Χώρισα και ο κόσμος μου κατέρρευσε. Πώς θα το ξεπεράσω;

Χώρισα και ο κόσμος μου κατέρρευσε. Πώς θα το ξεπεράσω;

Το Queen.gr απαντά στα γράμματά σας

Το γράμμα της αναγνώστριας

καλησπερα..
πριν απο καποιες μερες χωρισα με το αγορι μου μετα απο 4χρονια σχεσης, μετα απο ενα ανωριμο καυγα μου ειπε το τελος και δεν ξανα μιλησαμε ..απο τοτε ο κοσμος μου χαθηκε ..αισθανομαι ενα μεγαλο κενο μεσα μου ,αδυναμη και πληγωμενη, και δεν εχω διαθεση για τιποτα.. ουτε καν για το διαβασμα του πανεπιστημιου μιας και ειναι περιοδος εξετασεων.. Συνεχως στο μυαλο μου βρισκεται η εικονα του και τα ονειρα που καναμε μαζι .. φοβαμαι πως δεν θα μπορεσω να ξανα εμπιστευτω αλλο ατομο να μπει στην ζωη μου και πως τα περισσοτερα αγορια δεν βλεπουν τα πραγματα σοβαρα.. Δεν σκεφτομαι βεβαια να προχωρισω στην ζωη μου ..νιωθω πως μου λειπει παρα πολυ, πως τον χρειαζομαι πισω και αυτο με οδηγει να κοιταζω στον υπολογιστη φωτογραφιες μας και να κλαιω μεχρι της πρωινες ωρες μονη ! Δεν ξερω πως αισθανεται αυτος , αλλα ξερω πως με αγαπαει απλα ειπε πως κουραστηκε τους τσακωμους το τελευταιο διαστημα.. τι μπορω να κανω εγω για να νιωσω καλυτερα , να αρχισω να ξανα ειμαι ο εαυτος μου , και πως μπορω να τον κερδισω πισω?
ευχαριστω εκ των προτερων ..

Η απάντηση του Queen.gr

Πάντα όταν χωρίζουμε ύστερα από μία μακροχρόνια σχέση περνάμε μία κατάσταση που ισοδυναμεί με πένθος. Τα έχουμε πει πολλές φορές αυτά και οι εμπειρίες όταν υπάρχει αγάπη, είναι κοινές για όλους τους ανθρώπους. Η σχέση είναι μια πραγματικότητα που βιώνουμε τόσο σωματικό όσο και εγκεφαλικά για ένα διάστημα. Αυτή η πραγματικότητα γίνεται συνήθεια σε όλα τα παιδιά και αποτελεί μία σταθερά στη ζωή μας. Πολλές παράμετροι περιστρέφονται γύρω από τη σχέση και αυτό όλο αποτελεί κάτι σαν εξάρτηση. Όταν χαθεί η σχέση πενθούμε ουσιαστικά τον εαυτό μας όπως τον γνωρίζαμε. Χάνουμε ένα κομμάτι μας.

Το μυαλό και το σώμα το ίδιο θέλουν χρόνο να ηρεμήσουν. Ο χωρισμός γίνεται συχνά πιο εύκολα αποδεκτός όταν υπάρχει κάποιο νέο πρόσωπο που μας ενδιαφέρει ή όταν η σχέση έχει επέλθει σε κορεσμό έστω για τον έναν από τους δύο. Όσοι χωρίζουν είναι λογικό να περνούν μια μίνι κατάθλιψη ή έστω μια έντονη μελαγχολία,μέχρις ότου αποδεχτούν το χωρισμό ο οποίος συχνά έχει σκαμπανεβάσματα.

Δε χρειάζεται να πιέζεις τον εαυτό σου καθώς όλο αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό. Μην ζεις όμως περιμένοντας να τον κερδίσεις πίσω. Δε γνωρίζω την αιτία του καβγά και ποιος έφταιγε- αν έφταιγε μόνο ένας.

Από εκεί και πέρα, πρέπει μάθεις να αισθάνεσαι πλήρης από μόνη σου μιας και μπορεί τώρα να μην το βλέπεις, αλλά είναι σχεδόν βέβαιο πως όλοι ερωτευόματε ξανά και ξανά, όπως και χωρίζουμε. Άρα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι.

Το μόνο που μπορείς να κάνεις, είναι να στείλεις (ίσως) ένα μήνυμα πολύ απλό και αληθινό, χωρόις σάλτσες και χωρίς γλυκανάλατη συνέχεια για το ότι έχεις στενοχωρηθεί που είστε σε αυτή την κατάσταση και πως θα ήθελες να είστε καλά μεταξύ σας. Από εκεί και πέρα βλέπεις. Ακόμη κι αν δεν απαντήσει εσύ καλύτερα να μην ασχοληθείς και να παραμείνεις ήρεμη. Εάν ήδη σου έχει ξεκαθαρίσει πως δεν θέλει επικοινωνία, τότε μην κάνεις άλλο βήμα, μόνο αρνητικά θα δράσει.

Γράψε μας τη δική σου ιστορία εδώ