Ενώ είχα σχέση έκανα φάση μαζί του. Είναι μέλος της παρέας μου και έχω πρόβλημα!

Ενώ είχα σχέση έκανα φάση μαζί του. Είναι μέλος της παρέας μου και έχω πρόβλημα!

Το Queen.gr απαντά στα γράμματά σας

To γράμμα της αναγνώστριας

Γειά σας,εδώ και 3 μήνες έχω σχέση με τον Σ. τον αγαπάω και τον θέλω στη ζωή μου, αλλά μια μέρα μετά τον Άγιο Βαλεντίνο, εκεί που ήμουν ευτυχισμένη γνώρησα τον Χ. ο οποίος πέρασε από το μυαλό μου να τον δω ερωτικά αλλά μετά το απέβαλλα. Το πρόβλημα είναι ότι το είπα στην παρέα μου (από αυτούς τον γνώρισα) για να το βγάλω από μέσα μου αλλά επειδή κατάλαβα ότι κάτι παίζει από μέρους του όποτε τον έβλεπα ένιωθα αμηχανία. Να σημειώσουμε ότι η παρέα μου δεν πάει το αγόρι μου και όλοι θέλουν να ξεκινήσω κάτι με τον Χ. και με έπριζαν από τότε που τους είπα αυτό που τους είπα μόνο και μόνο για να το βγάλω από μέσα μου! Και όσο νά'ναι η γνώμη της παρέας μου με επηρέασε. Πήρα το θάρρος να μιλήσω ανοιχτά στον Χ. και να του πω ότι οκ, σκέφτηκα ότι ίσως θα μπορούσε να γίνει κάτι μεταξύ μας, σόρρυ αλλά είμαι αλλού και δε θέλω. Από τότε που κατάλαβε ότι κάτι έτρεχε στο μυαλό μου δε σταμάτησε να με κυνηγαει και να εμφανίζεται όπου είμαι με τα παιδιά. Του έλεγα να μιλήσουμε για να του πω ξανά και ξανά τα ίδια πράγματα χωρίς στην ουσία να τα κάνω πράξεις. Έδωσα και σε αυτόν και στην παρέα μου λάθος μηνύματα και κατέληξα ένα βράδυ να φασωθώ μαζί του. Ένιωθα σκουπίδι απέναντι στο αγόρι μου και αποφάσισα να τον χωρίσω. Τον χώρισα και επιτόπου ξαναφασώθηκα με τον Χ. αλλά μετά συνειδητοποίησα 2 μέρες μετά ότι ήθελα μόνο το αγόρι μου και ζήτησα από τον Χ. να με βλέπει μόνο φιλικά πράγμα που δε μπορούσε να κάνει. Αποφάσισα να πω στο αγόρι μου την αλήθεια και να του ζητήσω να είμαστε μαζί. Το δέχτηκε αν και στενοχωρήθηκε πολύ και μου είπε ότι πρέπει να παλέψω για την εμπιστοσύνη του, να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο και να μην ξαναδώ τον Χ. Τα δέχτηκα όλα. Έτσι έχω πει στην παρέα πως όποτε είναι ο Χ. εκεί εγώ δε θα πηγαίνω. Όλη η παρέα με έκραξε λέγοντας ότι έπρεπε ή να κάνω κάτι με τον Χ. ή να μείνω μόνη μου και οτι το αγόρι μου άμα ήταν άντρας δεν έπρεπε να με συγχωρέσει. Τους είπα ότι δικιά μου είναι η ζωή κι εγώ αποφασίζω.Και μου είπαν οκ αλλά οτι πήρα τον Χ. στο λαιμό μου γιατί τον διέλυσα ψυχολογικά. Δεν είμαι και ο πιο εύκολος και ψυχολογίσιμος άνθρωπος του κόσμου, αλλά δε φταίω μόνο εγώ. Έχω το μεγαλύτερο μερίδιο στο φταίξιμο γιατί εγώ ήμουνα σε σχέση ενώ αυτός όχι. Αλλά και αυτός φταίει αφού του έλεγα να το κόψει και δε σταμάταγε και δε με σεβάστηκε ούτε στο ελάχιστο. Με είχε ρίξει πολύ ψυχολογικά. Τέλος πάντων τέλος καλό όλα καλά δεν πρόκειται ποτέ να ξαναπέσω σε τέτοιο λάθος, εγώ από όλα αυτά έβγαλα ότι αγαπάω το αγόρι μου πιο πολύ και με αυτόν θέλω να είμαι, απλώς τώρα το κακό είναι ότι ο Χ. έχει κολλήσει μαζί μου και έπεσε πολύ ψυχολογικά και έρχεται στην παρέα μου που έχει πάρει και το μέρος του με αποτέλεσμα να μην πηγαίνω όποτε είναι κι αυτός εκεί. και φοβάμαι ότι έτσι θα τους χάσω.... Αποστασιοποιηθήκαμε λίγο μετά από αυτό...Τι να κάνω από εδώ και πέρα?? Μου είπαν ότι χάλασα την παρέα γιατί τώρα κάθε φορά αναγκάζονται να επιλέξουν ανάμεσα σε εμένα και τον Χ..

