Είμαι πολύ ντροπαλή για να του πω πως μου αρέσει!

Είμαι πολύ ντροπαλή για να του πω πως μου αρέσει!

Το Queen.gr απαντά στα γράμματά σας

Το γράμμα της αναγνώστριας

Γεια σας!Ειμαι 16 χρονων και προσφατα αρχισε να μου αρεσει ενα παιδι απο την ταξη μου.Το προβλημα ειναι οτι ειμαι πολυ ντροπαλη (οπως και εκεινος) και ντρεπομαι πολυ να του μιλησω.Επιπλεον φοβαμαι τι θα πουν και οι φιλοι του,που δεν νομιζω να με συμπαθουν.Επισης δεν εχω κανει ποτε σχεση ουτε εχω βγει με καποιον.Πως μπορω να καταλαβω αν του αρεσω και πως μπορω να τον προσεγγισω χωρις να υπαρχει αμηχανια?Και πως μπορω να αποκτησω περισσοτερη αυτοπεποιθηση ?

Η απάντηση του Queen.gr

Η αλήθεια είναι πως είσαι μικρή. Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό ή μαγική συνταγή που θα σε οδηγήσει στη ζωή και θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη σε καταστάσεις. Για να μάθεις πρέπει να βιώσεις από μόνη σου ό, τι φέρνει η ζωή και να μάθεις στην πράξη, σύμφωνα με το δικό σου χαρακτήρα. Τα περισσότερα κορίτσια στην ηλικία σου δεν έχουν σχέση.

Δεν χρειάζεται να πας και να του πεις κάτι. Δεν μπορείς να καταλάβεις αν σε κοιτάει; Αν σου μιλάει; Αν δείχνει ενδιαφέρον; Το φλερτ σε αυτή την ηλικία παίζει πολύ με το βλέμμα και τα πειράγματα. Αν δεν σε κοιτάζει και είναι αδιάφορος ή δεν κάνει προσπάθειες να σου μιλήσει, δεν χαμογελά... δεν ξέρω αν είναι καλή ιδέα να του πεις τι σου συμβαίνει, ιδίως αν είναι ντροπαλός. Δεν είναι κακό να μιλάς σε κάποιον αλλά είναι καλύτερο να έχεις θετικά δείγματα πριν το κάνεις. Να υπάρχει έδαφος. Πολλοί θα μας αρέσουν στη ζωή μας, λίγοι είναι αυτοί που θα θέλουν ταυτόχρονα να είναι μαζί μας. Το ίδιο ισχύει και για τους άλλους.

Θα δεις αν σε κοιτάει, αν χαμογελάει. Μπορείς να ξεκινήσεις να του μιλάς για μαθήματα, για τα χόμπι του, για κάτι στο οποίο είναι καλός, για να δεις αν έχει διάθεση θετική απέναντί σου, ή όχι.

Όσο για την αυτοπεποίθηση, είναι κάτι που χτίζεται σταδιακά στη ζωή μας. Πρέπει να μας αρέσει ο εαυτός μας. Να μας εκτιμήσουμε και να αισθανόμαστε μια χαρά με τα θετικά και τα αρνητικά μας. Να μας αποδεχτούμε. Αυτό είναι ένας συνεχής αγώνας στη ζωή. Κάπως έτσι ξεκινάμε. Το βασικό είναι να νιώθουμε πως είμαστε καλά και όχι απλά να δείχνουμε πως έχουμε αυτοπεποίθηση.

Γράψε μας τη δική σου ιστορία εδώ