Δεν είναι ειλικρινής μαζί μου. Μήπως απλά περνά την ώρα του;

Δεν είναι ειλικρινής μαζί μου. Μήπως απλά περνά την ώρα του;

Το Queen.gr απαντά στα γράμματά σας

Το γράμμα της αναγνώστριας

Καλησπέρα.
Η δική μου ιστορία έχει ως εξής:
Πριν 3 περίπου μήνες γνώρισα τυχαία κάποιον συνάδερφο φίλης μου, ηλικίας 35 ετών (εγώ είμαι δύο χρόνια μικρότερη), ο οποίος αμέσως έδειξε ενδιαφέρον για εμένα, με αναζήτησε μέσω fb, ανταλλάξαμε τηλ. και αρχίσαμε να βγαίνουμε. Απ' ό,τι έμαθα από τη φίλη μου, από καιρό με βλέπανε μαζί στο fb στη δουλειά και αυτός με εκθείαζε εμφανισιακά (όταν μάλιστα με είδε, της είπε ότι είμαι ακόμη πιο ωραία από κοντά - too good to be true κλπ.). Γενικά, όλοι εκφράζοναι πολύ θετικά για την παρουσία μου. Αυτά τα γράφω, διότι έχουν νόημα αναφορικά με αυτό που θέλω να σας ρωτήσω.
Επίσης, γενικά ταιριάζουμε σαν χαρακτήρες και στα επαγγελματικά (σπουδές, δουλειές κλπ.).
Εγώ αρχικά ήμουν επιφυλακτική και ήθελα να τον γνωρίσω λίγο πριν προχωρήσω, αφού ένιωθα ότι άρχιζε να μου αρέσει. Αυτός είχε "λυσσάξει" να το προχωρήσουμε και μόνο προθεσμία που δε μου έδωσε. Σε όλα τα άλλα ήταν πολύ ευγενικός, βγαίναμε συνέχεια Παρασκευή και Σαββατοκύριακα (δεν έχουμε και οι δύο πολύ περισσότερο χρόνο και είμαι σχεδόν σίγουρη πως οπουδήποτε πήγε το διάστημα αυτό, με κάλεσε) και περνούσαμε καλά. Το θέμα ποιο είναι; Πάντα βγαίναμε με άλλους, στους οποίους δε με σύστηνε ως κοπέλα του (συνήθως έλεγε ότι κάνω παρέα μ' αυτόν και ένα φίλο του, ο οποίος γνώριζε για εμάς). Επίσης, ποτέ δεν πήγα σπίτι του (μου είπε ότι μένει μόνος του, αλλά απ' ό,τι έμαθα από τη φίλη μου μένει με τους δικούς του) και είτε βρισκόμαστε στο γραφείο μου, είτε στο αυτοκίνητό μου(στην παρούσα φάση κι εγώ δε μένω μόνη μου, αλλά σύντομα θα γίνει), δεν είδα ποτέ το αυτοκίνητό του, αλλά πάντα τον μετέφερα με το δικό μου κοντά στο δικό του κλπ.
Θα μου πείτε γιατί το διατήρησα; Η αλήθεια είναι ότι διέκρινα έντονα ότι με θέλει και τον ήθελα κι εγώ και όπως σας ανέφερα ήδη, έχουμε πολλά κοινά. Ακόμη και υπό τις ανωτέρω συνθήκες, ό,τι γινόταν ήταν όμορφο. Επίσης, η φίλη μου τόνιζε ότι στη δουλειά όλοι τον θεωρούν το καλύτερο παιδί (το έβλεπα κι εγώ σε μεγάλο βαθμό και σε σχέση με "τραγικά" άτομα που κυκλοφορούν,είναι πραγματικά καλός)..
Ποτέ δε τον πίεσα να πάω σπίτι του ή σε κάτι άλλο.

