμάτησε εκεί. Απλά όποτε βρισκόμαστε τυχαία, γιατί είμαστε στην ίδια πόλη, πάντα υπάρχει ένα αμοιβαίο τρέμουλο και μία αμηχανία.
Τι σημαίνει αυτό για τη σχέση μου;


Αγαπητή φίλη,

Για αρχή δεν θα απαντήσω τι σημαίνει αυτό για τη σχέση σου, αλλά τι σημαίνει για σένα. Και για τον άλλον. Και απλά σημαίνει ότι και οι δύο είστε άξιοι της μοίρας σας! Και αυτό πάρ' το όπως θέλεις.

«Βρισκόμασταν, τα συζητούσαμε»! Αν θέλατε να συζητήσετε κάτι γιατί δεν πηγαίνατε να λύσετε το Κυπριακό; Δύο λαούς θα κάνατε χαρούμενους και ίσως τα καταφέρνατε καλύτερα από τους πολιτικούς. Χμ, λάθος. Εδώ δεν καταφέρατε να βρείτε αν θέλετε να είστε μαζί, το Κυπριακό θα βρίσκατε λύση; Λέω και εγώ κάτι τρελά ώρες-ώρες.
Δεν σας καταλαβαίνω.

Ας το δούμε όμως το θέμα σας.
(Ιδέα Νο.1) Αφού επτά χρόνια δεν έχετε καταφέρει να είστε μαζί και δεν έχετε διάθεση να χωρίσετε με τις σχέσεις σας, γιατί δεν ξεκόβετε να τελειώνουμε;
(Ιδέα Νο.2) Μετά τα επτά χρόνια φαγούρας, μήπως ήρθε ο καιρός να δοκιμάσετε μαζί;
(Ιδέα Νο.3) Μήπως να κρατήσετε τις σχέσεις σας και να έχετε παράνομο δεσμό;
(Ιδέα Νο.4) Μήπως να πεις στο αγόρι σου να πάει επαγγελματίας φαντάρος μέχρι να βρούμε τη λύση;

Όπως κατάλαβες υπάρχουν πολλές ιδέες, σε δουλειά να βρισκόμαστε. Το θέμα όμως δεν είναι τι λέω εγώ, ούτε ο κόσμος. Τι νιώθεις εσύ είναι η ουσία.
Προφανώς και υπάρχει μια έλξη μεταξύ σας, αλλά από ότι κατάλαβα δεν καίγεστε και ιδιαίτερα να είστε μαζί. Άρα αν το αγαπάς το αγόρι σου (ξέρεις, πραγματικά, όχι τύπου "καλός είναι και λιώνει για μένα και αφού μου έτυχε αυτός που να τρέχω τώρα") θα σου έλεγα να μην το διαλύσεις.

Αν πάλι όχι... Και χτυπάει και η καρδούλα σου όποτε βλέπεις τον άλλον, τότε δεν χρειάζεται να σου πω εγώ τι νιώθεις και τι είναι καλό να κάνεις.

Στείλτε κι εσείς τις δικές σας ιστορίες στον Dr. Love ΕΔΩ