Η απάντηση του Queen.gr

Δεν είναι και τόσο μπερδεμένα τα πράγματα. Από τη στιγμή που είσαι μεγάλο κορίτσι και μπορείς να αποφασίσεις για τον εαυτό σου, δεν χρειάζεται να ακούς κανένα. Πάντα εμείς οι ίδιοι κάνουμε την επιλογή και έχουμε την ευθύνη των πράξεών μας. Κανείς δεν μπορεί να μας επηρεάσει ό, τι και αν κάνει για να μας ρίξει ή να μας αποτρέψει αντίστοιχα.

Σε ό, τι αφορά τους φίλους σου, αν είναι πράγματι φίλοι δεν θα επενέβαιναν στη σχέση σου- εκτός κι αν πια το αγόρι σου είναι κανένα τέρας που σου φέρεται άσχημα, σε εκμεταλλεύεται, σε μειώνει ή σε κερατώνει. Δεν μας αναφέρεις κάτι τέτοιο.

Ναι, σίγουρα δεν ήταν σωστό το ότι έκανες κάτι με τον Χ. ενώ είχες σχέση- αλλά από εκεί και ύστερα φέρθηκες σχετικά ώριμα αφότου συνειδητοποίησες τι πραγματικά θέλεις. Από εκεί και πέρα εννοείται πως το αγόρι σου δεν θέλει να βλέπεις τον άλλο και έχει δίκιο αφού ουσιαστικά εκείνος θίχτηκε πιο πολύ. Το ότι σε συγχώρησε δεν τον κάνει λιγότερο άντρα! Δεν καταλαβαίνω τι ατάκα είναι αυτή!

Όσο για τους φίλους σου, θα πρέπει να σε δεχτούν όπως είσαι αν είναι φίλοι. Δεν ήταν έγκλημα ό, τι έγινε. Μαζί με τον Χ. κάνατε ό, τι κάνετε και γνώριζε κι εκείνος ότι έχεις σχέση. Δοκίμασες μαζί του και δεν πέτυχε. Το ίδιο σκάρτα θα μπορούσε να έχει καταλήξει ακόμη και αν δεν είχες σχέση. Δεν σημαίνει ότι θα πάρεις όλο το φταίξιμο και πως χάλασες την παρέα. Δεν ήταν η πιο σοφή πράξη αλλά δεν έκανες και κανένα έγκλημα από τη στιγμή που το ξεκαθάρισες.

Θα τους περάσει και θα σου περάσει. Όλοι μπορείτε να πάρετε τις σωστές αποφάσεις. Δεν υπάρχει κάτι που μπορείς να κάνεις διαφορετικό. Απλά να είσαι ξεκάθαρη προς όλους και ό, τι είναι να γίνει θα γίνει.

Γράψε μας τη δική σου ιστορία εδώ