Σας χώρισε μέσω sms ή facebook; Δεν είστε οι μόνες

Σας χώρισε μέσω sms ή facebook; Δεν είστε οι μόνες

Μια έρευνα που επιβεβαιώνει ότι πολλοί καταφεύγουν στην εύκολη λύση

Οι περισσότεροι ενήλικες πια επιλέγουν να βάζουν τέλος στη σχέση τους μέσω των social media. Περισσότεροι από το 56% αυτών που χώρισαν πριν ένα χρόνο επέλεξαν να το κάνουν μέσω της τεχνολογίας.

Στην έρευνα συμμετείχαν περίπου 2.712 γυναίκες και άνδρες ηλικίας από 18-30 που χώρισαν τους τελευταίους 12 μήνες. Οι ερωτήσεις που τους έγιναν είχαν να κάνουμε το πώς τελείωσε η σχέση τους και έπρεπε να αναλύσουν τον τρόπο που χώρισαν.

Πάνω από 56% χώρισαν μέσω social media, email ή sms, το 55% αυτών που επέλεξαν να βάλουν τέλος στη σχέση τους μέσω αυτό του τρόπου είπαν ότι ήταν «λιγότερο περίεργο» ενώ το 61% παραδέχθηκαν ότι την στιγμή που τους παράτησαν είτε μπλόκαραν το λογαριασμό του πρώην τους στα social media είτε διέγραψαν το τηλέφωνό του από το κινητό τους.

Το 58% εκείνων που χώρισαν μέσω mail παραδέχθηκαν ότι το έκαναν γιατί μπορούσαν να γράψουν αναλυτικά τους λόγους που θέλησαν να χωρίσουν ενώ όταν τους ρώτησαν πως θα ένιωθαν αν οι ίδιοι δεχόντουσαν ένα μήνυμα χωρισμού το 73% παραδέχθηκαν ότι θα ενοχλούνταν.

Οι πιο δημοφιλείς τρόπου για χωρισμό σύμφωνα με την έρευνα είναι:
1. Sms 25%
2. Social media 20%
3. Πρόσωπο με πρόσωπο 18%
4. Τηλεφώνημα 15%
5. Email 11%

Διαβάστε επίσης:

Έμαθε ότι έκανα κάτι με φίλο του και μάλλον ξενέρωσε. Τι να κάνω;