Όμως, όταν αυτός ο φίλος του μου είπε "με τον .... θα σταματήσει, εμείς να συνεχίσουμε να κάνουμε παρέα" (να σημειώσω ότι σε ένα χρόνο θα φύγει στο εξωτερικό, λόγω του επαγγέλματός του), εγώ ρώτησα τον φίλο μου γιατί αυτός ο φίλος του μου το είπε αυτό, καθώς και γιατί με ρωτάει συνέχεια για το πότε θα παντρευτώ (μου έδινε συμβουλές για το πώς πείθεις για γάμο κάποιον, σαν να μη μιλούσε στην κοπέλα του φίλου του) και τότε ξεκινήσαμε μια κουβέντα, στην οποία φάνηκε ότι με ενοχλούν πράγματα (όπως το ότι δε το λέει στους άλλους) και του δήλωσα ότι δεν ξανακαλώ φίλους μου, διότι μπορεί να ειπωθεί κάτι που θα νιώσω άσχημα. Αυτός μου είπε ότι δεν έχει πει τίποτα στο φίλο του και ότι φοβάται ότι οι κοπέλες μετά τα 30 θέλουν γάμο και αυτός ακόμα δεν είναι έτοιμος, γι' αυτό το διατήρησε χαλαρό. Εγώ τότε του είπα "ποιος σου ζήτησε γάμο, δεν κάναμε ούτε τα βασικά σχέσης,εξ αρχής ήξερες την ηλικία μου και γιατί λύσσαξες να προχωρήσουμε, νιώθω άσχημα με όλα αυτά" και του έστειλα κάποια άσχημα μηνύματα. Αυτός στη συνέχεια μου είπε ότι θέλω να ρίξω το φταίξιμο σ΄αυτόν για την απαράδεκτη αντίδρασή μου.
Οι φίλοι μου λένε ότι δεν έχει όσα λεφτά θα ήθελε και γι' αυτό κρύβει πράγματα ή λέει ψεματάκια. Η δε φίλη μου και συνεργάτιδά του μου λέει ότι πρώτη φορά τον βλέπει τόσο χαρούμενο (είναι ερωτευμένος μου λέει). Εγώ πάλι προσεβλήθην με όλα αυτά (σαν να είμαστε φίλοι που κάνουμε σεξ, αφού δε με σύστηνε ως κοπέλα του και εκείνος ο φίλος του έλεγε διάφορα)και με ενοχλούν αυτά τα "χαλαρά" (γιατί όταν συμβαίνουν, συνήθως δε σου αρέσει αρκετά η άλλη, αν δε κάνω λάθος, ενώ είναι πιθανό να πληγώσει στην πορεία).
Με αναζήτησε ξανά, αλλά δεν ξέρω αν έχει κάποιο νόημα να ασχοληθώ. Απλά μου άρεσε και δύσκολα πλέον μου αρέσει κάποιος, παρόλο που έχω αρκετές προτάσεις.. Είχα αρχίσει να νιώθω κάτι όμορφο γι' αυτόν. Ποια η άποψή σας για όλα αυτά; Γιατί λειτουργεί κατ' αυτό τον τρόπο; Πώς να το χειριστώ; Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Η απάντηση του Queen.gr


Η αλήθεια είναι πως ο μόνος στον οποίο θα έπερεπε να μιλήσεις είναι εκείνος. Μη βγάζεις συμπεράσματα από το τι θα σου πει κάποιος φίλος του ή τρίτοι. Δεν ξέρεις το δικό του προσωπικό σκεπτικό και συμφέρον ή το κόμπλεξ του καθενός. Μη μπαίνεις σε διαδικασίες κουβέντας για τον άνθρωπο που σε ενδιαφέρει με τρίτα άτομα- ποτέ μα ποτέ δεν ξέρεις πώς αυτό θα μεταφερθεί ο λόγος σου στον ίδιο προκαλλώντας προβλήματα που ούτε φαντάζεσαι. Από την άλλη, αυτό που σκέφτεσαι πως αν δεν είσαι ερωτευμένος με κάποιον δεν κόπτεσαι να δείξεις πως υπάρχει σοβαρή σχέση, ισχύει. Συνήθως, σε τέτοιες περιπτώσεις δεν θέλεις "τόσο όσο" που λέμε. Δεν θες αρκετά, άρα το κρατάς σε ένα "ντεμί" επίπεδο για να υπάρχουν όρια και να μη δεθείς με τον άλλον.

Στο θέμα των οικονομικών του, δεν γνωρίζω πώς να απαντήσω. Από τη στιγμή που δεν κρύβει κάποια διπλή ζωή, προφανώς αισθάνεται ανασφάλεια με τον εαυτό του και θέλει να παρουσιάζει μία άλλη εικόνα, διαφορετική από την πραγματική. Μην τον προσβάλεις ποτέ καθώς κανείς δεν θα ήθελε να νιώσει άσχημα (εφόσον ήδη νιώθει) αλλά αναλογίσου: Ο άνθρωπος που θες δίπλα σου είναι κάποιος που ζει μέσα στην ανασφάλεια, προβάλλοντας μία ψευδή εικόνα κοινωνικού στάτους ή έστω αποκρύπτοντας την πραγματική.

Αν σου αρέσει κι εσένα τόσο πολύ δώσε μια ευκαιρία σε επόμενη συνάντηση αλλά χωρίς να μιλήσεις για το οικονομικό και χωρίς καβγά, εξέφρασε πώς αισθάνεσαι με την όλη φάση. Από την άλλη, αν μέσα στις τόσες προτάσεις που λες ότι έχεις υπάρχει κάτι που σε ενδιαφέρει περισσότερο κινήσου προς τα εκεί.

Γράψε μας τη δική σου ιστορία εδώ