Ήμασταν μαζί αλλά δεν τον εκτιμούσα. Τώρα που χωρίσαμε τον θέλω πίσω. Τι να κάνω;

Ήμασταν μαζί αλλά δεν τον εκτιμούσα. Τώρα που χωρίσαμε τον θέλω πίσω. Τι να κάνω;

Γεια σας Dr. Love,

Είχα μια σχέση με ένα παιδί αλλά τελείωσε σχεδόν πριν καν αρχίσει! Ήμασταν λίγο καιρό μαζί και εγώ δεν του φερόμουν καλά, για παράδειγμα κανονίζαμε να συναντηθούμε και εγώ του το ακύρωνα, του μιλούσα πολλές φορές ειρωνικά και άλλα τέτοια. Εκείνος παρ' όλα αυτά, μου είχε κάνει πολλές συζητήσεις για την συμπεριφορά μου αλλά εγώ δεν το διόρθωνα, ώσπου δεν μπορούσε να το αντέξει άλλο και μου ζήτησε να χωρίσουμε. Λίγο μετά τον χωρισμό μας με διέγραψε από το facebook και ύστερα από λίγο καιρό του ζήτησα να βρεθούμε όπου και του είπα ότι μετάνιωσα για αυτά που έκανα και ότι τον θέλω πίσω αλλά δεν δέχτηκε να γυρίσει. Εγώ όμως μετά από τόσο καιρό "καίγομαι" για αυτόν και κάθε φορά που τον βλέπω τρέμω ολόκληρη, τι να κάνω;

Αγαπητή φίλη,

Ειλικρινά έτσι όπως μου τα είπες, το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό μου στην ερώτησή σου «τι να κάνω;» είναι αυτό: να μάθεις από τα λάθη σου.
Δεν είσαι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία που κάνει λάθη σε μια σχέση και στη συμπεριφορά της με άλλα άτομα. Το θέμα όμως είναι τα μαθήματα παίρνεις από όλα αυτά. Και πως δεν κάνεις ξανά και ξανά τα ίδια.

Άρα ναι, το πιο σημαντικό πράγμα για αρχή είναι να μάθεις από τα λάθη σου.
Τώρα, αν όντως τον θέλεις πίσω, να σου πω ότι τα πράγματα δεν είναι και πολύ εύκολα. Βλέπεις και εσύ κατάφερες να τον ξεφτιλίσεις και να χαλάσεις στο μυαλό του ό,τι καλή εικόνα είχε, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Όμως αν θέλεις να τα βρείτε και πάλι, τότε πρέπει να κάνεις υπομονή. Και όσο κάνεις, να του δείχνεις ότι δεν είσαι το ίδιο άτομο που γνώρισε στη σχέση σας. Δεν είναι κακό που και που να του δείχνεις ότι ενδιαφέρεσαι για το τι κάνει και πώς είναι. Μπορείς να του προτείνεις να βγείτε και πάλι για ένα καφέ, αλλά μην του την πέσεις - πρέπει να του δείξεις ότι έχεις μετανιώσει.

Δεν δίνω πολλές ελπίδες, αλλά ποτέ δεν ξέρεις.