Γιατί η ψυχολογία μου είναι χάλια ενώ όλα μου πάνε καλα;

Γιατί η ψυχολογία μου είναι χάλια ενώ όλα μου πάνε καλα;

Το Queen.gr απαντά στα γράμματά σας

Το γράμμα της αναγνώστριας

Γεια σας!..Θεωρώ ότι στη ζωή μας υπάρχουν γύρω μας πολύ σοβαρά προβλήματα και θα ήμουν αχάριστη εάν έλεγα ότι αυτό που θα ήθελα να συζητήσουμε είναι πρόβλημα. Είμαι 23 χρονών και πριν από 1,5 μήνα περίπου τελείωσε η φοιτητική μου ζωή. Μεγάλη αλλαγή πιστεύω...δύσκολη η προσαρμογή. Είμαι καλά στην υγεία μου οι άνθρωποι που αγαπώ είναι καλά κι έχω δίπλα μου τη οικογένειά μου, το αγόρι μου και τις φίλες μου. Τι άλλο να ζητήσει κανείς? Το μόνο που δεν πάει καλά είναι η ψυχολογία μου. Είμαι 23 χρονών κι αισθάνομαι ότι έχω γεράσει...Δεν έχω όρεξη να βγω, είμαι κλεισμένη μέσα στο σπίτι. Θα μου πείτε τώρα βέβαια ότι αυτό αναιρεί το πρόλογό μου ότι όλα μου πάνε καλά. Όμως θεωρώ ότι αυτό είναι το πρόβλημα. Γιατί ενώ όλα είναι ιδανικά εγώ δεν έχω όρεξη. Περνάω κατάθλιψη ή μήπως είναι κάτι που το βιώνουν οι περισσότεροι που βρίσκονται σε αυτή τη μεταβατική περίοδο?
Σας ευχαριστώ πολύ

Η απάντηση του Queen.gr

Είναι ξεκάθαρα κάτι που βιώνουν όλοι όσοι ζουν μία μεταβατική περίοδο. Ακριβώς το γεγονός ότι δεν έχεις αντιμετωπίσει (ευτυχώς) σοβαρά προβλήματα μέχρι τώρα σε κάνει να μεγαλοποιείς αυτό το φυσιολογικό θέμα που περνάς.

Σαφώς και δεν έχεις γεράσει, τα γηρατειά και η πραγματική κούραση αργούν πολύ να έρθουν. Είσαι ίσως αγχωμένη για το μέλλον, απογοητευμένη με την αβεβαιότητα και την έλλειψη ευκαιριών και προσπαθείς να επαναπροσδιοριστείς με μία καινούρια ρουτίνα σε μία νέα πραγματικότητα. Δεν υπάρχει πρόβλημα ουσιαστικά, ούτε είναι κατάθλιψη, απλά έχεις χάσει το "ίσιο" σου που λένε. Ηρέμησε, ξεκουράσου, ψάξε για δουλειές- ίσως πάρει χρόνο αρκετό- και κάνε πράγματα για σένα, αξιοποιώντας τον ελεύθερο χρόνο σου στους αγαπημένους σου ή σε κάποια ενασχόληση που σε γεμίζει. Είναι δύσκολο να το κάνεις αυτό όταν πνίγεσαι από ευθύνες. Θα το ζήσεις και αυτό παρακάτω. Μην αγχώνεσαι!

Γράψε μας τη δική σου ιστορία εδώ