Μετά από 6 χρόνια εκείνος θέλει γάμο, αλλά εγώ το σκέφτομαι. Όμως δεν θέλω και να χωρίσω.

Μετά από 6 χρόνια εκείνος θέλει γάμο, αλλά εγώ το σκέφτομαι. Όμως δεν θέλω και να χωρίσω.

Γεια σας,

Η δική μου ιστορία αγάπης πολύ δυνατή. Είναι ο πρώτος μου και έχουμε διαφορά ηλικίας 15 χρόνια. Είμαστε μαζί 6 χρόνια και τώρα η σχέση μας ή θα σταματήσει ή θα κάνουμε ένα βήμα για το γάμο. Εκείνος είναι 39 και εγώ 24. Θέλει να ξέρει για την σχέση μας, αν θα προχωρήσει ή όχι.
Μ' αυτόν τον άνθρωπο τα βρίσκουμε σε πάρα πολλά όμως μένει σε χωριό και έχω πάει και μένω μαζί του τα 2 τελευταία χρόνια. Εγώ μεγάλωσα σε πόλη και τον τελευταίο 1 χρόνο νιώθω πολύ μόνη εκεί, γιατί δεν έχω κανέναν δικό μου και δυσκολεύομαι πολύ σε πολλά πράγματα. Τον θέλω και τον αγαπώ και η σκέψη να τον χάσω και να τον δω με άλλη με τρελαίνει.
Εγώ σαν άτομο θέλω οικογένεια και αν ήμασταν στην πόλη δε θα το σκεφτόμουν καθόλου, όμως τώρα δυσκολεύομαι πολύ και όλο αναβάλλω την απόφαση αυτή. Νιώθω πως θα καταρρεύσω αν τον χάσω και δε θέλω να χωρίσω ούτε να παντρευτώ, όμως εκείνος θέλει να ξέρει και σχεδόν το απαιτεί. Τι να κάνω είμαι σε πάρα πολύ μεγάλο δίλημμα και έχω φτάσει σε ψυχικό αδιέξοδο.
Τι να κάνω; Τι με συμβουλεύετε;


Αγαπητή φίλη,

Καταρχήν να πω πόσο εντύπωση που έκανε το γράμμα σου. Από την άποψη ότι, στην περίπτωσή σου ο άνδρας επιμένει για γάμο και η γυναίκα το σκέφτεται. Σπάνια περίπτωση. Χρόνια είχα να τη συναντήσω.
Και πάμε στο... παρασύνθημα. Λυπάμαι που στο λέω, αλλά εγώ δεν μπορώ να σε συμβουλέψω για αυτό το θέμα. Ειλικρινά είναι μια απόφαση που πρέπει να πάρεις μόνη σου, όσο δύσκολη κι αν είναι. Πρέπει να καθίσεις και να τα βάλεις κάτω τα πράγματα και να δεις ποιες είναι οι προτεραιότητες στη ζωή σου. Δηλαδή τι μετράει περισσότερο. Γιατί δεν είναι μια χαλαρή απόφαση, που αν δεν σου κάνει την αλλάζεις. Εδώ μιλάμε για μια απόφαση ζωής.

Άρα τι μετράει περισσότερο;
Και ναι συμβουλή δεν μπορώ να σου δώσω, αλλά θα μου επιτρέψεις να πω τι γνώμη μου.

Συμφωνώ, ότι προβληματίζεσαι για τη ζωή στο χωριό και ότι δεν περνάς καλά. Τα έχεις πει στον φίλο σου; Αν τα βρίσκεται τόσο πολύ και σε αγαπάει και αυτός τόσο πολύ όσο εσύ, σίγουρα θα μπορείτε να βρείτε μια λύση μαζί. Καλό είναι να το συζητήσετε μαζί, ως ζευγάρι και μην πάρεις κάποια βιαστική απόφαση. Μην κρατάς τέτοια πράγματα μέσα σου γιατί θα σκάσεις στο τέλος. Και στη τελική μιλάμε για το μέλλον και τον δύο σας.

Σκέψου να μην το συζητήσετε, να παντρευτείτε και να μείνεις στο χωριό. Πόσο θα αντέξεις προτού ξεσπάσεις; Και ένα τέτοιο ξέσπασμα είναι αρκετό για να διαλύσει κάτι ωραίο.
Άρα η γνώμη μου είναι αυτή: πρώτα να μιλήσεις μαζί του, να του πεις πόσο τον αγαπάς, αλλά και τι σε προβληματίζει. Γιατί ίσως εκεί να βρίσκεται η λύση στο πρόβλημά σου.

Στείλτε κι εσείς τις δικές σας ιστορίες στον Dr. Love ΕΔΩ