Πώς να αποτρέψω την αδερφή μου από το λάθος άνθρωπο;

Πώς να αποτρέψω την αδερφή μου από το λάθος άνθρωπο;

Το Queen.gr απαντά στα γράμματά σας

Το γράμμα της αναγνώστριας

Καλησπερα,σας γραφω με αφορμη ενα περιστατικο που συνεβη προσφατα στην αδερφη μου και επειδη ειμαι αναγνωστρια της στηλης σας ζηταω την συμβουλη σας.
Πριν απο αρκετο καιρο ειχε γνωρισει εναν αντρα κοντα στα 35 (εκεινη ειναι 18) ο οποιος ολοενα και την πλησιαζε στον χωρο εργασιας του,την εγδυνε με τα ματια του και γενικοτερα εκανε μια μινι πασαρελα μπροστα της και εκεινη τιποτα,ουτε που τον ειχε παρατηρησει. Οταν της μιλησα λοιπον για την παρουσια του αρχισε να δειχνει ενα εντονο ενδιαφερον με σκοπο να μαθει ποιος ειναι πως τον λενε αν εχει σχεση (ΝΑΙ ΕΧΕΙ). Εκεινη λοιπον δεν ακουει τιποτα και κανεναν και επειδη την εχει συνεπαρει ο ενθουσιασμος κανει οτι περναει απο το χερι της να του τραβηξει την προσοχη παντα με μετρο φυσικα αλλα δεν νομιζω να υπαρχουν και πολλε ς ελπιδες. Η ηλικια,η σχεση του,οι προτεραιοτητες τους...γενικα δεν παει καπου. Προσπαθω με καθε τροπο να της εξηγησω οτι ισως ηταν και ειναι ενα φλερτ γιατι ατος δεν εχει αλλαξει σταση αλλα δεν το εχει προχωρησει κι'ολας αλλα αυτη δεν..Μηπως εγω κανω καποιο λαθος και την παροτυνω να σταματησει κατι που την ΄΄ενθουσιαζει'';;;; Εσεις τι λετε;

Η απάντηση του Queen.gr

Εσύ καλά κάνεις και της τα λες όλα αυτά. Προφανώς και έτσι έχουν τα πράγματα όπως περιγράφεις. Από την άλλη, γιατί να της κάνεις αισθητή την παρουσία του ενώ δεν την απασχολούσε και να της μιλάς για κείνον;

Ας υποθέσουμε πως η παραπάνω ερώτησή μου δεν έχει μεγάλη σημασί αυτή τη στιγμή.

Σαφώς και μπορείς να εξηγείς στην αδερφή σου τι πιστεύεις και πώς το βλέπεις. Να της μιλάς και να τη συμβουλεύεις. Αν δεν είναι όμως από μόνη της σε θέση να καταλάβει δεν θα το κάνει. Αν θέλει να επιμείνει για όποιο λόγο- ακόμη κι αν αυτός είναι λάθος- παρότι μικρή δεν παύει να είναι ενήλικη.

Σίγουρα δεν θα ήθελα να τη δω να φτάνει σε πράξεις και να εκτεθεί ή ακόμη και να πληγωθεί. Από εκεί και πέρα όμως, όλοι κάπως έτσι μαθαίνουμε, από τα λάθη μας.

Δεν μπορείς να κάνεις πιο πολλά. Ας ελπίσουμε πως θα καταλάβει ή θα βαρεθεί.

Γράψε μας τη δική σου ιστορία εδώ