Θέλω τον κολλητό του κολλητού μου. Τι κάνω;

Θέλω τον κολλητό του κολλητού μου. Τι κάνω;

Το Queen.gr απαντά στα γράμματά σας

Το γράμμα της αναγνώστριας

Γεια σας, είμαι ερωτευμενη με τον κολλητό του κολλητού μου. Με τον κολλητό μου δεν ξεκινήσαμε σαν φίλοι. Αρχικά τα είχαμε για ενα πολύ μικρο χρονικό διάστημα, άλλα χωρίσαμε και μείναμε φίλοι. Με την φίλια ήρθε το κολλητιλικι, και περάσαμε 4 υπέροχα χρόνια ως κολλητοί. Στο μεταξύ είχαμε και οι δυο σχέσεις και δεν υπήρχε ζήλια, ή αμηχανια, ή ότι άλλο. Το καλοκαίρι γνώρισα κάτι παλιούς του φίλους του που ξαναρχησαν να κάνουν παρέα. Και τον έναν από αυτούς τον ερωτεύτηκα. Και πριν προλάβω να κάνω κίνηση, ο κολλητός μου μου εξομολογείται ότι δεν με βλέπει μόνο σαν κολλητή του, άλλα με βλέπει ερωτικά. Εγώ έχασα την γη κάτω από τα πόδια μου, γιατί δεν μπορούσα με τίποτα να τον δω διαφορετικά και είδα την φίλια μας να καταρρέει. Στο μεταξύ, εγώ ερωτευομαι όλο και παραπάνω τον κολλητό του κολλητού μου, και αρχίζω να βλέπω ότι και σ' αυτόν δεν είμαι αδιάφορη. Αν και δεν το ξερω σιγουρα, οι συμπτωσεις παραειναι πολλες για να τις αγνοησω. Όποτε βρισκόμαστε στον ίδιο χώρο με καρφώνει με το βλεμμα του, όμως αν πάω να τον κοιτάξω και γω γυρνάει γρήγορα το κεφάλι του. Μετά από όσα μου είπε ο κολλητός μου σχεδόν σταματήσαμε να μιλάμε, όπως και με τον κολλητό του. Από κει που ήμασταν συνέχεια μαζί, πλέον έχουμε μια καλημέρα μονο. Εγώ δεν του μιλάω φοβούμενη οτι θα του δώσω ελπίδες για κάτι παραπάνω, και θέλοντας να μην τον πληγώσω τον έχασα. Όσο περνά ο καιρός τόσο σιγουρευω όσα νιώθω για τον κολλητό του, και νομίζω το ίδιο και εκείνος. Νιώθω τον φόβο του να μην πληγωσουμε τον κολλητό μας στο βλέμμα του. Πρόσφατα, ο κολλητός μου μας εξέπληξε, καθώς δημιούργησε σχέση με μια πολύ συμπαθητική κοπέλα. Εγώ από την χαρά μου ήπια, μέθυσα, και τον νευριασα άθελά μου. Πάνω στο μεθύσι μου πήρα τηλέφωνο τον κολλητό του και του είπα ότι τον αγαπάω. Η χαζομάρα είναι ότι το ίδιο είπα και στον κολλητό μου, με αποτέλεσμά τα σχόλιά μιας φίλης μου για τον κολλητό του κολλητού μου να είναι:"φανηκε λίγο απογοητευμένος, και στεναχωρημένος, μάλλον επειδή θεώρησε ότι δεν εννοούσες όσα είπες". Εγώ όμως τα εννοούσα, και τώρα είναι πολύ αμηχανη η όλη κατάσταση. Εχω ξεκαθαρίσει πολλές φορές στον κολλητό μου ότι δεν πρόκειται να γίνει κάτι παραπάνω μεταξύ μας, άλλα δεν τον είδα να υποχωρεί ούτε μια φορά. Ακομα και που τα εχει με αυτη την κοπελα! Τι να κάνω ώστε να αφοσιωθεί στην σχέση του, και να μας "αφήσει το ελεύθερό" να προχωρήσουμε με τον κολλητό του;

Η απάντηση του Queen.gr

Όπως ξεκίνησες το γράμμα ήμουν έτοιμη να σου πω "ε, σιγά δεν έγινε και τίποτα"! Η συνέχεια όμως δεν είναι και τόσο ξακάθαρη. Ακόμη κι αν ο "κολλητός" σου σε θέλει από τη στιγμή που έχεις ξεκαθαρίσει τη θέση σου έντονα, θα πρέπει να καταλάβει πως δεν γίνεται να περιμένει κάτι άλλο από εσένα. Αν σε αγαπά πραγματικά ως άτομο αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να καταλάβει και να αποδεχτεί.

Η στάση σου- δηλαδή η απόσταση που κράτησες δεν ήταν κακή απαραίτητα, δεδομένων των συνθηκών. Αυτό που έγινε πάνω στο μεθύσι σου τα μπερδεύει όλα γιατί σε κάνει να δείχνεις επιπόλαιη. Δίνεις δικαίωμα και ελπίδες στον φίλο σου που όπως λες δεν υποχωρεί παρότι έχει δεσμό και μπερδεύεις τον κολλητό του και αυτόν που θες ουσιαστικά, χωρίς να έχεις επιβεβαιώσει τα συναισθήματά του.

Προκειμένου να κάνεις τελικά κάτι με αυτόν που θες - εάν και εφόσον σε θέλει και εκείνος θα πρέπει να έχεις εντελώς ξεκάθαρη και αποστασιοποιημένη σχέση με τον κολλητό σου. Το ότι έχει δεσμό είναι καλή διακαιολογία για να προχωρήσεις.

Σαφώς το να κάνεις κάτι με τον δικό του κολλητό μοιάζει κάπως γολγοθάς, μιας και θα έχει σαφώς μοιραστεί τα συναισθήματά του με το φίλο του. Το θέμα είναι πως ό, τι και να βλέπεις εσύ σαν αντίδραση από το αγόρι που θες- δεν είναι λογικό να είσαι σίγουρη ότι σε θέλει. Μπορεί εσύ να παρερμηνεύεις το βλέμμα του, να σε κοιτάζει επειδή τον κοιτάς ή ακόμη και να σε βλέπει αμιγώς σεξουαλικά και όχι για κάτι περισσότερο.

Δεν τα γνωρίζεις αυτά και έτσι όπως μπερδεύτηκε το θέμα, ή θα πρέπει να απομακρυνθείς ή να ξεκαθαρίσεις αναλαμβάνοντας το ρίσκο ακόμη και της διπλής απόρριψης.

Γράψε μας τη δική σου ιστορία εδώ