Η πρώτη ερωτική απογοήτευση είναι πιο σημαντική απ´όσο νομίζεις: Νέα έρευνα αποκαλύπτει!

Μια άσχημη νεανική σχέση επηρεάζει σοβαρά την ψυχική υγεία της γυναίκας

Η έρευνα με τον τίτλο "Παγιδευμένη σε μια κακή σχέση: Εφηβικές ερωτικές σχέσεις και ψυχική υγεία" που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 5.300 μαθητών για λογαριασμό του University of New Mexico, ήταν πιο αποκαλυπτική από ποτέ σχετικά με τις συνέπειες που μπορεί να έχει μια εφηβική ερωτική απογοήτευση στις γυναίκες.

Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι τα κορίτσια μπορεί να υποστούν σοβαρές ψυχικές ζημίες όταν μια σχέση τους δεν ανταποκριθεί στις προσδοκίες τους. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα κορίτσια μπορεί να έρθουν αντιμέτωπες με σοβαρή κατάθλιψη, να σκεφθούν την αυτοκτονία, να κάνουν απόπειρα αυτοκτονίας και να έχουν άρνηση στο ενδεχόμενο μιας νέας σχέσης.

Από την άλλη τα αγόρια δεν φαίνεται να αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα και στην ουσία αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα κορίτσια "παγιδεύονται" στον ρομαντισμό τους.

Σύμφωνα με την έρευνα τα κορίτσια χρησιμοποιούν τις ρομαντικές σχέσεις για να αυτοπροσδιοριστούν. Οι ρομαντικές σχέσεις είναι το άλφα και το ωμέγα για τα νεαρά κορίτσια και συνδέονται άμεσα για το πως
βλέπουν τους εαυτούς τους, καλές ή κακές. Όταν, λοιπόν, η σχέση αποτύχει αυτό έχει μεγάλο αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχολογία τους.

Τα αγόρια, απο την άλλη, αυτοπροσδιορίζονται μέσα από τον αθλητισμό ή τις εξωσχολικές τους δραστηριότητες και για αυτό ίσως δεν επηρεάζονται από την αρνητική έκβαση μιας σχέσης.

Όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές, πρέπει να διδάξουμε τις νέες γυναίκες να εκτιμούν τον εαυτό τους, βοηθώντας τες να χτίσουν την ταυτότητά τους γύρω από άλλα πράγματα και όχι από μια ρομαντική σχέση.

COMMENTS

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