Έρωτας από απόσταση: Έχουν μπλεχτεί όλα μέσα στο κεφάλι μου!

Έρωτας από απόσταση: Έχουν μπλεχτεί όλα μέσα στο κεφάλι μου!

Το Queen.gr απαντά στα γράμματά σας

Το γράμμα της αναγνώστριας

Γεια σας,

Είμαι 17 χρονών.Μου έχουν πει ότι είμαι αρκετά συνειδητοποιημένο άτομο αλλά όσον αφορά τις σχέσεις δεν εκδηλώνομαι με τόση ευκολία.Θέλω και ψάχνω κάτι ποιοτικό οπότε χρειάζομαι χρόνο για να καταλήξω κάπου.Επίσης ενώ μου λένε ότι είμαι εμφανίσιμη κοπέλα,δεν πιστεύω αρκετά στον εαυτό μου και έτσι συμβιβάζομαι σε κάτι που τελικά δεν με ευχαριστεί τόσο.

Σχετικά με τη σχέση από απόσταση,γνώρισα από ένα site του fb τον περασμένο Ιούλιο,τον Θ1 που μου άρεσε πολύ εμφανισιακά και με τον καιρό κατάλαβα ότι μου αρέσει και σε χαρακτήρα.Αθηναίος αυτός,800 χλμ μακριά από μένα.Μιλούσαμε μέχρι τα Χριστούγεννα μέσω κινητού,fb,skype και ενώ πίστευα ότι ήταν τέλειος για μένα υπήρχαν στιγμές που με έκανε να αμφιβάλλω.Επίσης είναι 5 χρόνια μεγαλύτερος και όταν ήθελε κάτι παραπάνω στη σχέση μας,αφού δεν ήμασταν κοντά για ό,τι ήθελε,μου ζητούσε να κάνω διάφορα.Εγώ δεν ήθελα και το έβρισκα γελοίο και κάθε φορά που το λεγα εκνευριζόταν και άρχιζε δικαιολογίες του τύπου 'είμαι 22,θέλω κάτι παραπάνω,αν δε θες να πηγαίνω με άλλες κάνε αυτό που ζητάω'.Τον ήθελα πολύ αλλά αυτοί οι ανόητοι καυγάδες κάθε φορά με έκαναν να σκέφτομαι λογικά και σιγά σιγά μετά από 7 μήνες να μη μιλάμε.Επίσης μου έλεγε ότι θα ερχόταν να με δει για να μου δώσει κίνητρο να τον πιστέψω αλλά κάθε φορά που πήγαινα τη συζήτηση εκεί μου έλεγε ότι δουλεύει και τα σχετικά.Δεν άντεξα όμως και του έστειλα πάλι μήνυμα αφού κατέβηκα εγώ στην Αθήνα τον Φλεβάρη και ενώ θα ερχόταν οπωσδήποτε να με δει δεν ήρθε ούτε εκεί.Έχω δεθεί τόσο πολύ μαζί του και κάθε λεπτομέρεια της καθημερινότητας μου,στην οποία πλέον δεν είναι αυτός,μου τον θυμίζει...Κάθε φορά που ένιωθα την ανάγκη να μιλήσω για αυτό το θέμα μιλούσα στον Θ2 πολύ καλό μου φίλο εδώ και ενάμιση χρόνο.Επίσης Αθηναίος και με το ίδιο όνομα με τον πρώτο,δεν μου έδινε ελπίδες για τη σχέση αυτή τη σχέση απλά ήταν λογικός και αντικειμενικός.Πριν από έναν μήνα περίπου μου εκδηλώθηκε ερωτικά και τέλος πάντων τώρα είμαστε μαζί.Είναι νωρίς ακόμα δεν λέω,αλλά σκέφτομαι πολύ τον άλλον.Θέλω να ρθει μια μέρα(μου είχε πει ότι θα ανέβαινε τον Μάρτιο για δουλειές στην πόλη μου)και να τον δω μπροστά μου.Δεν ξέρω πώς θα αντιδράσω και αν δέχτηκα να τα φτιάξω με τον φίλο μου λόγω των έστω προφανών ομοιοτήτων τους,αλλά εξακολουθώ να σκέφτομαι τον Θ1 όπως τότε.

Θα ήθελα πολύ να διαβάσω τη γνώμη σου.Ποιο λάθος έκανα και έχουν μπλεχτεί οι σκέψεις μου;Από την μια θέλω το έναν και από την άλλη δεν θέλω να δημιουργήσω παρεξηγήσεις.Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

Η απάντηση του Queen.gr

Λοιπόν, ο Θ1 δεν υπάρχει (ακόμη κι αν είναι υπαρκτό πρόσωπο- που είναι). Δεν υπάρχει γιατί δεν τον γνωρίζεις πραγματικά. Μπορεί να έχει κοπέλα εκεί που είναι, στην Αθήνα. Να ζει τη ζωή του. Να του αρέσεις μεν και να θέλει να παίξει χωρίς δεσμεύσεις. Να θέλει να κάνει πράγματα διαδικτυακά. Γι αυτόν είναι απλά ένα φλερτ επιβεβαίωσης και παιχνίδι.

Είσαι άπειρη, μόνο 17 και έχεις επενδύσει σε μια ιδέα εξωπραγματική που έχεις πλάσει στο μυαλό σου. Πώς θα είναι ο ιδανικός; 800χμ μακριά; Που δεν έχετε επαφές, δεν έχετε ζήσει ο ένας τον άλλον; Που δεν γνωρίζεστε; Που δεν αισθάνεται- δεν μπορεί να αισθάνεται κάτι παραπάνω;

Είναι απλά κάποιος που εσύ έχεις φανταστεί κάπως με βάση τις πληροφορίες που ήδη έχεις, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το παιδί είναι έτσι στην πραγματικότητα. Σαφώς και καθόλου όπως εσύ δεν αισθάνεται για σένα, αλλιώς στα 22 του θα έτρεχε να σε δει μιας και κατέβηκες στην πόλη του. Καλά έκανες και προχώρησες σε μια σχέση ανθρώπινη γενικότερα.

Από την άλλη, αν δεν είσαι ικανοποιημένη από τον Θ2 μην το κάνεις επειδή σκέφτεσαι τον Θ1. Το πρόσωπο αυτό δεν θα έπρεπε να σε απασχολεί και όλα όσα σου συμβαίνουν σχετικά είναι παρανοήσεις και σκέψεις του δικού σου μυαλού. Ακόμη κι αν ασχολείται μαζί σου όταν θέλει, η κατάσταση προφανώς και δεν έχει πάρει έκταση στο κεφάλι του. Παραξηγήσεις ως προς τι; Είναι δυνατόν να σκέφτεσαι ότι αν τύχει και δεις τον Θ1 θα τον νοιάζει στην πραγματικότητα ή έστω θα τον αφορά αν είσαι με τον Θ2; Ούτε καν! Ακόμη κι αν σου κάνει χαζοζήλειες.

Οι σκέψεις σου μπλέχτηκαν γιατί εσύ τις έμπλεξες με πολύ κόπο, ολομόναχη. Αν θες τον Θ2 μείνε μαζί του. Αν δεν θες τον Θ2 φύγε από τη σχέση αλλά όχι για τον Θ1. Αυτά!

Γράψε μας τη δική σου ιστορία εδώ